Al Pacino, la 75 de ani: cinci lucruri mai puţin ştiute din culisele filmului „Scarface“

Al Pacino, la 75 de ani: cinci
lucruri mai puţin ştiute din culisele filmului „Scarface“

Al Pacino a împlinit pe 25 aprilie 75 de ani FOTO AP

Al Pacino, celebrul actor, regizor, producător şi scenarist american, împlineşte astăzi, 25 aprilie, 75 de ani. „Adevarul“ vă prezintă cu această ocazie cinci lucruri mai puţin ştiute despre clasicul lungmetraj „Scarface“ şi despre Tony Montana, personajul interpretat de Al Pacino.

Născut în cartierul Bronx, din New York, pe 25 aprilie 1940, într-o familie italiano-americană, Alfredo James „Al“ Pacino a devenit o vedetă de talie mondială odată cu lansarea lungmetrajelor „Me, Natalie“ (1969) şi „The Panic in Needle Park“ (1971).

În aceeaşi perioadă, regizorul Francis Ford Coppola se afla în căutare de protagonişti pentru ercranizarea romanului „Naşul/ The Godfather“. Deşi a avut un rol memorabil în această producţie clasică, Al Pacino s-a aflat la un pas de a pierde rolul personajului Don Carleone, nereuşind să impresioneze pe nimeni la preselecţii, în afară de Fancis Ford Coppola. Cineastul l-a susţinut însă în continuare pe Pacino şi i-a oferit rolul foarte important al lui Michael Corleone.

Demonstrând astfel că talentul actoricesc nu-i lipseşte deloc, în 1983, Al Pacino a primit rolului memorabilului personaj Tony Montana, din celebrul film regizat de Brian de Palma, „Scarface“ (1983).

„Adevărul“ vă prezintă cinci lucruri mai puţin cunoscute despre sărbătoritul de astăzi şi peripeţiile pe care le-a întâmpinat pe platourile de filmare de la „Scarface“:

Remake-ul fimului „Scarface“, din 1983, nu s-ar fi filmat niciodată fără Al Pacino. Pe lângă faptul că vedeta a interpretat personajul principal al filmului, ideea refacerii peliculei originale din 1932 i-a aparţinut tot lui.

Al Pacino, în rolul personajului Tony Montana din „Scarface“ (1983) FOTO cinemagia.ro

Atât regizorul Brian de Palma, cât şi Al Pacino s-au opus atunci când actriţa Michelle Pfeiffer s-a prezentat la casting pentru rolul personajului Elvira – „soţia trofeu“ a lui Tony Montana, interpretat de Al Pacino –, întrucât, la vremea respectivă, Pfeiffer era cunoscută lumii datorită interpretării din filmul „Grease 2“ (1982), unde actriţa a jucat rolul unei fete non-conformiste şi rebele. Cu toate acestea, Pfeiffer a obţinut rolul dorit.

Actriţa Michelle Pfeiffer, în rolul personajului Elvira, din filmul „Scarface“ FOTO cinemagia.ro

În timpul repetiţilor pentru „Scarface“, Al Pacino şi-a ars grav mâna când a atins ţeava unui pistol, care tocmai trăsese 30 de gloanţe. Astfel, actorul a stat pe tuşă pentru două săptămâni.

Al Pacino FOTO cinemagia.ro

Al Pacino şi Michel Pfeiffer s-au reunit pe marile ecrane opt ani mai târziu de la lansarea filmului „Scarface“, în pelicula „Frankie şi Johnny“ (1991) – o comedie romantică ce spune povestea lui Johnny (Al Pacino), un bărbat de vârstă mijlocie, proaspăt ieşit din închisoare, care se îndrăgosteşte de Frankie (Michelle Pfeiffer), o femeie nemulţumită de viaţa pe care o duce.

Al Pacino şi Michelle Pfeiffer, în „Frankie şi Johnny“ FOTO cinemagia.ro

La o ecranizare, din 2011, a filmului „Scarface“, Al Pacino şi-a adus aminte că, după premiera filmului de la New York, din 1983, majoritatea oamenilor din industria showbiz-ului erau de-a dreptul îngroziţi şi arătau ca „nişte statui sau figuri de ceară“.

„Îmi aduc aminte că a venit la mine Liza Minneli, care nu văzuse filmul şi mi-a spus «Al, ce le-ai făcut omenilor ăstora?»“, a declarat Al Pacino, citat de site-ul moviefone.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: