Acuzaţiile de viol la adresa lui Sylvester Stallone, reanalizate de poliţia americană. Actorul: „O poveste ridicolă“

Acuzaţiile de viol la adresa lui Sylvester Stallone, reanalizate de poliţia americană. Actorul: „O poveste ridicolă“

Sylvester Stallone a fost acuzat de viol, în urmă cu un an FOTO Guliver/Getty Images

Procurorii din Los Angeles au anunţat că iau în calcul redeschiderea unui dosar împotriva actorului din „Rocky“, Sylvester Stallone (71 de ani), care a fost acuzat de viol, în urmă cu un an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al Procurorului districtual din Los Angeles, Greg Risling, nu a oferit detalii dar cazul a fost prezentat poliţiei din California Beach, în Santa Monica, scrie News.ro. 
 
Reprezentanţii actorului în vârstă de 71 de ani nu au comentat informaţia.
 
În decembrie 2017, Martin Singer, avocatul lui Sylvester Stallone, a declarat că acesta a fost acuzat de o femeie că a violat-o, la începutul anilor 1990, lucru pe care actorul îl neagă, dar poliţia americană a deschis o anchetă în acest sens, deşi acest tip de faptă este prescris după 10 ani în statul California, unde ar fi avut loc abuzul. 
 
Poliţia era obligată însă să investigheze mai întâi dacă acuzaţiile femeii sunt adevărate. „Clientul meu contestă categoric acuzaţia“, a spus Singer într-un comunicat la acea vreme. 
 
Un raport al poliţiei din 1986, anul în care s-a întâmplat incidentul, arată că o tânără de 16 ani a fost intimidată şi convinsă să facă sex cu starul şi cu bodyguardul lui. Stallone a negat categoric informaţiile, catalogându-le drept „o poveste ridicolă“.
 
Obligată să facă sex cu bodyguard-ul actorului
 
Tânăra era fana actorului, care la momentul respectiv avea 40 de ani, şi s-au întâlnit în hotelul în care ea era cazată împreună cu părinţii, iar el filma. Fata l-a rugat să-i dea un autograf şi un sărut pe obraz, moment în care Stallone a întrebat-o ce vârstă are, iar când a aflat că are vârsta legală pentru consimţirea unui act sexual (16 ani), i-a spus că îi va da altă dată un sărut pe care nu-l va uita, potrivit 
Daily Mail .
 
În ziua următoare, ea s-a întâlnit cu garda de corp a actorului, Mike De Luca, care a întrebat-o ce ar face dacă Stallone ar încerca să o seducă. „Probabil că i-aş răspunde“, a spus ea, iar bodyguardul i-a dat cheia de la o cameră de hotel şi a încurajat-o să meargă acolo cât mai repede posibil. 
 
În acea seară, fata s-a prezentat în camera starului, unde, cu acceptul ei, au început să facă sex, dar după doar câteva momente Stallone a întrebat-o dacă a făcut vreodată sex cu doi bărbaţi şi a propus să li se alăture bodyguardul lui. Adolescenta a refuzat, însă Stallone nu a ţinut cont de acest lucru şi l-a chemat pe De Luca, aflat în tot acest timp în toaletă. 
 
Tânăra a spus că a fost forţată să-i facă sex oral bodyguardului, apoi lui Stallone, în timp ce De Luca o viola. Fata le-a spus poliţiştilor că nu a dorit să facă sex cu De Luca şi că, deşi nu a existat violenţă fizică, s-a simţit intimidată şi obligată să se conformeze situaţiei. Mai mult, adolescenta a subliniat că Stallone i-a precizat râzând că amândoi sunt bărbaţi căsătoriţi şi dacă va povesti cuiva cele întâmplate se vor vedea nevoiţi să o bată. 
 
Statul California are un sistem complex de limitări în legislaţie cu privire la infracţiunile de natură sexuală, în timp ce insultele sunt pasibile de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.
 
Sylvester Stallone a devenit celebru la sfârşitul anilor ’70 cu rolul pugilistului Rocky Balboa din franciza „Rocky“ şi şi-a construit apoi o carieră de succes jucând roluri principale în filme de acţiune, precum John Rambo, un veteran al războiului din Vietnam, în franciza „Rambo“, şi rolul unui mercenar în franciza „Eroi de sacrificiu/ The Expendables“. De asemenea, Stallone a jucat alături de Robert de Niro în „Grudge Match: Faceţi pariurile“, de Peter Segal, unde veteranii actori americani interpretează doi pugilişti bătrâni a căror rivalitate a devenit celebră dincolo de graniţele sportului.
 
Pentru rolul din filmul „Rocky“, lansat în 1976, Stallone a fost nominalizat, atât pentru interpretare, cât şi pentru scenariu, la premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA şi a câştigat un trofeu David di Donatello, considerat Oscarul italian. Pe de altă parte, Stallone a fost nominalizat de 31 de ori la Razzie Awards - care recompensează cele mai proaste prestaţii din faţa şi din spatele camerei de filmat -, obţinând printre altele, trofeul pentru Cel mai prost actor al decadei, în 1990, şi cel pentru Cel mai prost actor al secolului, în 2000.
 
 
citeste totul despre: