Alegeri în Masonerie: George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

Alegeri în Masonerie: George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

Foto: Facebook George Ivaşcu

Actorul George Ivaşcu a fost votat, sâmbătă, în mod legal şi regular, în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, transmite Fanatik.ro.

Potrivit sursei citate, alegerea lui George Ivaşcu în această funcţie, cumulată de prezenţa lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România, arată că masoneria românească este condusă de artişti şi de oameni de cultură. 
 
Astfel, George Ivaşcu a depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales, în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Naţional a votat şi noua Constituţie, menită să elimine absolut orice posibilitate de a permite apariţia unui nou sistem dictatorial, după experienţa nefastă avută sub conducerea lui Radu Ninel Bălănescu, informează Fanatik.ro.
 
Sursa citată menţionează că, alegerea lui George Ivaşcu la cârma masoneriei simbolice româneşti regulare (care cuprinde masonii cu gradele de bază –  Ucenic, Calfă şi Maestru) a venit ca un pas firesc, după destituirea fostului Mare Maestru, Radu Ninel Bălănescu, pentru acte de corupţie şi atitudine anti-masonică, şi înlocuirea sa cu MM Pro Tempore Manole Iosiper. 
 
George Ivaşcu, Noul Mare Maestru, ales prin vot democratic de reprezentanţii Lojilor din toată ţara, a precizat: „Ne-am trezit, ca un pugilist, din lovituri şi ne-am ridicat ca să ne salvăm pe noi înşine, să ne salvăm demnitatea şi să salvăm Ordinul. În ciuda vremurilor, în ciuda blocajelor, în ciuda tuturor atacurilor, suntem la momentul reuşitei!”.
 
Într-o scrisoare trimisă Fraţilor Francmasoni regulari, George Ivaşcu a menţionat: „În această perioadă, m-am tot gândit la menirea mea ca om şi mason şi cred că cel mai bine ne reprezintă un poem de-al lui Mario de Andrade. Cred că-l ştiţi, dar mi-a apărut dintr-odată ca şi cum l-aş fi scris eu şi am sentimentul că, de fapt, este scris pentru fiecare dintre noi. Se numeşte „Timpul preţios al persoanelor mature”.
 
 (…) Mă simt ca un copil care a câştigat un pachet de dulciuri: pe primele le mănâncă cu plăcere, dar când şi-a dat seama că au rămas mai puţine, a început să le guşte imens. Iubiţii mei Fraţi, nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut. Timpul meu este prea scurt şi vreau esenţa, pentru că sufletul meu se grăbeşte!”.
 
„Vreau să trăiesc lângă oameni umani, foarte umani, care ştiu să râdă de greşelile lor şi care nu sunt umflaţi de triumfurile lor, care îşi asumă responsabilitatea pentru ei înşişi şi, în acest fel, demnitatea umană este apărată şi ne îndreptăm spre adevăr şi onestitate. (…) Motto-ul meu este: „Avem două vieţi, iar a doua începe când îţi dai seama că ai doar una”, se mai arată în scrisoarea trimisă de George Ivaşcu Francmasonilor români.

MLNR, o instituţie împotriva „leninismului” contemporan

Conform sursei citate, MLNR este o instituţie care respectă şi mai ales care protejează interesele ţării. Instituţia Marelui Maestru nu este înglodată în secrete. Masoneria română respectă şi mai ales protejează Statul Român şi Instuţiile de drept. Caracterul Francmasoneriei este unul „discret” şi, în niciun caz, unul „secret”.
 
Francmasoneria Română Regulară, recunoscută la nivel internaţional, se declară împotriva totalitarismului, rasismului şi a oricăror forme de constrângere. Ideile primordiale ţin de respectarea legii, de progresul social şi mai ales cultural.

O „Frăţie” condusă de artişti, care duce mai departe idealurile naţionale

„Vorbeam la început despre faptul că Francmasoneria Română este condusă de artişti, mai exact de doi actori, George Ivaşcu, în funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale, şi Stelian Nistor, în fruntea Ritului Scoţian Antic şi Acceptat. După sursele de care dispunem, acest fenomen este unic la nivel mondial şi oferă măsura calităţii acestor entităţi masonice. Aşa cum ei înşişi recunosc, Masonii români nu „adună” în jurul lor „vedete”, ci propun lideri respectabili pentru comunităţi. Din acest deziderat a apărut, de altfel, şi deja celebra deviză „Mergem FIX Înainte!”, transmite Fanatik.ro.
 
Sursa citată menţionează că, sintagma „Unire în cuget şi-n simţiri” are, de asemenea, origini Francmasonice. Din punct de vedere istoric şi socio-politic, importanţa acestei organizaţii în realizarea Revoluţiei de la 1859 este covârşitoare, iar idealurile naţionale dăinuie şi astăzi în cadrul acestei instituţii. 
 
De asemenea, mai trebuie menţionat faptul că, în ciuda unor informaţii eronate, Francmasoneria, ca organizaţie, nu face politică, iar, în intimitatea Lojilor, discuţiile politice sunt interzise. Acest lucru nu-i împiedică, însă, pe „Fraţi” să urmeze politica interesului naţional.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările