Actorul Mark Hamill, din „Star Wars“, a renunţat la Facebook. Care este motivul

Actorul Mark Hamill, din „Star Wars“, a renunţat la Facebook. Care este motivul

Mark Hamill şi-a închis contul de Facebook

Actorul Mark Hamill, cunoscut la nivel mondial pentru interpretarea lui Luke Skywalker în saga „Star Wars“, a anunţat că a părăsit Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul s-a supărat că reţeaua de socializare refuză să controleze reclamele politice pe platformă, scrie AFP, citată de news.ro. 

„Sunt atât de dezamăgit că Mark Zuckerberg valorizează mai mult profitul financiar decât adevărul şi am decis să-mi închid contul de Facebook“, a scris actorul duminică seară pe Twitter. 
 
„Ştiu că multă lume va spune «Nu ne pasă», dar voi dormi mai bine la noapte“, a adăugat actorul în vârstă de 68 de ani, încă foarte prezent pe Twitter. 

Ca şi Mark Hamill, numeroase voci au criticat decizia Facebook de a nu controla publicitatea politică pe platformă, în ciuda riscurilor de dezinformare în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie. 

În 2016, gigantul reţelelor de socializare a fost acuzat de Partidul Democrat că a participat la alegerea republicanului Donald Trump, permiţând unei companii să se folosească de datele a milioane de utilizatori fără acordul lor, neimplicându-se în a împiedica răspândirea de dezinformări online de un birou rus apropiat de Kremlin, pentru a ajuta la alegerea miliardarului republican.
 
Facebook a confirmat săptămâna trecută că nu va mai cenzura decât în mod excepţional reclamele politice, chiar cele mincinoase, estimând că rămâne la latitudinea publicului de a face trierea.  
 
Pe de altă parte, Twitter a decis să interzică reclamele politice pe reţea.      

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: