Actorul Ian McKellen critică industria de film americană: „La Hollywood, jumătate dintre bărbaţi sunt gay. Totuşi, ei nu există pe marile ecrane“ FOTO

Actorul Ian McKellen critică industria de film americană: „La Hollywood, jumătate dintre bărbaţi sunt gay. Totuşi, ei nu există pe marile ecrane“ FOTO

Ian Mckellen l-a interpretat pe Gandalf în toate cele trei filme din seria „Stăpânul inelelor“ şi în următoarele patru filme din seria „Hobbitul“ FOTO Gulliver Getty Images

Actorul britanic Ian McKellen (78 de ani), interpretul lui Gandalf din „Stăpânul Inelelor“, a criticat Hollywood-ul pentru reprezentarea săracă a minorităţilor pe marile ecrane.

Într-un interviu acordat publicaţiei „Time Out“, McKellen, în vârstă de 78 de ani, a fost întrebat despre controversa legată de decizia producătorilor de a nu-l portretiza pe tânărul Dumbledore drept gay „în mod explicit“ în viitorul film „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald“, desprins din universul „Harry Potter“, potrivit The Guardian. 
 
McKellen, căruia i-a fost propus rolul profesorului Dumbledore în filmele „Harry Potter“, după moartea lui Richard Harris, a spus în mod ironic: „Ei bine, Hollywood-ul abia a descoperit că în lume există oameni de culoare.“

Actorul condamnă industria de film hollywoodiană pentru faptul că nu portretizează mai multe personaje gay în marile producţii cinematografice. 

„Hollywoodul a maltratat femeile în orice mod posibil de-a lungul istoriei sale. Oamenii homosexuali nu există“, a adăugat el. 

În plus, Ian McKellen a descris filmul „God and Monsters“ din anul 1998, în care a jucat rolul regizorului hollywoodian James Whale, ca fiind iniţiatorul unui „val de acceptare“, şi afirmă că „a fost prima dată când Hollywoodul admitea că „există oameni homosexuali, chiar dacă jumătate dintre vedetele de la  Hollywood sunt gay“. 
 
Numărul personajelor LGBT (lesbian, gay, bisexual, transexual) din filmele lansate anul trecut la Hollywood a fost mai mic cu 12% faţă de 2016, potrivit unui raport al Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). 
 
„Dacă Hollywoodul vrea să rămână relevant în viziunea acestui public, trebuie să creeze poveşti care să reflecte lumea LGBTQ“, a spus la rândul ei, preşedinta GLAAD, notează News.ro. Criticate au fost unele filme cu supereroi, precum „Thor: Ragnarok”, ai cărui producători au eliminat o scenă ce confirma că Valkyrie este bisexual.

Star al trilogiilor „Stăpânul inelelor“ şi „Hobbitul“, Sir Ian McKellen a anunţat în mod public că este homosexual în 1988, în timpul unei dezbateri la o emisiune radiofonică despre o lege propusă de fostul premier britanic Margaret Thatcher, considerată de renumitul actor ca fiind persecutorie pentru bărbaţii gay. În loc să îi afecteze cariera în teatru şi cinematografie, acea dezvăluire publică l-a ajutat pe Ian McKellen, deschizându-i multe uşi pe plan profesional şi aducându-i unele dintre cele mai importante roluri din carieră.
 
Sir Ian McKellen, născut la Burnley, în Marea Britanie, pe 25 mai 1939, este considerat de critici unul dintre cei mai mari actori britanici de cinema, teatru şi televiziune. Pe lângă rolul lui Gandalf din trilogia „Stăpânul inelelor“, semnată de Peter Jackson, Ian McKellen l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele „X-Men“, de Bryan Singer. În 2006, McKellen a fost distins cu Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Berlin. 

 
Fanii francizei „Harry Potter“ pot vedea scene care au loc la şcoala de magie şi vrăjitorie Hogwarts, conectând, astfel, direct povestea la celebrul univers magic, potrivit News.ro. Din trailer vedem şi primele imagini cu Jude Law în rolul tânărului Albus Dumbledore, care îşi va uni puterile cu Newt Scamander pentru a lupta împotriva lui Geller Grindelwald. 

J.K. Rowling, autoarea cărţii „Fantastic Beasts and Where to Fiind Them“ şi a seriei „Harry Potter“, a spus că îl vede pe tânărul Dumbledore drept homosexual, îndrăgostit de vrăjitorul Gellert Grindelwald, care apoi s-a dovedit a fi malefic şi violent. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: