Actorul Bill Cosby nu va fi pus sub acuzare pentru abuzurile sexuale din trecut

Actorul Bill Cosby nu va fi pus sub acuzare pentru abuzurile sexuale din trecut

FOTO Getty Images

Actorul american Bill Cosby, care a fost acuzat în ultimele două luni de comiterea mai multor abuzuri sexuale, nu va fi pus oficial sub acuzare pentru o presupusă molestare sexuală din 1974, a anunţat Procuratura din Los Angeles.

Acuzaţia, formulată recent de o femeie din California, Judy Huth, a depăşit termenul de prescriere reglementat de legislaţia din acest stat american.

Judy Huth a afirmat recent că actorul Bill Cosby a molestat-o sexual pe vremea când ea avea vârsta de 15 ani, în celebrul conac Playboy din Los Angeles.

Aproximativ 20 de femei au ieşit din umbră în ultimele săptămâni şi l-au acuzat pe Bill Cosby de agresiuni sexuale şi chiar de viol. Cele mai multe dintre ele spun că actorul, în prezent în vârstă de 77 de ani, le-a drogat şi le-a încurajat să consume alcool pentru a le face să devină vulnerabile.

Săptămâna trecută, o avocată specializată în procese în care apără interesele unor femei abuzate sexuale, Gloria Allred, i-a cerut în mod public actorului Bill Cosby să renunţe la dreptul de prescriere a faptelor şi să se prezinte în faţa tribunalului pentru a se confrunta cu presupusele sale victime.

Avocata i-a propus de asemenea actorului să înfiinţeze un fond de 100 milioane de dolari, în colaborare cu un grup de mediatori, pentru a le despăgubi pe victimele sale.

Actorul american Bill Cosby a depus, la rândul său, o plângere în justiţie contra unei femei care l-a acuzat de agresiune sexuală şi a afirmat că reclamanta a încercat să îl şantajeze, cerându-i 250.000 de dolari în schimbul renunţării la acele acuzaţii.

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tată de familie, de culoare, în sitcomul „The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 până în 1992, se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este „un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: