Andreea Bălan: „O reunire Andre mi-ar «canibaliza» proiectele solo“

Andreea Bălan: „O reunire Andre mi-ar «canibaliza» proiectele solo“

Andreea Bălan, în haine de „iepuraş“

Andreea Bălan se dezbracă în „The Bunny Show", cel mai sexy show din cariera ei de peste un deceniu, căreia i se dedică exclusiv, în ciuda nostalgiei după „perioada Andre".

Are viaţa pe care şi-o doreşte - multe concerte, o piesă nouă, patru show-uri distincte şi acces pe „poarta" industriei muzicale internaţionale. Are parte de dragostea lui Keo, cu care trăieşte ca-ntr-o familie de cinci ani, şi de o prietenie solidă cu Andreea Antonescu, cea cu care a format până în 2002 Andre, una dintre cele mai de succes trupe româneşti apărute după Revoluţie. Suspectate constant de certuri şi împăcări, fetele au închis gura cârcotaşilor vara aceasta, când s-au înrudit.

„Adevărul": Cărui public îi este adresat cel mai nou show al tău, „The Bunny Show", cu prioritate?

Andreea Bălan: „The Bunny Show" este una dintre cele patru variante de show, pe care eu le propun publicului şi organizatorilor de evenimente alături de „Dancing Show Andreea Bălan" - o oră, cinci dansuri, 10 schimbări de costume; „Dancing Show cu Petrişor"- o oră şi 20 de minute, 10 dansuri, 15 schimbări de costume şi de „Lecţia de dans" - două ore, 14 dansuri, 17 schimbări de costume. Variantele se găsesc pe www.lectiadedans.ro Am creat acest show special pentru acest sezon rece, publicul vizat fiind acela care frecventează cluburile şi care doreşte să vadă un show cu fete frumoase, îmbrăcate sexy şi care cânta muzică de club. În acest show dansez alături de fetele mele patru stiluri de dans, schimbăm 12 rânduri de haine, iar coregrafiile sunt foarte sexy, potrivite scenei de club.

De unde ţi-a venit ideea acestui show şi care este feedback-ul publicului?

Ideea show-ului este inspirată din cel mai recent single al meu, „Like a Bunny". Publicul mă percepe ca pe o artistă care face un show foarte frumos şi astfel sunt chemată la foarte multe evenimente. Am în fiecare weekend aproximativ cinci concerte - fie în aer liber, fie la petreceri private sau prin cluburi poate şi pentru că sunt singurul artist din România care are patru variante de show, toate prezentate ca nişte spectacole de revistă, în care se cântă şi se dansează.

Cât timp repeţi cu dansatoarele tale coregrafia pentru show?

Repetăm o dată pe săptămână din lipsă de timp, dar nu e nevoie de mai mult, deoarece mereu suntem bine puse la punct cu coregrafiile. O dată ce intră o piesă nouă în show, i se face coregrafie şi aceasta nu se mai uită niciodată. Repetăm intens doar când avem piese şi dansuri noi cu Petrişor.

Ce crezi despre Inna şi Alexandra Stan, ce au ele şi tu nu, de au un asemenea succes peste graniţe?

Eu mă bucur când un artist român depăşeşte graniţele, deoarece atrage atenţia caselor de discuri străine asupra altor produse din România. Abia după ce Inna şi Eduard Maya au fost semnaţi de mai multe label-uri internaţionale, au reuşit şi alţi artişti români să semneze piesele afară. Nu e vorba despre ce au ele şi eu nu - ci eu cred că a-ţi „plesni" o piesă afară ţine de o loterie (de conjuctură). Sunt multe piese frumoase la noi în ţară, dar puţine au succes afară.

De dragul show-ului, în rochie neagră de mireasă

Tu cum eşti percepută afară, ai concerte?

Piesa „Trippin" a fost licenţiată în America la Ultra Records şi la alte case de discuri din Spania, Franţa, Italia, Rusia, Bulgaria. S-a semnat de curând şi în Japonia. Aceste case de discuri se ocupă de promovare şi, dacă piesa va avea succes, vor urma şi concertele. Până acum am fost în Italia şi Anglia la câteva evenimente, dar 90% din concertele mele sunt în România. Sunt extrem de bine implementată în reţeaua de evenimente de aici şi există o cerere constantă din partea publicului român de a mă vedea performând. Nu ştiu dacă îmi doresc neapărat să plec un weekend întreg (în funcţie de zboruri) într-o ţară străină şi să ratez aici cinci concerte. În ţară pot avea şi trei concerte într-o sâmbată, iar afară ai doar unul, deoarece nu se poate altfel din punct de vedere logistic. Cei care cântă afară şi-au dorit acest lucru foarte mult şi au renunţat la evenimentele din ţară (sau nu sunt chemaţi în ţară).

Care este cea mai mare realizare a ta până-n prezent?

Deşi sunt foarte tânără, am deja o carieră de 14 ani în muzica românească şi cea mai mare realizare a mea este rezistenţa în timp. Câţi din artiştii care au apărut după Revoluţie sunt cei care se pot lăuda cu o carieră de peste un deceniu? Nu e greu să lansezi o piesă care să aibă succes la un moment dat, dar este incredibil de greu să te menţii ani la rând, mereu să te reinventezi, să ai piese fresh, să concurezi cu generaţiile noi şi să te adaptezi noilor curente muzicale.

În fiecare sâmbătă pleci cu Caravana Mix Music prin ţară. Unde ai avut cel mai mare succes începând din aprilie, de când a debutat turneul „Mix Music Evolution Tour"?

În fiecare oraş mă simt bine, deoarece toţi locuitorii sunt prezenţi la eveniment. Peste tot au fost minimum 30.000 de oameni care s-au simţit bine cu noi şi care ne-au aplaudat îndelung. Pentru acest turneu am creat în primavară „Dancing show cu Petrişor" - o oră şi jumătate în care cânt numai hit-uri, se dansează zece stiluri de dans (salsa, charleston, tango, căluşarii, arăbesc, ţigănesc, country, flamenco, balet, r&b) şi schimbăm 15 rânduri de haine. Sunt foarte fericită că am fost chemată în acest turneu, deoarece am ocazia să fiu văzută de peste 1.500.000 de spectatori în cele 33 de oraşe. Este o expunere imensă pentru mine, căci am ocazia să arăt tuturor ce show-uri frumoase am.

Ai filmat videoclipuri în Grecia - pe insulele Corfu, Creta. De ce ai ales Grecia? Sunt costuri mai mici acolo decât pe litoralul nostru?

Nu sunt nici pe departe costuri mai mici, ci locaţii mai frumoase.

De ce crezi că prietena ta de-o viaţă Andreea Antonescu a spus despre tine că eşti mai degrabă o dansatoare decât o cântăreaţă?

Aceste cuvinte au fost rupte din context de diferite publicaţii. Eu am văzut emisiunea şi am înţeles la ce s-a referit - că dansez cel mai bine dintre toate cântăreţele din România.

Petrişor este un veritabil partener de scenă al Andreei

Cât de des vă vedeţi astăzi şi în ce relaţii mai sunteţi?

Ne vedem cam o dată pe lună.

De ce ai refuzat să cânţi alături de ea în emisiunea lui Măruţă?

Nu eu personal am refuzat, ci echipa mea managerială de la acea vreme (Dorian Enache). Tocmai lansasem proiectul „Lecţia de dans" şi musicalul „Superwoman". Nu am dorit să distragem atenţia de la noile proiecte şi bine am făcut, căci am avut extrem de multe concerte cu „Lecţia de dans". Decizia a ţinut strict de marketing iniţial, iar eu am fost de acord cu ea pentru că am considerat că nu e ok ca Măruţă să hotărască din senin nişte întâlniri/reuniri fără să ne întrebe înainte şi fără să ştie ce implică aceste lucruri. O reunire Andre, chiar şi pentru 10 minute într-o emisiune, mi-ar „canibaliza" proiectele solo, deoarece această trupă a fost cea mai de succes în anii '99-2000. Mulţi moderatori şi producători de emisiuni încearcă frecvent să ne aducă împreună, dar mereu am fost ocupată să promovez alte proiecte. Poate că doresc să păstrez amintirea trupei aşa cum a fost atunci în mintea publicului.

Vreo şansă să vă mai vedem cântând împreună vreodată?

Niciodată nu spun niciodată... dar sunt extrem de ancorată în cariera mea solo.

Cum e finuţa ta, Sienna, şi când ai văzut-o ultima dată?

Am văzut-o a doua zi după botez, când i-am făcut băiţă, şi o s-o văd săptămâna viitoare, când o să vină în vizită la mine.

Cum ai ajuns năşica ei?

A fost ideea Andreei, iar eu am acceptat pe loc şi mi-a făcut plăcere să fiu naşă.

„Nu am fost niciodată certate în ultimii şapte ani"

Îţi mai este vreodată dor de „Andre"?

E ca şi cum te-aş întreba dacă ţi-este dor de liceu. Şi toţi răspundem în funcţie de stare - câteodată da, câteodată nu, ne uităm în urmă cu nostalgie şi cu drag, dar nu vrem să ne mai întoarcem în liceu, deoarece avem acum o viaţă mai interesantă.

În 2002 ai debutat solo cu albumul „Te joci cu mine". De ce s-a destrămat trupa Andre şi de ce crezi că Andreea Antonescu nu a avut succesul tău în cariera ei solo?

Ne-am despărţit pentru că ei îi expirase contractul cu casa de discuri Cat Music şi semnase cu Roton, iar eu, minoră fiind, încă aveam contract cu Cat Music. Ea, din diferite motive, nu a mai vrut la Cat, eu cu tatăl meu nu am vrut la Roton şi aşa s-a produs ruptura. Nu ne-am certat atunci şi nici nu am fost certate în următorii ani, aşa cum a scris presa. Odată ce nu am mai avut nimic de împărţit chiar ne-am înţeles foarte bine şi ne-am văzut frecvent. Mi s-a părut super penibil ca atunci când eram fotografiate împreună, la o cafenea, să apară mereu articole de genul - „S-au împăcat Andrelele". Chiar şi acum unele publicaţii au scris cu nesimţire că ne-am împăcat cu acest botez, deşi în toate interviurile am spus că nu am fost niciodate certate în ultimii şapte ani. În rest nu cred că sunt eu în măsură să judec succesul nimănui, dar, personal, cred că unele piese ale ei au avut succes, au prins la public şi până la urmă ea, fără să scoată piese după piese, este un brand mult mai puternic decât mulţi nou-veniţi cu hit-uri.

Ai ceva împotriva artiştilor care „defilează" cu câte un hit?

Degeaba ai hit-uri pe radio dacă publicul nu ştie cine le cântă (publicul nu asociază piesa cu numele/faţa artistului). Scopul unui artist este ca piesele sale să genereze concerte şi, în timp, să devină un brand puternic. În ziua de azi sunt atâtea piese bune la radio, dar publicul nu ştie cine le cântă, deoarece sunt artişti noi, care nu pot să susţină piesa şi cu imagine bună şi mai ales cu un show frumos.

Cu cine ai vrea să faci un duet dintre toţi artiştii lumii?

Mi-ar plăcea cu Britney Spears! Pentru că ne potrivim ca voce şi show.

Cum stai cu dragostea, Keo mai este „în cărţi"?

Bineînţeles, de cinci ani.

Te gândeşti la căsătorie sau măcar la o logodnă cu Keo?

Eu cânt mereu la nunţi şi văd mirese foarte des. De aceea, în mintea mea, nunta reprezintă doar o petrecere. Pot să am o familie şi fără această petrecere. De asemenea am un moment muzical în show-urile pentru nunţi, la care mă îmbrac într-o rochie de mireasă neagră, ca să fac antiteză cu mireasa albă - deci ştiu cum e să porţi o rochie de mireasă. Ştiu că în România e vorba de mentalitate şi că trebuie să te căsătoreşti dacă ai o relaţie lungă, dar eu nu gândesc aşa şi nici nu o să-mi fac viaţa după cum gândesc alţii.

Ce face Andreea când are timp liber?

Nu prea am timp liber deoarece sunt plecată de joi până luni la concerte şi în timpul săptămânii am emisiuni, înregistrări, repetiţii. Dar seara mă relaxez cu filmele mele preferate - „Star Trek", „Star Wars", „Star Gate" - tot ce începe cu Star.

Ce ne pregăteşti în perioada care urmează, ce proiecte?

Am multe concerte, promovez în continuare la tv piesa „Like a Bunny" şi „The Bunny Show", dar, în acelaşi timp, pregătesc piesa şi show-ul pentru sărbători.

Nu te tentează televiziunea, ai primit vreo ofertă din partea vreunui post?

Nu-mi doresc absolut deloc să fiu moderatoare sau actriţă. Consider că m-am născut să fac spectacol prin muzică şi dans - sunt un entertainer!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: