Aici va avea loc nunta lui Nicolae al României. Cum arată şi care e povestea Cazinoului din Sinaia FOTO

Aici va avea loc nunta lui Nicolae al României. Cum arată şi care e povestea Cazinoului din Sinaia FOTO

foto: arhivă

Nepotul Regelui Mihai şi aleasa inimii sale, Alina Binder, vor face pasul cel mare la finele lunii septembrie, la Sinaia, în „Capitala Regalităţii”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae al României (Nicholas Medforth-Mills în acte) se va cununa religios cu Alina-Maria Binder (care va folosi după nuntă titulatura Alina de Roumanie) în localitatea istorică prahoveană Sinaia, de la poalele munţilor Bucegi. Cei doi îşi vor primi oaspeţii la Cazinoul din Sinaia, devenit între timp monument şi simbol al acestei aşezări aristocrate.

Iată povestea Cazinoului din Sinaia

După ce Regele Carol a ales Sinaia drept reşedinţă regală de vară şi a comandat ridicarea Castelului Peleş, interesul pentru mica localitate de pe Valea Prahovei a crescut brusc. Multe persoane din anturajul regelui şi din protipendada politică şi economică românească au investit ridicându-şi, cu o viteză de neînchipuit, vile (adeseori cu aspect de mici palate), animând locul cum nu se mai întâmplase niciodată în trecut. În 1912, încă se vindeau parcele şi loturi pentru construcţia de noi vile şi case, iar după al doilea război balcanic (1912-1913) şi după Primul Război Mondial, unii dintre combatanţii de pe front au fost improprietăriţi cu loturi la Sinaia.

În anii 1911-1912, mizând pe interesul cititorilor pentru aceasta mică, dar înfloritoare şi ofertantă staţiune, ziarul „Universul” îşi atrăgea cititorii oferind celor care îşi făceau abonament pe o durată de un an câte o vilă la Sinaia, prin tragere la sorţi. Nu mai putin de şapte vile au fost astfel construite şi oferite câştigătorilor tombolei „Universul”, fiecare vilă fiind înălţată în timp-record – doar în două-trei luni –, timp în care devenea… obiectiv turistic pentru cititori, organizându-se excursii de week-end, pentru a viziona starea construcţiilor.

Într-un timp-record – nici o jumătate de an – au fost construite şi Cazinoul şi Hotelul Palace din Sinaia.

Citeşte mai mult aici!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: