Aida Parascan, câştigătoarea „Masterchef“, a făcut cursuri de gastronomie la Academia Barilla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aida Parascan, câştigătoarea celui de-al doilea titlu Masterchef România, alături de cheful italian Zaccaria
Aida Parascan, câştigătoarea celui de-al doilea titlu Masterchef România, alături de cheful italian Zaccaria

Aida Parascan, câştigătoarea celui de-al doilea titlu Masterchef România, şi Alexandru Hora, ocupantul locului 2 la acelaşi concurs, au primit ca premiu şi o săptămână de cursuri de gătit la celebra Academie Barilla din Italia. Ei s-au întors recent din Parma, unde s-au perfecţionat în tehnici culinare şi reţete italieneşti.

Timp de aproape o săptămână, cei doi au primit lecţii de gastronomie de la chef Marcello Zaccaria, invitat în cel de-al doilea sezon „MasterChef“, care le-a dezvăluit celor doi câteva dintre secretele pregătirii pastelor, deserturilor italieneşti, reţetelor pe bază de carne şi peşte sau prepararea diferitelor produse de panificaţie.

„Lecţiile au fost împărţite tematic, în fiecare zi am avut câte ceva diferit, de la reţete de patiserie, la reţete care aveau ca ingredient principal carnea şi peştele sau reţete cu paste, apoi am învăţat să facem pâine şi pizza“, spune Aida încântată.

„Am aflat multe secrete iar la finalul cursului am avut şansa să ajungem în locurile unde se prepară celebrul prosciutto, am văzut cum se face parmezanul şi am aflat istoria acestor două produse specifice bucătăriei din Italia. De exemplu, mi s-a părut foarte interesant cum în procesul de preparare a prosciutto-ului se deschid geamurile în magazia unde este ţinut pentru ca acesta să intre în contact cu aerul sărat de mare. Apoi, la sfârşitul turului am fost invitaţi alături de chef Zaccaria la fabrica de paste şi la centrul lor de cercetări, unde lucrează mii de oameni şi de unde pleacă sute de mii de kilograme de paste pe an“, a povestit Alexandru Hora.

Dacă Aida se declară încântată de modul în care se prepară celebra îngheţată italienească, Alex dezvăluie că a deprins trucurile pentru pregătirea unui pesto genovese ca la carte. Şi amândoi au fost de-a dreptul cuceriţi de biblioteca gastronomică de la Academie, care conţine peste 8.500 de titluri.

„Eu am rămas fascinată de bibliotecă, nu aş mai fi ieşit de acolo“, recunoaşte Aida. „Fiecare minut petrecut acolo a fost o lecţie de gastronomie. Când am văzut biblioteca, am rămas mut. Sunt acolo cărţi şi meniuri vechi de sute de ani, cea mai veche carte e de pe la 1600. Ne-am bucurat că am avut ocazia să răsfoim aceste cărţi, să le citim, să ne inspirăm din ele“, a fost şi concluzia lui Alex.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite