Arhitectul Omid Ghannadi, text despre referendum: „Gândurile şi temerile noastre, o familie heterosexuală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omid Ghannadi s-a mutat în România la vârsta de 14 ani FOTO Eduard Enea
Omid Ghannadi s-a mutat în România la vârsta de 14 ani FOTO Eduard Enea

Omid Ghannadi, arhitectul de origine iraniană care a făcut parte din echipa emisiunii „Visuri la cheie“, şi-a exprimat opinia privind referendumul care urmează într-un text intitulat sugestiv „gândurile şi temerile noastre, o familie heterosexuală“, însoţit de o imagine în care apare alături de soţie şi cei doi copii. Mesajul său s-a bucurat de multă apreciere în mediul online.

Omid Ghannadi, care locuieşte în România de la vârsta de 14 ani şi a devenit cunoscut publicului larg după apariţia în emisiunea de la Pro TV, a demontat punct cu punct cele mai întâlnite argumente ale susţinătorilor referendumului de modificare a Constituţiei pe tema familiei. 

Arhitectul consideră că referendumul este inutil şi ar trebui boicotat pentru că „se cheltuiesc bani publici pentru o cauză ce nu schimbă, în fapt, cu nimic realitatea nimănui“, iar aceste fonduri ar putea fi investite în alte proiecte, precum un spital pentru copii. 

Pe de altă parte, Omid Ghannadi subliniază că înţelege temerile celor care susţin familia tradiţională, dar le pune pe seama fricii de necunoscut. El spune că a discutat în mod civilizat cu mai mulţi cunoscuţi pe acest subiect şi a realizat un top al temerilor faţă de iubirea dintre oamenii de acelaşi sex. „La fiecare temere expusă am avut câte o întrebare, spun eu, pertinentă, rămasă fără răspuns concret“, şi-a început Omid postarea de pe Facebook. 

În privinţa argumentului „nu este firesc“, Omid Ghannadi remarcă faptul că oamenii sunt foarte interesaţi de ce fac semenii lor în pat: „De ce stăm noi să ne imaginăm ce fac doi oameni în intimitatea lor? Ne rănesc pe noi sau pe alţii? Este consimţit? Între doi adulţi conştienţi de deciziile lor? Dacă da, atunci de ce să ne facem proiecţii pitoreşti?“

Al doilea argument identificat de arhitect este faptul că „dacă se pot căsători, se vor pupa de mama focului pe stradă şi asta, se pare, le displace heterosexualilor“. „Eu nu prea văd oameni pupându-se pătimaş pe stradă. Când îi văd, mă bucur că se iubesc. Dar repet... este atât de rar!“, scrie Omid, precizând că mai degrabă vede oameni care se ceartă şi se insultă.

  

Cât despre temerea privind dreptul cuplurilor gay de a înfia copii, arhitectul subliniaz că ar fi mai corect dacă problema s-ar analiza având în vedere dacă soarta copiilor ar fi mai bună într-un orfelinat românesc sau în sânul unei familii formată din persoane de acelaşi sex. 

Dacă vor înfia copii, aceşti copii vor fi abuzaţi. De ce? Adică heterosexualii nu abuzează verbal, fizic, sexual copii? Sunt convins că abuzurile şi pedofilia sunt probleme psihologice ce nu ţin de orientarea sexuală şi atunci este treaba statului să evalueze bine de tot familia ce doreşte adopţia, pentru a evita astfel de cazuri. Şi familia heterosexuală, şi familia homosexuală deopotrivă. Dacă vor înfia copii, aceşti copii vor deveni la rândul lor homosexuali. De ce? Studiile indică faptul că orientarea sexuală este dobândită din naştere, nu din influenţa culturală. Şi chiar şi aşa, este mai bine ca un suflet să crească singur, fără iubire, fără oportunităţi, să ajungă cel mai adesea «homeless», inutil pentru societate, decât «doamne fereşte» să ajungă un homosexual ce contribuie cu taxe şi impozite la bunul mers al comunităţii?“, susţine Ghannadi. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite