Arta de a fi soţie de fotbalist: cum se descurcă femeile în umbra sportivilor

Arta de a fi soţie de fotbalist: cum se descurcă femeile în umbra sportivilor

Chiar dacă jucătorul portughez Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai valoroşi sportivi de pe planetă, nici partenera lui, modelul rus Irina Shayk, nu este mai prejos FOTO Reuters

Statutul de soţie de fotbalist implică, inevitabil, foarte multe sacrificii, nevoia de adaptare şi necestiatea de a atinge un anumit standard. Chiar dacă uneori soţiile îşi depăşesc soţii la nivel de popularitate, unele femei pătrund în această lume pentru prima data şi trebuie să se descurce în această calitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aspect fizic de invidiat, venituri de milioane de dolari şi statut de celebritate. Aţi putea că este vorba, în această perioadă, de fotbaliştii care îşi etalează aptitudinile la Cupa Mondială de Fotbal din Brazilia, dar, în realitate, aceste caracteristici sunt atribuite soţiilor acestora.

Atunci când eşti partenera unuia dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti de pe planetă, presiunea perfecţiunii este foarte mare. Astfel de femei aparţin unei lumi strălucitoare în care obiceiul cumpărăturilor costisitoare devine o rutină, unde diverse stereotipuri iau naştere şi unde apariţiile publice stabilesc etalonul. Fenomenul „soţiilor de fotbalişti“ a dat naştere unui nou termen, „WAGs“ (n.r. - soţie sau prietenă a unui sportiv, cu o imagine publică şi un stil de viaţă fascinant), adoptat de tabloidele britanice şi intrat în Dicţionarul Oxford, arată CNN.

În plină desfăşurare a Cupei Mondiale, lentilele camerelor sunt aţintite cu şi mai multă ferocitate asupra acestor personaje. Un exemplu mai puţin evident este dat de fosta parteneră de viaţă a fostului selecţioner al Angliei, Sven-Goran Eriksson. Pe numele ei Nancy Dell’Olio, femeia spune că, într-un anume fel, statutul de soţie de fotbalist „este sexi, dar reprezintă şi o intruziune, independentă de voinţa proprie“. Aceasta arată că timp de aproximativ zece ani a stat în lumina reflectoarelor, moment în care a fost acaparată de acest statut. „Atunci când eşti alături de o personalitate atât de importantă în lumea fotbalului devi absorbită de acest rol“, a mai declarat Nancy Dell’Olio.

Pe lângă acest rol, soţiile de fotbalişti trebuie să se ridice la nivelul standardului de frumuseşte pentru a-şi păstra identitea şi vizbilitatea. „Niciuna nu vrea să fie considerată urâtă. Suntem supuse unei presiuni enorme pentru a arăta cât de perfect putem. Trebuie să avem o siluetă suplă şi un păr frumos“, dezvăluie soţia unui jucător din naţionala Angliei care a dorit să-şi păstreze identitatea secretă.

În ziua de astăzi, fotbaliştii nu sunt doar nişte tipi care dau cu piciorul în minge. Sunt celebrităţi care ies la întâlniri cu modele şi actriţe

Soţiile de fotbalişti nu sun accesorii

Necesitatea de a fi perfecte vine, spune aceeaşi femeie, din teama de „a nu fi schimbate cu un model mai nou“. „Cele mai mari temeri sunt date şi de nesiguranţa personală şi de faptul că fotbaliştii au, în general, o reputaţie proastă. Apar atât de multe poveşti cu ei în ziare că nu ştii ce se va întâmpla cu noi. În ziua de astăzi, fotbaliştii nu sunt doar nişte tipi care dau cu piciorul în minge. Sunt celebrităţi care ies la întâlniri cu modele şi actriţe. Pentru noi, fete normale care nu au o carieră în ochii publicului, aceasta este o presiune masivă cu care trebuie să trăim“, spune aceeaşi soţie.

Cu toate acestea, soţiile de fotbalişti nu pot fi considerate simple accesorii, din momente ce acestea pot să fie chiar mai cunoscute decât sportivii. În această categorie intră Victoria Beckham şi Shakira care aveau conturată deja o imagine în lumea muzicii înainte de a-i întâlni pe David Beckham şi Gerard Pique.

„Simt de parcă trăiesc constant în umbra soţului mei“

Pe de altă parte, o relaţie cu un fotbalist nu este pentru cele cu inima slabă, sacrifiul şi adaptarea fiind două elemente constante ale unui astfel de cuplu. „Toată viaţa l-am urmat pe soţul meu, trebuia să fiu mereu lângă el de fiecare dată când schimba clubul. Am petrecut mulţi ani studiind şi m-am aflat în situaţia în care nu am putut contabiliza acest timp pentru o utilizare bună. Simt de parcă trăiesc constant în umbra soţului meu, mi-a luat multă vreme să accept acest lucru“, a completat aceeaşi misterioasă soţie.

Pentru a analiza şi mai atent statutul de soţie de fotbalist, publicaţia CNN a întocmit şi o scurtă listă a câtorva astfel de personaje.

Lionel Messi este unul dintre cei mai bine plătiţi jucători la nivel mondial, recent semnând un contract de 50 de milioane de dolari cu Barcelona. În afara terenului, inima sa bate pentru prietena sa, Antonella Roccuzzo, şi pentru fiul lor, Thiago. Fotbalistul şi-a tatuat pe piciorul stând amprentele mâinii băieţelului.

Antonella Roccuzzo şi Lionel Messi FOTO AFP

Portarul spaniol Iker Casillas şi partenera lui, jurnalista sportivă Sara Carbonero, au atras atenţia în timpul Cupei Mondiale din 2010, atunci când ea şi-a intervievat iubitul după câştigarea unui meci. La sfârşitul interviului, Sara s-a ales cu un sărut în direct. În 2009, Sara a fost numită „Cel mai sexi reporter din lume“ de către „FHM“, un an mai târziu devenind „Cea mai fotografiată persoană din lume“, în urma unui interviu luat după un meci. Pe 3 ianuarie 2014, Sara şi Iker au devenit părinţi pentru prima dată, prezentatoarea de ştiri dând naştere unui băiat, Martin.

Sara Carbonero şi Iker Casillas FOTO AFP/Reuters

Poate că Wayne Rooney câştigă anual 23 de milioane de dolari, însă este posibil ca soţia lui, Colleen, să fie mai populară ca el? Răspunsul este da, iar acest lucru este subliniat şi de vânzările impresionante ale cărţii sale biografice în mai multe copii decât cea a soţului ei. Deşi pare că aparţine unei alte lumi, în fapt, Collen „este o persoană cu care poţi socializa, este amabilă şi cu picioarele pe pâmânt“, dezvăluie jurnalista sportivă Alison Kervin despre ea.

Chiar dacă acum sunt divorţaţi, jucătorul englez Ashley Cole şi vedeta „X Factor“ Cheryl Cole au ţinut primele pagini ale ziarelor din jurul lumii cu stilul de viaţă extravagant.

Jucătorul portughez Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai valoroşi sportivi de pe planetă, nici partenera lui, modelul rus Irina Shayk, nu este mai prejos. Recent, cuplul a apărut pe coperta ediţiei spaniole a revistei „Vogue“, Ronaldo pozând într-o piele de bivol.

Irina Shayk, alături de Cristiano Ronaldo FOTO Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările