Adi Despot şi Coca-Cola au adus României primele Oscaruri ale internetului

Adi Despot şi Coca-Cola au adus României primele Oscaruri ale internetului

Adi Despot, protagonistul campaniei Coca-Cola FOTO Marian Iliescu

Coca-Cola România, McCann Bucureşti şi MRM Worldwide România au fost premiate la Webby Awards, considerate Oscarurile internetului, pentru campania „Împarte o Coca-Cola cu Adi Despot la B’Estfest“. Este pentru prima dată când România câştigă premii la prestigiosul festival.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania „Împarte o Coca-Cola cu Adi Despot la B’Estfest“ a câştigat trei premii, iar printre laureaţii acestei ediţii se mai numără Beyoncé, platforma de crowdfunding Kickstarter, grupul hip-hop De La Soul şi un profesor de la Universitatea Harvard.

Publicaţia britanică „The Guardian“ s-a impus la categoria Cele mai bune practici online, pentru aplicaţia sa interactivă ce viza o serie de documente guvernamentale dezvăluite pe intenet de Edward Snowden. Premiile Webby recompensează site-uri, fişiere video publicate online, reţele de socializare, aplicaţii pe dispozitive mobile şi reclamele interactive.

Premiile sunt decernate de International Academy of Digital Arts and Sciences, iar din juriu au făcut parte actorul Kevin Spacey şi Dana Brunetti, producătoarea serialului de succes „House of Cards“, lansat de platforma online Netflix şi premiat la gala Primetime Emmy de anul trecut, potrivit Mediafax. Fiecare categoria de la Webby Awards include un People's Voice Award, un trofeu decernat pe baza voturilor exprimate de public. În acest an, au votat aproximativ 500.000 de persoane.

Platforma Kickstarter, care ajută grupuri şi persoane individuale să strângă bani online, a fost premiată la categoria Breakout of the year, pentru faptul că a devenit o opţiune viabilă care îi ajută pe oameni să iniţieze diverse proiecte.

Grupul hip-hop De La Soul, înfiinţat în 1987, s-a impus la categoria Artistul anului, după ce a decis ca întregul său catalog muzical să devină disponibil gratuit, pe internet. Lawrence Lessig, profesor la Universitatea Harvard şi activist politic, în vârstă de 52 de ani, a primit un Webby Award pentru întreaga carieră. El este unul dintre iniţiatorii Creative Commons, un sistem de acordare a drepturilor de autor.

Muzicienii Bob Dylan, Arcade Fire şi Pharrell Williams au câştigat şi ei câte un Webby Award, pentru videoclipurile lor. Beyonce a fost recompensată cu un premiu Webby pentru site-ul ei Beyonce.com, iar soţul ei, rapperul Jay-Z, a primit un Webby Award pentru o aplicaţie de pe telefoanele inteligente care permite utilizatorilor să descarce albumul său „Magna Carter...Holy Grail".

Printre ceilalţi câştigători ai galei de luni seară s-au aflat site-ul de satiră The Onion şi prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel.

Laureaţii celei de-a 18-a gale Webby Awards îşi vor primi trofeele în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la New York, pe 19 mai. Unul dintre elementele de originalitate ale acestei ceremonii îl constituie regula impusă celor premiaţi, care sunt obligaţi să rostească un discurs de acceptare a premiului de cel mult cinci cuvinte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările