Alexandru Arşinel, despre Draga Olteanu Matei: „O mare artistă. Un om deosebit”

Alexandru Arşinel, despre Draga Olteanu Matei: „O mare artistă. Un om deosebit”

Alexandru Arşinel -foto: arhivă

Alexandru Arşinel a vorbit despre personalitatea actriţei Draga Olteanu Matei. Artsta a murit miercuri într-un spital din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

După aflarea veştii că Draga Olteanu Matei a murit internată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, actorul Alexandru Arşinel a vorbit despre personalitatea colegei sale.

„A fost o foarte mare actriţă, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului”, spune Arşinel, conform Libertatea.

Alexandru Arşinel a vorbit şi despre retragerea actriţei la Piatra Nemţ, unde a format o echipă teatru şi a participat la diferite concursuri, fiind preşedintele Festivalului de Umor „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni.

„S-a retras într-o zonă a ţării iubitoare de teatru şi iubitoare de Draga Olteanu, Moldova. Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamţ, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o cât a stat ea acolo”.

Arşinel ăşi aminteşte şi de momentele în care a jucat alături de Draga Olteanu Matei. „O mare actriţă. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunţa la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artişti şi actori dispar uşor, uşor. A jucat în multe creaţii. Chiriţa, scenariu realizat şi jucat de ea. A realizat un succes deosebit şi pe scenă şi în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamţ a creat o echipă de teatru cu care a câştigat mai multe concursuri în ţară. Nu mai vorbesc de scenariile şi acţiunile pe care le realiza în ţară. O mare actriţă. Un om deosebit! Te gândeşti, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriţă. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era aşa cum era, era imensă”, a declarat, la Antena 3, Alexandru Arşinel, arată sursa citată.

Citeşte şi:

Victor Rebengiuc, după aflarea veştii că Draga Olteanu Matei a murit: „Se duce viaţa. Ne ducem”

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările