Alice Cooper: „Este imposibil, în zilele noastre, ca o trupă rock să mai şocheze publicul“

Alice Cooper: „Este imposibil, în zilele noastre, ca o trupă rock să mai şocheze publicul“

Alice Cooper, alături de colegii săi din trupa The Hollywood Vampires, Johnny Depp şi Joe Perry, au concertat în iunie la Romexpo FOTO Dorin Constanda

Alice Cooper a declarat într-un interviu acordat WA Today că este „imposibil“ ca o trupă de muzică rock să mai şocheze publicul, când evenimentele zilnice sunt mult mai terifiante decât cele de pe scenă, informează nme.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creatorul piesei „School's Out“, care a devenit un artist controversat în anii '70 cu showurile sale teatrale în care adesea folosea ghilotine, păpuşi decapitate şi manechine, precum şi o secvenţă psihotică cu dinţi dansând, a explicat într-un inteviu că evenimentele din viaţa reală sunt mult mai terifiante decât orice ar putea el să inventeze pe scenă. 

„Cinstit, nu cred că o trupă rock poate să mai şocheze audienţa“, a declarat Alice Cooper pentru WA Today. „Cu ISIS, cu oameni care împuşcă poliţişti, cu poliţişti care împuşcă negri - acum CNN este mult mai şocant decât Rob Zombie sau Marilyn Manson sau Alice Cooper“, a spus el.
 
„Era foarte uşor să uimeşti publicul în anii '70. Uşor. Pentru că eram mult mai morali“, a continuat el. „Acum, cu internet, este practic imposibil să şochezi (...) Adică, cineva a ucis 50 de oameni într-un bar dedicat minorităţilor sexuale“, a adăugat Alice Cooper. 
 
Alice Cooper a lansat de curând o campanie amuzantă prin care să devină simultan prim-ministru al Marii Britanii şi preşedinte al SUA. Manifestul rockerului include şi „adăugarea lui Lemmy pe Muntele Rushmore“ şi pe actorul britanic Peter Sellers pe bancnota de 20 de lire sterline. 
 
Noua „platformă politică“ a rockerului american conţine opt puncte şi a fost publicată pe site-ul aliceforprimeminister.com. Celelalte cinci obiective originale avute în vedere de Alice Cooper constau în readucerea lui Brian Johnson în trupa AC/DC, prezenţa unui şarpe în fiecare recipient de bucătarie, interzicerea creioanelor şi a cărţilor, plasarea unor suporturi pentru pahare aferente fiecărui scaun de la bordul unui avion şi interzicerea discuţiilor în cinematografe în timpul proiecţiilor. 
 
Pentru ca această campanie să pară şi mai „convingătoare“, Alice Cooper a înregistrat şi o nouă versiune a unuia dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, „Elected“, a cărui versiune originală a apărut pe piaţă în 1972.
 
Alice Cooper, pe numele său real Vincent Damon Furnier, s-a născut pe 4 februarie 1978. Şi-a început cariera solo în 1975 cu un album conceptual, intitulat „Welcome to My Nightmare“, urmat de cinci materiale de studio alături de Alice Cooper Band. Creator al conceptului „shock-rock“, un termen ce se referă la artiştii care combină muzica rock cu reprezentaţii live pline de teatralitate, rockerul american şi-a construit o carieră de succes, întinsă pe durata a peste cinci decenii, şi a lansat numeroase piese care au devenit celebre, precum „Poison“, „Hey Stoopid!“ şi „House of Fire“. Recent, el a anunţat că se va reuni cu Neil Smith, Mike Bruce şi Dennis Dunaway, membrii supravieţuitori din formula originală a trupei sale, pentru a lansa împreună un nou album de studio.
 
Alice Cooper este şi fondatorul supergrupului The Hollywood Vampires, în care cântă alături de chitaristul Joe Perry (Aerosmith) şi actorul-chitarist Johnny Depp. Toboşarul Matt Sorum, cunoscut ca membri al formaţiei Guns N’Roses, face şi ei parte din acest proiect muzical. Trupa The Hollywood Vampires a susţinut un concert la Bucureşti pe 6 iunie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările