Andrea Bocelli îl apără pe tenorul Placido Domingo, acuzat de hărţuire sexuală: „Este absurd“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrea Bocelli (61 de ani) a comentat pe marginea acuzaţiilor de hărţuire sexuală împotriva celebrului tenor spaniol Placido Domingo (78 de ani).

Tenorul spaniol Placido Domingo a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală. Acestea au afirmat că artistul a încercat să le determine să întreţină relaţii sexuale cu el şi că uneori le-a pedepsit pe linie profesională dacă l-au refuzat. 

Placido Domingo a contestat acuzaţiile, catalogându-le drept „în multe feluri, pur şi simpu incorecte“.

Celebrul artist italian Andreea Bocelli a sărit în apărarea tenorului spaniol. El catalogat drept „absurde“ deciziile unor instituţii de operă de a anula apariţiile lui Placido Domingo pe scenă, înainte să fie cercetate în totalitate lucrurile de care este acuzat.

„Sunt încă îngrozit de ceea ce i s-a întâmplat acestui artist incredibil. Asta nu înţeleg. Mâine poate să apară o doamnă să spună că Andrea Bocelli i-a făcut rău acum zece ani. Şi din acel moment nimeni nu o să mai accepte să cânte cu mine, nicio operă nu o să mă mai caute. Este absurd“, a declarat Andrea Bocelli.

Opt cântăreţe şi o balerină au asigurat că au fost hărţuite de Domingo, într-o atitudine pe care au descris-o drept voci secrete din lumea operei. Una dintre ele a mărturisit că Domingo a atins-o pe sub fustă şi alte trei au declarat că au fost sărutate în locuri precum garderobă, cameră de hotel şi la un prânz de afaceri. 

Efectele acuzaţiilor făcute de respectivele femei nu au întârziat să apară. La scurt timp, concertele lui Placido Domingo de la Philadelphia şi San Francisco au fost anulate, iar Opera din Los Angeles, al cărei director general este chiar tenorul spaniol, a promis o anchetă. 

Placido Domingo este unul dintre cei mai admiraţi tenori din toate timpurile şi unul dintre cei mai puternici bărbaţi din muzica clasică internaţională. A jucat peste 150 de roluri în mai mult de 4.000 de reprezentaţii. În prezent, el continuă să cânte şi să regizeze, fiind şi director la Los Angeles Opera din California.

Imagine indisponibilă

Placido Domingo FOTO Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite