Actriţa Maria Obretin expune o nouă performanţă aberantă a statului român: Plata unei amenzi de mai multe ori, pentru că nu „păstrezi chitanţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Obretin
Maria Obretin

Actriţa Maria Obretin, cunoscută mai ales din serialul HBO „Umbre“, atrage atenţia asupra unei alte performanţe aberante a statului român: i-au fost retraşi bani din cont pentru o amendă pe care a plătit-o deja în urmă cu doi ani.

Maria Obretin a povestit pe Facebook cum în 2015 a primit o amendă rutieră pe care a achitat-o în acelaşi an, dar, recent, i-au fost retraşi bani din cont pentru aceeaşi amendă.

Actriţa susţine că nu mai are chitanţa şi astfel nu poate dovedi plata din urmă cu doi ani, precizând că nu este singura în această situaţie. „Mulţi sunt în aceeaşi situaţie cu chitanţele, nu le-am păstrat, nu ne aşteptam să ne ia statul cu japca aceiaşi bani după ani şi ani“, a scris Maria Obretin. De altfel, mai multe persoane au reacţionat la postarea actriţei precizând că au trecut prin situaţii similare.  

Mai mult, actriţa a precizat că a fost pusă în situaţii chiar mai „extraordinare“ în care a fost forţată să plătească de trei ori aceeaşi taxă. 

„Pentru a nu ştiu câta oară reuşesc performanţa de a plăti de două ori aceeaşi taxă statului român. O dată la ghişeu şi încă o tură luată de ei din contul meu bancar. Care-i faza, stat neprieten? Sigur, e mai bine decât în alţi ani, când am reuşit în mod ireal să plătesc de trei ori aceeaşi taxă! Să mai zică cineva că statul român nu face performanţă“, a scris Maria Obretin pe Facebook. 

  

Contactată de reporterii „Adevărul“, actriţa a precizat că va reveni cu mai multe informaţii. 

Persoane avizate au spus pentru „Adevărul“ că în cazul în care este vorba de o amendă de circulaţie, de cele mai multe ori aceasta este plătită la CEC, iar CEC eliberează o chitanţă care trebuie dusă la Primărie, la serviciul Taxe şi Impozite Locale.

În cazul de faţă, chitanţa a fost pierdută, motiv pentru care nu s-a putut face dovada plăţii, iar Primăria a trecut la executarea contului, pentru că nu avea cum să ştie că a fost plătită având în vedere că nu există un sistem centralizat al plăţilor amenzilor.

Pentru a recupera chitanţa, persoana ar trebui să facă o cerere la CEC în care să menţioneze suma exactă care a fost plătită şi data (măcar cu aproximaţie). 

Cu dovada primită de la CEC, persoana căreia i-a fost oprită de două ori amenda poate informa Primăria. Dar Primăria nu-i va returna banii, ci îi va scădea dintr-o viitoare amendă sau alte datorii către Primărie. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite