VIDEO Andreea Marin despre divorţ: „Violeta este foarte matură, ştie că are două case şi că părinţii o iubesc“

VIDEO Andreea
Marin despre divorţ: „Violeta este foarte matură, ştie că are două case şi că părinţii o iubesc“

Invitată în studioul Adevărul Live, Andreea Marin a vorbit cu sinceritate despre fiica sa, Violeta. FOTO Sever Gheorghe

Divorţul afectează mai puţin un copil aflat la o vârstă fragedă decât un adolescent, a declarat Andreea Marin la Adevărul Live. Iniţiatoarea proiectului Şcoala Mamelor a discutat despre cum înţelege fiica sa, Violeta, de cinci ani şi jumătate, despărţirea sa de Ştefan Bănică jr şi cum reuşeşte să menţină coeziunea familială.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi, românii, tindem să spunem că un divorţ e o dramă. Sigur, nu e ceva comod, nu e ceva ce-ţi doreşti pentru că porneşti la drum alături de un om, faci un copil împreună cu acel om, îţi faci planuri“, a spus Andreea Marin (38 de ani) despre despărţirea de Ştefan Bănică (45 de ani) după un mariaj de şapte ani. „Lucrurile astea nu le faci decât cu inima deschisă, ţi-ai dorit cu tot sufletul să meargă bine, ambii şi-au dorit lucrul ăsta, dar la un moment dat nu se mai poate. Mă bucur că am avut înţelepciunea de a face lucrurile corect. M-am sfătuit şi cu o doamnă psiholog care m-a ajutat şi mi-a explicat că am un copil destul de matur. Mi-a zis să nu-i ascund lucrurile, ci să i le spun aşa cum sunt“, a zis ea despre modul în care a reacţionat fiica lor, micuţa Violeta, în vârstă de cinci ani şi jumătate.    

Există tentaţia, uneori, în familiile despărţite, ca unul să pună piedici celuilalt. Asta e o mare greşeală. Indiferent ce problemă ai avut şi ce problemă te-a adus în situaţia unui divorţ, părerea mea este că trebuie să faci mari eforturi, dacă e cazul, să-ţi înfrângi aceste sentimente, să ţi le controlezi, pentru că ele se răsfrâng asupra copilului

„Ea [Violeta – n. r.] este parte din viaţa noastră ca părinţi, a amândurora. Oricând îşi doreşte să-şi vadă unul dintre părinţi, există această deschidere. Eu sunt deschisă ca Violeta să meargă să-şi vadă tăticul oricând simte asta, nu cu program. Nu există îngrădiri şi atunci copilul se simte bine în pielea sa, ştie că are două case, ştie că are părinţi care o iubesc la fel de mult“, a explicat fondatoarea proiectelor Preţuieşte Viaţa şi Şcoala Mamelor. Andreea Marin a vorbit cu sinceritate cu micuţa despre separare, ceea ce a ajutat-o pe copilă să se adapteze mai repede. „Ea înţelege motivele pentru care trăim separat, pentru că le cunoaşte, nu i le-am ascuns. Violeta este o fiinţă foarte logică şi înţelege, iar deocamdată nu am avut probleme, trebuie să recunosc“, a mai zis ea la Adevărul Live.

Andreea Marin şi Violeta, un copil matur la numai cinci ani şi jumătate. FOTO Disney Junior/ Facebook

Analizând cuplurile cu copii, în general, Andreea Marin ştie divorţul este soluţia cea mai bună atunci când partenerii nu se mai înţeleg, iar conflictele îi pot afecta pe cei mici. „Există tentaţia, uneori, în familiile despărţite, ca unul să pună piedici celuilalt. Asta e o mare greşeală. Indiferent ce problemă ai avut şi ce problemă te-a adus în situaţia unui divorţ, părerea mea este că trebuie să faci mari eforturi, dacă e cazul, să-ţi înfrângi aceste sentimente, să ţi le controlezi, pentru că ele se răsfrâng asupra copilului“, a spus cea care a păstrat „o relaţie civilizată, demnă de doi oameni maturi“ cu fostul soţ. Andreea Marin explică de ce divorţul este preferabil atunci când copilul este mai mic, ca în cazul Violetei.  

Nu instituţia căsătoriei are o problemă, ci oamenii au o problemă. Ei trebuie să-şi rezolve problemele. Uneori încearcă mult timp să găsească o soluţie pentru convieţuire, iar la un moment dat ceva se rupe şi nu se mai pot împăca.

„Divorţul devine firesc. Când copilul, de la o vârstă fragedă şi cu argumentele pe care le ai în acel moment, înţelege ruptura, o înţelege ca pe normalitatea familiei sale. Dacă asta se întâmplă mai târziu, când copilul e adolescent şi obişnuinţa deja îşi spune cuvântul, copilul acceptă mai greu schimbările“, a justificat ea.

Din punctul său de vedere, divorţul este o soluţie la care se ajunge după numeroase încercări de reconciliere. „Nu instituţia căsătoriei are o problemă, ci oamenii au o problemă. Ei trebuie să-şi rezolve problemele. Uneori încearcă mult timp să găsească o soluţie pentru convieţuire, iar la un moment dat ceva se rupe şi nu se mai pot împăca. Un copil nu trebuie să trăiască într-o familie în care există neînţelegeri zilnice, nu trebuie să trăiască această experienţă, nu-i va fi mai bine aşa. Cred că-i va fi mai bine având părinţii liniştiţi, senini, iubindu-l şi nu consumându-şi energia într-un du-te-vino“, a mai zis realizatoarea TV care a tratat acest episod cu maturitate şi responsabilitate.

Optimistă şi cu zâmbetul pe buze, întrebată dacă îşi vede viitorul cu un alt bărbat, Andreea Marin a avut un răspuns ferm. „De ce nu? Sunt o romantică incurabilă“, a conchis fondatoarea proiectelor Şcoala Mamelor şi Preţuieşte Viaţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările