Andreea Berecleanu, reacţie dură la adresa teledonului organizat de Antena: „Ceri unui popor care nu are de unde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Berecleanu critică deledonul FOTO Facebook
Andreea Berecleanu critică deledonul FOTO Facebook

Prezentatoarea de ştiri Andreea Berecleanu a criticat în termeni duri teledonul, în contextul epidemiei de coronavirus, în condiţiile în care poporul „nu are de unde“.

Andreea Berecleanu a scris, pe contul său de Facebook, un text în care afirmă faptul că i se pare trist să îi fie ceruţi bani unui popor care se confruntă cu momente critice din cauza epidemiei de coronavirus şi îi critică pe cei care organizează un teledon în acest context. 

„Oamenii sunt năpăstuiţi, sunt neputincioşi, mulţi îşi duc existenţa de la o lună la alta şi chiar de la o zi la alta. Situaţia este dramatică peste tot. Şi totuşi, nicăieri în această lume, nu s-a facut un teledon“, a scris Andreea Berecleanu. 

Deşi nu a nominalizat vreun post tv, mesajul ei a coincis cu teledonul organizat de Antena Group, care a strâns peste 2,6 milioane de euro.

„Sigur că nu îţi bagă nimeni cu forţa mâna în buzunar, dar acum e sfâşietor să ceri de la un popor care NU ARE DE UNDE! Un popor care S-A SACRIFICAT DESTUL! De peste 80 de ani! S-au sacrificat părinţii şi bunicii noştri, acum se sacrifică aceste generaţii. E de înţeles ca firmele să doneze, dar ÎN TĂCERE! Sau persoanele care au putere financiară. Avem prieteni care au făcut deja asta, avem oameni din familie care au ştiut drumul atunci când au avut de făcut o donaţie! De ce trebuie expunere pentru aşa ceva?“, a continuat prezentatoarea.

Berecleanu a punctat faptul că „speră ca tot ajutorul să fie REAL pentru cei care au nevoie şi speră ca medicii aflaţi în prima linie să-l primească“.

Fosta prezentatoare „Observator“ a mărturisit că şi ea a realizat mai multe teledoane de-a lungul anilor, însă atunci când se întâmpla cei care donau nu erau în situaţiile critice pentru care se strângeau bani, spre deosebire de situaţia actuală, când toţi românii sunt într-o situaţie de criză. 

„Sper ca tot ajutorul să fie REAL pentru cei care au nevoie şi sper ca medicii aflaţi în prima linie să-l primească! Vreau să stiti un singur lucru. Această postare nu are nimic subiectiv în ea. Au existat multe momente în care am prezentat şi realizat teledoane, dar pentru cazuri izolate, pentru români sinistraţi, pentru zone din ţară afectate de calamităţi. Aşadar, cei care au donat atunci, nu erau în situaţia respectivă, îşi permiteau să facă un gest nobil.Uniunea acestui popor stă şi în solidaritatea faţă de cei care nu sunt bolnavi, dar stau acasă uitându-se la un frigider gol. Sau la cei care încă muncesc pentru că nu au nicio economie şi trebuie să-şi întreţină familia. Cei care trebuie să facă ceva sunt cei de la conducerea ţării, de acum, si dintotdeauna“, a mai scris Andreea Berecleanu.

Andreea Berecleanu a plecat recent de la Antena 1, unde a lucrat 17 ani şi a prezentat principalul jurnal de ştiri „Observatorul“. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite