Angelina Jolie, noua Cleopatra

Angelina Jolie, noua Cleopatra

Angelina Jolie o va interpreta pe legendara regină egipteană

Actriţa americană o va interpreta pe legendara regină egipteană într-un nou film care o va readuce pe marele ecran. Rolul lui Marc Antoniu ar putea fi jucat de actori precum Brad Pitt, George Clooney, Daniel Craig sau Colin Firth, potrivit people.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Personajul istoric care încă mai atrage interesul va avea parte de o nouă abordare cinematografică pe marile ecrane. Spre deosebire de Cleopatra celebrei Elizabeth Taylor din 1963, noul proiect va avea la bază un scenariu adaptat după biografia „Cleopatra: A Life", scrisă de Stacy Schiff, şi se va axa pe viclenia legendarei regine în politică şi în afaceri.

Citiţi şi:

Angelina Jolie va adopta încă un copil

Cine va fi Marc Antoniu?

Zvonurile de la Hollywod îl aşază pe Brad Pitt, partenerul de viaţă al Angelinei Jolie, în rolul lui Marc Antoniu. N-ar fi pentru prima dată când cei doi ar fi protagoniştii unei pelicule. Actorii s-au cunoscut pe platourile de filmare ale lungmetrajului „Domnul şi doamna Smith", unde şi-au început idila.

În „bătălia" pentru interpretarea rolului partenerului Cleopatrei s-au mai înscris şi George Clooney, un prieten apropiat al cuplului Brangelina, precum şi Daniel Craig, interpretul agentului 007 din seria „James Bond". De asemenea, actorul britanic Colin Firth, recompensat februarie cu Premiul Oscar pentru interpretarea sa din filmul „Discursul regelui", este cel de-al patrulea actor vizat pentru a fi partenerul Angelinei Jolie în „Cleopatra".

O altfel de Cleopatra

Actriţa americană a mărturisit că vrea să joace rolul reginei egiptene într-un mod cu totul diferit faţă de Elizabeth Taylor, susţinând că nu ar putea fi niciodată la fel de „drăguţă" ca celebra ei predecesoare. „Voi juca un rol diferit faţă de cel interpretat de Elizabeth Taylor, însă eu nu aş putea fi niciodată la fel de drăguţă cum era ea. Încercăm să descoperim adevărul despre ea (Cleopatra - n.r.), considerând-o un lider, fără să o vedem ca pe un sex-simbol, deoarece nu a fost aşa ceva. Nu a avut mulţi amanţi, poate doar doi, iar aceştia au fost singurii bărbaţi cu care a avut copii".

Dacă următoarea versiune de film despre Cleopatra vizează mai degrabă latura politică a uneia dintre cele mai puternice femei din istorie, celebrul film în care a jucat Elizabeth Taylor a mizat pe puterea de seducţie a reginei şi pe povestea de dragoste a acesteia cu Marc Antoniu.

Un film-legendă

Elizabeth Taylor, în rolul Cleopatrei, în 1963   Foto: DoctormacroCel mai scump film realizat până la 1963 - un buget final de 44 de milioane de dolari -  a fost condamnat de criticii vremii, în special pentru interpretările celor doi actori. Richard Burton şi Elizabeth Taylor au fost criticaţi că ar fi transpus idila din viaţa reală în film, iar rezultatul a fost un joc actoricesc mult prea dramatic şi siropos. Cu toate acestea, Eliza­beth Taylor a stabilit, la rândul ei, recorduri financiare pentru anii '60, fiind prima actriţă care a primit un milion de dolari pentru un rol. De fapt, actriţa a primit multe milioane de dolari de-a lungul timpului, din daunele pe care studiourile producătoare au fost nevoite să i le plătească pentru nerespectarea înţelegerii contractuale.

Interpretări celebre

Actriţa americană Vivien Leigh, cunoscută pentru rolul său din „Pe aripile vântului", a jucat în lungmetrajul „Cezar şi Cleopatra", regizat de Gabriel Pascal şi lansat în 1945. Şi Sophia Loren a interpretat rolul reginei egiptene în „Due notti con Cleopatra", în 1953, fără a face prea mari furori în lumea cinematografică. Actriţa italiană Monica Bellucci a intrat în pielea Cleopatrei, în 2002, în comedia „Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre", în care a jucat alături de Gérard Depardieu şi Christian Clavier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările