Actriţa Emma Watson a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru ONU

Actriţa Emma Watson a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru ONU

Emma Watson a cunoscut faima odată cu rolul din franciza „Harry Potter“ FOTO Reuters

Actriţa britanică Emma Watson, una dintre vedetele francizei cinematografice "Harry Potter", a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vedeta a devenit, luni, purtătoare de cuvânt pentru U.N. Women, denumirea abreviată pentru The United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women. În acest rol, actriţa britanică va milita pentru emanciparea tinerelor femei din lumea întreagă. Ea va fi, de asemenea, purtător de cuvânt al campaniei HeForShe iniţiată de ONU cu scopul de a promova egalitatea dintre sexe, informează contactmusic.com.
 
Emma Watson sprijină de mai mulţi ani programele educaţionale pentru fete şi a vizitat în acest scop ţări precum Bangladesh şi Zambia.
 
În ultimii ani, câţiva artişti de seamă din industria de divertisment au acceptat roluri de ambasadori ai unor programe iniţiate de ONU, printre aceştia aflându-se actorul Michael Douglas, cântăreţul Stevie Wonder şi actriţa Charlize Theron.
 
Actriţa Drew Barrymore este ambasadoare împotriva foametei, în cadrul Programului pentru Alimentaţie al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 
În 2012, Angelina Jolie a devenit emisar special pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), după ce fusese anterior ambasadoare a bunăvoinţei pentru aceeeaşi organizaţie şi a vizitat în aceea calitate peste 40 de ţări.
 
 
În vârstă de 24 de ani, actriţa britanică a absolvit de curând Universitatea Brown din Statele Unite şi a obţinut o diplomă în literatură engleză. Ea s-a remarcat recent în câteva lungmetraje de succes, precum „O săptămână cu Marilyn/ My Week With Marilyn“, „Jurnalul unui adolescent timid/ The Perks of Being a Wallflower“, „Hoţii de celebritate/ The Bling Ring“ şi „Noe/ Noah“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările