Andreea Berecleanu, mărturisiri despre Cristina Ţopescu: A vrut să înfieze o fetiţă. Nu a fost niciodată singură

Andreea Berecleanu, mărturisiri despre Cristina Ţopescu: A vrut să înfieze o fetiţă. Nu a fost niciodată singură

Cristina Ţopescu şi Andreea Berecleanu, prietene de 20 de ani FOTO Facebook

Andreea Berecleanu (44 de ani) a vorbit despre moartea Cristinei Ţopescu într-un interviu emoţionant acordat revistei Elle România. Prezentatoarea TV a dezvăluit lucruri neştiute despre viaţa regretatei jurnaliste, precizând că nu a fost niciodată singură, aşa cum s-a scris.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, a vorbit despre prietenia de 20 de ani pe care a avut-o cu jurnalista Cristina Ţopescu, pe care a cunoscut-o în 1995.
 
Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie. Decesul s-ar fi produs în preajma Anului Nou. Ea a fost incinerată pe 16 ianuarie. 
 
„Este foarte important ca oamenii să ştie că era un om de o discreţie fantastică, de un bun simţ copleşitor, modest, dar în acelaşi timp extrem de complex. Un om cu care nu te plictiseai, sensibil, cu o latură de copil, dar în acelaşi timp puternic şi independent. Era un amestec de hipersensibilitate, forţă, spirit justiţiar şi compasiune pentru fiinţele neajutorate. Indiferent că erau animale, copii sau bătrâni“, a declarat Berecleanu pentru elle.ro.
 
Prezentatoarea a dezvăluit şi cum Cristina Ţopescu voia să adopte o fetiţă, însă a trăit „şocul vieţii ei“ după ce acest lucru nu a mai fost posibil: „Au fost mulţi bătrâni de care a avut grijă ani întregi. Dar şi de un copil. O numise Eva Maria şi era dintr-un orfelinat. Se ducea la centru tot timpul şi îşi dorea să o înfieze, însă a fost dată altcuiva. A fost unul dintre cele mai mari şocuri ale vieţii ei“.

De asemenea, Berecleanu a precizat că jurnalista avea multe planuri de viitor, între care să deschidă o grădiniţă unde să şi predea, pentru că iubea foarte mult copiii. 

  
 
Referitor la carieră, Andreea a mărturisit că deşi Cristina Ţopescu „avea cultură, era creativă şi ştia să se adapteze în aşa fel încât să fie accesibilă publicului“, simţea mereu nevoia să se verifice cu oamenii în care avea încredere: „Asta era o deprindere pe care o moştenise de la tatăl său. Inclusiv cu el se verifica foarte mult. Domnul Topescu era ferm şi nu o menaja deloc profesional, spunându-i exact ce gândeşte (…). Era foarte fericită la Canal 33 pentru că îşi făcea meseria în continuare, la fel de decent. Nu a făcut rabat niciodată de la calitatea emisiunilor ei“. 
 
Andreea a povestit şi când a aflat pentru prima oară despre dorinţa Cristinei de a fi incinerată şi a povestit ce s-a întâmplat cu cenuşa jurnalistei.
 
„În 2009, la 10.000 de metri altitudine, în avion. Vorbeam despre viaţa de dincolo, despre religie. Atunci mi-a spus: «Ca să nu uit. Să ştii, eu vreau să fiu incinerată». Apoi mi-a confirmat decizia la înmormântarea tatălui ei. Nu voia să ajungă în pământ. Voia să se risipească de acolo de unde a venit, din Univers. Mi-a şi spus unde îşi doreşte să împrăştii cenuşa: în mare şi într-un loc unde să fie cai. Şi asta o să fac, o să găsesc un loc aşa cum şi-l dorea. O altă parte din cenuşă o să rămână însă la mama ei şi o alta în cavoul familiei Ţopescu de la cimitirul Bellu“.
 
Andreea Berecleanu a mărturisit că ultima oară când a vorbit cu Cristina Ţopescu a fost în ziua de 24 decembrie. „Nu mi-a mai răspuns la telefon în preajma Anului Nou. Am crezut că s-a întâmplat ceva cu unul dintre căţei. Fiindcă atunci când nu reuşea să îi salveze sau păţeau ceva, nu putea să mai vorbească. Era singurul moment în care nu mai reuşea să comunice cu mine (…). Cristina nu a fost niciodată singură, oricare dintre noi este mai singur decât Cristina. Ar avea oroare de ce s-a scris zilele trecute. Şi poate că aşa ar trebui să ne-o amintim, ca pe o persoană cu norocul unei vieţi remarcabile, pe care a onorat-o cu fiecare gest“, a adăugat Andreea Berecleanu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: