VIDEO Andrei Aradits, la Adevărul Live: „Cel mai bine te poţi defini într-o relaţie“

Adevărul LIVE cu actorul Andrei Aradits, membru al juriului emisiunii „Te cunosc de undeva“

Invitat la emisiunea Adevărul Live, Andrei Aradits a vorbit despre experienţele profesionale şi despre viaţa privată. Actorul de 39 de ani ce face parte din juriul show-ului „Te cunosc de undeva“ a analizat plusurile şi minusurile meseriei, recunoscând că, de cele mai multe ori, îi este greu să facă diferenţa între adevăr şi ficţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu mi se pare că sunt celebru“, şi-a început Andrei Aradits interviul cu jurnaliştii de la „Adevărul“. Pe parcursul discuţiei, actorul şi-a mărturisit opiniile despre rolul de antrenor din emisiunea „Te cunosc de undeva“, cât şi experienţele pe care i le-a adus actoria.„Cel mai mult îmi place curajul de a încerca ceva ce nu îţi e comod şi reuşita de a face acel lucru şi cu plăcere“, a comentat Aradits referitor la probele concurenţilor de la „show-ul difuzat de Antena 1.

În ceea ce priveşte datoria pe care un actor o are faţă de publicul său, Andrei Aradits este destul de clar. „Dacă eşti actor, treaba ta este să-ţi faci rolul. Aplauzele vin după ce faci ce trebuie pe scenă. Dacă te duci pe scenă pentru aplauze, atunci e greşit“, a semnalat el diferenţa dintre cei care lucrează din pasiune şi se implică şi cei care apar pe scenă de faţadă, pentru a impresiona. 

„Te cunosc de undeva“ este  o provocare recentă, însă, pentru că nu a mai apărut într-un proiect cinematografic/ TV de ceva timp, actorul este dornic să simtă din nou emoţia unui nou rol. „Actoria e un lucru care se cizelează. Dacă nu joci mult timp, rugineşti, te tâmpeşti, începi să scârţâi“, a mărturisit Aradits cu zâmbetul pe buze.

Din interviu nu au lipsit nici mărturisirile personale, pe care Andrei le-a făcut cu o naturaleţe deosebită. „Uneori, la teatru, trebuie să fii mai adevărat decât în viaţa de zi cu zi. Înainte credeam că mă cunosc mai bine, dar nu pot să spun că acum mă cunosc mai bine decât în adolescenţă. Sunt primul care pune la îndoială vorbele mele. Mi s-a întâmplat să mă surprind pe mine însumi, întrebându-mă: «Cine sunt eu?». Adevărul este că nu ştiu. E părerea mea relevantă? Cred că cel mai bine este să nu-ţi pui problema asta“, a spus el cu sinceritate.

Revenind la carieră, Aradits a recunoscut că acest domeniu depinde de reacţiile şi preferinţele celorlalţi, fie că este vorba despre public sau producători. „Nu sunt în poziţia de a alege. Actoria este o profesie destul de dependentă pentru că te distribuie cineva“, a mai zis el. Deşi are o experienţă profesională vastă, Aradits a reuşit să-şi păstreze reperele şi să rămână cu picioarele pe pământ, fără să-i trateze pe ceilalţi cu o atitudine de superioritate. „Cred că este un lucru bun să fii critic. Îţi mai taie din aripile de «erou»“, a explicat cel care ar fi putut să se laude cu rolurile din „Narcisa Sălbatică“, „Lacrimi de iubire“ şi „În familie“, dar şi cu admiraţia unui public mixt. 

În viaţa sa, valorile familiale au rămas cele mai solide. „Te poţi defini cel mai bine într-o relaţie. Eu, scos din context n-am sens“, a explicat Aradits, pentru care confirmarea celorlalţi este un aspect important. „Noi toţi suntem o parte a unui întreg şi este important să ne ştim partea. Un actor bun joacă rolul, un actor mare joacă piesa. Mi-ar plăcea ca tuturor să le placă de mine. E o chestie un pic vanitoasă“, a mai zis el. 


Până să jurizeze emisiunea „Te cunosc de undeva“, difuzată pe Antena 1 în fiecare sâmbătă de la ora 20.30, actorul în vârstă de 39 de ani a jucat în mai multe seriale, printre care „Narcisa sălbatică“ (2010), „Life on top“ (2009), „Efect 30“ (2009), „Iubire ca în filme“ (2006), „Lacrimi de iubire (2005-2006), „În familie“ (2002) şi „Vertiges“ (1999-2001).

Aradits şi-a completat activitatea profesională şi cu filme apreciate de publicul larg, precum „The Devil Inside“, „Bunraku“ şi „Slaughter“, dar şi piese de teatru printre care „Eduard al III-lea“, „Regele Lear“ şi „Turandot“.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările