Andreea Marin, noi lămuriri în scandalul maidanezilor: „Fără câini de care să ne temem pe stradă, dar îngrijiţi cum se cuvine în adăposturi civilizate“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin FOTO Eduard Enea
Andreea Marin FOTO Eduard Enea

Andreea Marin vine cu o nouă reacţie, după ce i-a fost refuzată în direct donaţia pe care a făcut-o unei organizaţii ce militează pentru protejarea câinilor fără stăpân, preşedintele motivând că „banii nu au venit din suflet“. Realizatoarea TV susţine însă că acesta minte şi că în prealabil a spus că va accepta gestul.

După ce a fost atacată de trei câini comunitari, Andreea Marin a fost invitată în emisiunea moderată de Teo Trandafir la Kanal D, unde a vorbit despre o problemă mai veche a României: maidanezii. În platou a fost prezent şi Marius Chirică, preşedintele asociaţiei Kola Kariola, organizaţie ce se dedică protejării câinilor fără stăpân. 

Pentru a găsi o soluţie la problema lipsei de bani pentru îngrijirea câinilor, Andreea Marin a făcut, în direct, o donaţie de 500 de euro către asociaţia Kola Kariola, după ce a demonstrat că apelul de ajutor lansat în trecut de Marius Chirică pe Facebook nu a avut ecou. Preşedintele asociaţiei a refuzat însă oferta, declarându-se jignit de gestul realizatoarei. 

Banii Andreei Marin, refuzaţi pentru c㠃„nu au venit din suflet“

Mai mult, tot la Kanal D, într-o altă emisiune, Chirică a dezvăluit şi motivul pentru care a ales să nu ia banii, însă a precizat că Andreea Marin a procedat corect în momentul în care a sunat hingherii. „Nu pot să cred că acest câine a atacat-o atât de grav. Niciunul din vecini nu a văzut atacul. Au auzit doar voci şi lătrat. Cred că a trecut cu bicicleta şi au lătrat-o. Ea s-a speriat şi a ţipat şi la nervi a ameninţat că-i omoară. Eu nu o cred capabilă de aşa ceva. Nu accept donaţia ei pentru că banii nu sunt veniţi din suflet. Aşa am simţit eu. Nu vreau o colaborare de niciun fel cu doamna Andreea Marin. Eu primesc multe sume mici de la iubitorii de animale şi asta mă ajută să îmi întreţin adăpostul. Cred că ea a procedat corect, ca un om civilizat într-o ţară civilizată când a sunat la hingheri şi Primărie“, a spus Marius Chircă în emisiunea „Wowbiz“. 

Andreea Marin: „La telefon a fost de acord cu susţinerea mea, nu înţeleg uimirea din emisiune şi nici motivul pentru care s-a simţit ofensat“

În replică, Andreea Marin l-a contrazis pe acesta, precizând că au avut o discuţie telefonică în care bărbatul s-a arătat deschis donaţiei, ba chiar a invitat-o să îl ajute să promoveze asociaţia. „Vă rog să mă credeţi că, în peste 20 de ani de muncă, ştiu despre ce vorbesc: în atâtea campanii iniţiate de-a lungul timpului pentru viaţa oamenilor nu vorbele au rezolvat ceva, ci solidaritatea exprimată concret. De aceea, oameni cărora le-am pierdut numărul sunt în viaţă astăzi realmente datorită acestor campanii. De asemenea, am învăţat în timp şi puterea exemplului. Acesta este motivul pentru care eu ieri am venit cu un gest concret: un contract de sponsorizare semnat deja de partea mea, pe care l-am înmânat domnului Marius (şi de care ştia, pentru că am vorbit la telefon anterior şi a fost de acord cu susţinerea mea, ba chiar m-a invitat să văd adăpostul şi să îl susţin în promovarea cauzei). Aşadar, nu înţeleg nici uimirea domniei sale din emisiune, nici motivul pentru care s-a simţit ofensat, inclusiv de atitudinea realizatorilor emisiunii, colegii săi din televiziunea la care are o emisiune“, a scris Andreea Marin pe Facebook

Realizatoarea TV a continuat prin a preciza că s-a bucurat de reacţii pozitive din partea celor care au urmărit emisiunea de la Kanal D şi că telespectatorii au fost stimulaţi să doneze, ca dovadă făcând publice o serie de mesaje primite de la fani. 

Andreea Marin a ţinut să precizeze că aşteaptă în continuare ca asociaţia Kola Kariola să semneze contractul de sponsorizare şi l-a sfătuit pe preşedintele organizaţiei să dea dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt investiţi banii proveniţi din donaţii. 

„Aştept contractul meu semnat şi de Asociaţia Kola Kariola pentru a face posibilă plata în condiţii legale, altfel fireşte că ea nu este posibilă. De asemenea, îl rog pe domnul Marius să arate aceeaşi transparenţă şi în privinţa donaţiilor primite de la 13 iunie şi până în prezent, aşa cum a făcut-o şi astăzi. Şi firesc ar fi ca acest lucru să se întâmple la sfârşitul fiecărei luni, pentru ca astfel să fie totul limpede şi să fie alungată orice bănuială asupra domniei sale, pentru că în convorbirea mea cu el de ieri chiar îmi spunea că a fost acuzat anterior pe nedrept că face afaceri pe seama animalelor pe care le îngrijeşte. Eu nu cred asta şi sfatul meu este să le răspundă celor care îl acuză pe nedrept cu transparenţa, pentru că este păcat ca o muncă făcută cu sufletul să fie umbrită de vorbe fără acoperire. Iar eu ştiu foarte bine cum se poate întâmpla asta şi cum munca unui om de ani buni poate fi pusă sub semnul îndoielii în câteva vorbe“, a mai scris Andreea Marin. 

Andreea Marin se implică în problema câinilor fără stăpân

În încheiere, vedeta i-a îndemnat pe toţi să doneze pentru cauza câinilor fără stăpân: „Vă îndemn cu toată încrederea ca solidaritatea poate mişca lucrurile în direcţia bună să donaţi către orice adăpost care consideraţi că merită sprijinul vostru, dar în acelaşi timp să ne gândim împreună şi ce am putea face pentru ca adăposturile de stat să ajungă la nivelul celor din ţările civilizate. Concret, nu doar prin vorbe. Imperfecţiunile sistemului în care trăim pot fi corectate dacă acţionăm împreună în aceeaşi direcţie, lăsând de-o parte tensiunile ce ne dezbină şi concentrându-ne pe scopul nostru comun. În acest caz: fără câini de care să ne temem pe stradă, dar îngrijiţi cum se cuvine în adăposturi civilizate, precum şi responsabilitate din partea stăpânilor câinilor, care să dovedească respect şi protecţie faţă de cei din jur.“ 

Andreea Marin: „Să nu vă plângeţi că i-am omorât“ 

Reamintim că Andreea Marin a spus că a fost atacată de trei câini comunitari „adoptaţi“ de vecini, în zona în care locuieşte, în timp ce se plimba cu bicicleta. Vedeta a declarat că vecinii i-au lăsat liberi pe stradă, fără a lua în considerare că acest lucru poate fi periculos. După incident, „Zâna Surprizelor“ a făcut plângere la primăria Voluntari cu ajutorul unui alt vecin, avocat de profesie, care avusese şi el aceeaşi experienţă neplăcută cu copilul său şi care făcuse aceste demersuri înaintea ei. Mai mult, se pare că Andreea Marin a chemat hingherii. În momentul în care autorităţile s-au deplasat la faţa locului, vecinii au avut părerile împărţite. În timp ce unii au înţeles punctul ei de vedere şi i-au dat dreptate, alţii au recunoscut că nu cunoşteau legea şi considerau că e normal să lase animalele libere, întrucât îi hrăneau şi aveau carnete de sănătate. 

Un trecător a filmat-o pe Andreea Marin în timp ce îşi vărsa năduful. Clipul video a fost postat pe Facebook de ALF România, organizaţie pentru protecţia animalelor, Andreea Marin fiind surprinsă în timp ce spune: „Eu mi-am luat ce trebuie ca să mă apăr de ei, arme legale, ca să zic aşa. Dacă îi mai văd afară şi mă atacă vreunul, eu acţionez. Să nu vă plângeţi apoi că i-am omorât, îmi pare rău. Îmi spuneţi dumneavoastră că nu m-au atacat, îmi garantaţi asta? Mă doare în c*r de garanţia dumneavoastră“.

După reacţia vedetei, internauţii şi iubitorii de animale au iniţiat o petiţie online prin care solicită conducerii TVR ca vedeta, care prezintă emisiunea „Preţuieşte viaţa“, să nu mai apară pe micul ecran din cauza „comportamentul public reprobabil“. Semnatarii petiţiei susţin că prin comportamentul evidenţiat, Andreea Marin nu are ce căuta într-o instituţie precum TVR, mai ales în condiţiile în care este un formator de opinie şi este plătită din bani publici. Totodată, iniţiatorii petiţiei arată că Andreea Marin are o imagine falsă în ochii telespectatorilor, acest lucru fiind subliniat de „limbajul suburban, atitudinea belicoasă, instigare la ură împotriva animalelor“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite