Asia Argento, care l-a acuzat pe Harvey Weinstein de viol, a cumpărat tăcerea unui actor pe care l-ar fi abuzat la 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa italiană Asia Argento (42 de ani), una din primele femei care l-a acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală şi una dintre cele mai vocale activiste ale mişcării #MeToo, ar fi încheiat o înţelegere de 380.000 de dolari cu un tânăr actor care a acuzat-o la rândul lui că l-a hărţuit sexual în 2013, pe când el avea 17 ani.

The New York Times a scos la iveală faptul că, în lunile care au urmat dezvăluirilor despre Harvey Weinstein din luna octombrie, Asia Argento a încheiat în secret o înţelegere de 380.000 de dolari cu propriul său acuzator: Jimmy Bennett, un tânăr actor şi muzician rock. Tânărul susţine că actriţa l-a abuzat într-o cameră de hotel din California în urmă cu câţiva ani, pe când el avea 17 ani, iar ea avea 37, vârsta legală pentru actul sexual consimţit în California fiind de 18 ani. 

Jimmy Bennet, acum în vârstă de 22 de ani, a jucat rolul fiului actriţei într-un film din 2004, intitulat „The Heart is Deceitful About All Things“.

Acuzaţiile şi înţelegerea financiară dintre cei doi sunt cuprinse în documentele întocmite de avocaţii actorilor, care au fost trimise redacţiei The News York Times printr-un e-mail criptat de către un expeditor anonim, alături de o fotografie care datează din 9 mai 2013, în care ce doi apar împreună în pat, fiind dezbrăcaţi. Ca parte a înţelegerii lor, Jimmy Bennett i-a cedat fotografia Asiei Argento. Potrivit NYT, trei persoane apropiate cazului au confirmat că documentele sunt autentice.

Potrivit acuzaţiei formulate de tânăr, actriţa le-a cerut membrilor familiei lui să plece pentru a a rămâne singur cu el, după care i-a oferit alcool. Apoi, aceasta l-a sărutat, l-a împins în pat, i-a scos pantalonii şi i-a făcut sex oral, după care au întreţinut relaţii sexuale, iar ea i-a cerut să facă mai multe fotografii. 

Reprezentanţii Asiei Argento nu au răspuns solicitărilor publicaţiei americane de a comenta subiectul.

Într-o scrisoare din aprilie, adresată Asiei Argento, care confirmă detaliile finale ale înţelegerii şi stabileşte data plăţii, avocatul actriţei descrie suma drept „un ajutor pentru Dnl. Bennett“.

Potrivit notificării de trimitere în judecată, pentru tânărul Bennett, cele întâmplate în camera de hotel, în 2013, i-au provocat o serie de probleme emoţionale, iar trauma i-a afectat munca şi veniturile materiale şi i-a ameninţat sănătatea sa mintală. Tânărul a cerut daune de 3,5 milioane de dolari pentru provocarea intenţionată a stresului emoţional, venituri pierdute şi agresiune sexuală. Potrivit documentelor, Jimmy Bennett a realizat venituri de peste 2,7 milioane de dolari cu 5 ani înainte să o întâlnească pe Asia Argento, însă au scăzut de atunci la o medie de 60.000 de dolari pe an, fapt ce îl atribuie traumei provocate de cele petrecute cu actriţa.

Asia Argento, cea care a mărturisit că a fost violată de Harvey Weinstein în 1997, pe când avea numai 22 de ani, a recunoscut că după mai multe luni de la acel episod s-a apropiat de producător şi chiar a avut relaţii sexuale consensuale. Asia Argento a precizat că schimbarea bruscă de atitudine a avut loc cu doar câteva luni înainte de lansarea filmului în care juca, „B. Monkey“, şi spune că îi era teamă că dacă îi va refuza avansurile lui Weinstein i-ar putea fi distrusă cariera. 

Asia Argento a mai acuzat şi doi regizori de viol şi agresiune.

„Un mare regizor de la Hollywood cu complexul lui Napoleon mi-a dat GHB (supranumit drogul violului) şi m-a violat când eram inconştientă, la vârsta de 26 de ani“, a scris actriţa pe contul de Twitter, fără a da un nume. 

Într-un alt mesaj acuzator, fiica regizorului italian Dario Argento, care şi-a început cariera de foarte tânără, a scris: „un regizor/actor italian şi-a scos penisul în faţa mea când aveam 16 ani, în cabina sa, în timp ce vorbeam despre un personaj“. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite