Angelina Jolie, în rol de exploratoare

Actriţa americană Angelina Jolie va interpreta rolul principal într-un film care va prezenta viaţa şi activitatea exploratoarei britanice Getrude Bell, considerată un veritabil expert în politica şi istoria Orientului Mijlociu de la începutul secolului al XX-lea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul se va intitula chiar „Gertrude Bell" şi va fi regizat de Ridley Scott, care a mai realizat, printre altele, „Alien" (1979) şi „Gladiatorul" (200), potrivit Mediafax.

Exploratoarea Gertrude Bell a lucrat pentru serviciile secrete britanice în timpul Primului Război Mondial şi a jucat un rol major în procesul de destrămare a fostului Imperiu Otoman şi de înfiinţare a statului Irak, câştigând astfel admiraţia multor arabi. Ea a contribuit, totodată, la instalarea la putere a dinastiilor haşemite în Iordania şi Irak.

Gertrude Bell era pasionată de arheologie şi de studiul limbilor străine şi a scris multe lucrări despre aventurile şi experienţele de care a avut parte în timp ce a trăit în Orientul Mijlociu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările