Actriţa Annabella Sciorra, mărturie în lacrimi despre momentul când Harvey Weinstein a violat-o cu brutalitate: „Nu am putut să mă lupt cu el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Annabella Sciorra este una dintre victimele lui Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images
Actriţa Annabella Sciorra este una dintre victimele lui Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Annabella Sciorra (59 de ani) a depus mărturie în procesul contra fostului producător de film Harvey Weinstein (67 de ani). Ea a povestit momentul când a  fost atacată şi violată de acesta în locuinţa ei, în urmă cu 25 de ani.

Annabella Sciorra, cunoscută pentru rolul din serialul „The Sopranos“, a declarat că Harvey Weinstein a intrat cu forţa peste ea în locuinţa şi a violat-o, scrie BBC.

„Am încercat să-l împing de pe mine. L-am lovit cu mâinile şi picioarele“, a povestit actriţa, în faţa unui juriu din New York.

În schimb, fostul producător de film respinge toate acuzaţiile, printre care viol şi agresiune sexuală. Dacă va fi găsit vinovat, Weinstein riscă închisoare pe viaţă.

Presupusul viol asupra actriţei Annabella Sciorra ar fi avut loc în urmă cu 25 de ani

Incidentul relatat de Annabella Sciorra ar fi avut loc cu prea mulţi ani ani în urmă pentru a fi judecat sub legea statului New York. Cu toate acestea, procurorii vor să folosească mărturia ei pentru a demonstra că Weinstein este un prădător sexual, aceştia trebuind că dovedească faptul că producătorul a comis abuzuri sexuale grave.

Potrivit mărturiei emoţionante făcute de actriţă, Sciorra a luat cina cu Weinstein în iarna anilor 1993-1994. Producătorul s-a oferit apoi să o conducă acasă. La puţin timp după ce ea a intrat în casă a auzit bătăi în uşă. Weinstein se întorsese în apartamentul ei, a intrat cu forţa, a dus-o în dormitor şi a violat-o. 

„S-a urcat pe mine şi m-a violat. În timpul actului, am opus rezistenţă, dar nu am putut să mă lupt cu el pentru că mi-a restrâns mâinile“, a povestit actriţa la tribunal, cu lacrimi în ochi, mărturisind că Weinstein a ignorat-o în timp ce îl implora să o lase în pace.

Potrivit spuselor ei, ulterior, Weinstein a abuzat-o în continuare, performând un act sexual oral asupra ei, şi spunându-i: „Asta e pentru tine“. „A fost atât de greţos“, a mărturisit actriţa. 

Sciorra susţine că l-a confruntat pe producător, la câteva săptămâni după fapta relatată, când Weinstein a devenit ameninţător şi i-a transmis: „Asta rămâne între noi“.

„Mi-a fost foarte frică“, a mărturisit actriţa, care a mai povestit că în urma violului a început să bea alcool şi să se taie.

Întrebată de unul de procurori de ce nu a sunat la poliţie, Sciorra a spus că a fost „confuză“.

Ea a mai relatat şi un alt episod de hărţuire, care a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes din 1997.  Weinstein a venit atunci la camera ei de hotel cu o sticlă de ulei de bebeluş şi o casetă de film. Sciorra a fugit în cameră, iar în cele din urmă Weinstein a plecat, a susţinut actriţa. 

actrita annabella sciorra a depus marturie impotriva lui harvey weinstein foto guliver getty images

Actriţa Annabella Sciorra a depus mărturie împotriva lui Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images

Când şi cum a început scandalul Weinstein 

Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care au dezvăluit o parte din abuzurile mogulului. Peste 80 de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein că le-a hărţuit sexual, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. În plus, alte femei, între care se numără actriţele Rose McGowan şi Asia Argento, îl acuză de viol.

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimeni nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 

   

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite