Arşinel nu merge la referendum: Pentru prima dată în viaţa mea o să mă abţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Arşinel FOTO Eduard Enea
Alexandru Arşinel FOTO Eduard Enea

Actorul Alexandru Arşinel, în vârstă de 78 de ani, a declarat pentru Mediafax că nu va merge la referendumul pentru familia tradiţională, ce va avea loc pe 6 şi 7 octombrie.

Într-o declaraţie pentru Mediafax, Alexandru Arşinel a subliniat că, deşi este credincios şi „are apucături normale“, nu va vota pentru revizuirea Constituţiei pe tema familiei.

„Eu sunt fiu de ţăran, de CFR-ist, am apucături normale. Dar pentru că nu vreau să-mi influneţez viaţa şi viitorul, cred că de data asta, pentru prima dată în viaţa mea, o să mă abţin. Eu când trec prin faţa unei biserici, spun Tatăl Nostru şi îmi fac cruce. Prefer să nu mă duc“, a declarat Arşinel pentru Mediafax.

Este cu siguranţă una dintre cele mai neaşteptate reacţii. Recent, maestrul Arşinel spune că nu îi înţelege pe oamenii care protestează în Piaţa Victoriei, iar în trecut şi-a exprimat simpatia pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi pentru PSD, care susţin referendumul. 

Referendumul pe tema familiei tradiţionale a scindat societatea. Numeroase persoane publice au luat poziţie. Printre vedetele care şi-au declarat susţinerea faţă de referendumul de revizuire a Constituţiei privind familia tradiţională se numără activista anti-vaccin Olivia Steer (45 de ani) şi artista Ozana Barabancea (49 de ani), interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca (77 de ani), rapperul Tudor Sişu (40 de ani), actriţa Bianca Brad (50 de ani). 

De cealaltă parte a baricadei, mai multe vedete şi artişti s-au alăturat unei campanii online, „Iubirea nu se votează“, care are drept scop boicotarea referendumului. Având sloganul „Iubirea nu se votează“, artiştii transmit mesaje video în care explică de ce ei nu merg la vot şi îndeamnă românii să nu se prezinte, la rândul lor, la urne.

Printre vedetele care s-au alăturat campaniei online şi care s-au poziţionat astfel împotriva referendumului se numără cântăreţele Andreea Bălan (33 de ani) şi Alexandra Stan (29 de ani), coregraful şi dansatorul Emil Rengle (27 de ani), fashion editor-ul revistei Elle România, Maurice Munteanu (40 de ani), actorul Vladimir Drăghia (32 de ani), dar şi fiul vitreg al Gabrielei Firea, tânărul designer Răzvan Firea (28 de ani). 

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da“ sau „nu“ este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie. Costul total al organizării referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei, adică aproximativ 35 de milioane de euro.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite