Actriţa Mildred Joanne Smith a murit la 94 de ani

Actriţa Mildred Joanne Smith a murit la 94 de ani

Mildred Joanne Smith, alături de Sidney Poitier în filmul „No Way Out“ FOTO Everett Collection/ The Hollywood Reporter

Actriţa americană Mildred Joanne Smith, care a jucat alături de Sidney Poitier în filmul de debut al acestuia, „No Way Out“, a murit pe 19 iulie, la vârsta de 94 de ani, potrivit unui anunţ al familiei artistei, scrie „The Hollywood Reporter“, citată de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mildred Joanne Smith a avut o carieră scurtă, dar respectată în industria cinematografică. După mai multe piese pe Broadway şi o singură apariţie într-un film, interpretând-o pe soţia personajului jucat de Sidney Poitier în „No Way Out“, cariera actriţei a luat-o pe o pantă descendentă după ce a fost rănită grav într-un accident aviatic, din 1952, în care au murit 25 de persoane, notează „THR“.

După ce s-a recuperat, Smith s-a reorientat şi a început o carieră în domeniul muzical, cântând alături de Duke Ellington şi Billy Strayhorn în musicalul „Cockles and Champagne“, în Londra. Ulterior, aceasta a lucrat ca editor pentru revista „Our World“, iar apoi a devenit profesoară de limba engleză la o şcoală din White Plains, New York.

În anii '40, Smith a jucat în mai multe piese pe Broadway, printre care „Men to the Seas“, „Mamba's Daughters“, „Beggar's Holiday“, „Forward the Heart“ şi „A Long Way From Home“. Toate au fost de scurtă durată, însă a primit recenzii foarte bune.

A fost căsătorită cu David A. Hepburn, jurnalist şi vicepreşedinte al WNEW-TV din New York, care a decedat în 1985. Smith a avut o fiică şi un fiu, Vanessa şi David, o fiică vitregă, Valerie, şi şase nepoţi, Brandon, Chelsea, Cole, Kaleo, Sage şi Koa. Povestea ei a fost spusă recent în revista „Jet“, titlul articolului descriind-o astfel: „Magnificul eşec: A câştigat faima, dar niciodată nu a reuşit să atingă succes“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: