A murit Marie Fredriksson. Solista trupei Roxette avea 61 de ani

A murit Marie Fredriksson. Solista trupei Roxette avea 61 de ani

Marie Fredriksson a murit la 61 de ani FOTO Guliver/Getty Images

Solista trupei Roxette, Marie Fredriksson, a murit la vârsta de 61 de ani, potrivit unui anunţ făcut de managera artistei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai populare cântăreţe din lume, Marie Fredriksson a murit pe 9 decembrie. 
 
„Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea“, a transmis managera cântăreţei, Marie Dimberg, potrivit presei suedeze
 
În urmă cu 16 ani, Marie Fredriksson a suferit o operaţie pe creier din cauza unui cancer agresiv. 
 
Jumătatea solistei din Roxette, Per Gessle, a transmis un mesaj emoţionant prin care şi-a exprimat durerea pierderii celei care i-a fost nu doar parteneră de scenă, ci şi cea mai bună prietenă.
 
Marie Fredriksson şi Per Gessie (foto ProfiMedia) au format Roxette în 1986, devenind una dintre cele mai iubite trupe suedeze la nivel mondial după ce, trei ani mai târziu, a lansat piesa „The Look“. De atunci, duo-ul a lansat 51 de single-uri, a susţinut peste 560 de concerte în lumea întreagă, a vândut peste 75 de millioane de albume şi a ajuns în fruntea topului american Billboard de patru ori. Printre cele mai cunoscute melodii se numără „It Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“ şi „The Look“.
 
În paralel, Marie Fredriksson s-a bucurat şi de o carieră solo de succes, printre cele mai îndrăgite creaţii ale sale fiind baladele „Still Smelling Love“, „Faith“ şi „Sparvöga“.

Marie Fredriksson a supravieţuit când medicii nu-i dădeau şanse

În 2002, Marie Fredriksson a descoperit că are o tumoare pe creier şi a fost operată, însă medicii i-au spus că şansele de supravieţuire sunt de doar 25%. Cântăreaţa a trecut cu bine peste intervenţie, însă vederea şi auzul i-au fost afectate, iar vreme de mai multe luni nu a putut vorbi. A urmat o lungă perioadă de recuperare în care a suferit tratamente dure.
     
În albumul său solo, „The Change“, lansat în 2004, Marie Fredriksson a cântat despre experienţa prin care a trecut. „Suddenly the change was here/ Cold as ice and full of fear/ There was nothing I could do/ I saw slow motion pictures/ Of me and you (Dintr-odată schimbarea a venit/ Rece ca gheaţa şi plină de frică/ Nu puteam face nimic/ Am văzut imagini în slow motion)“.
 
În 2005, cântăreaţa declara: „Au fost trei ani foarte dificili, dar acum sunt bine. Nu mai urmez niciun tratament“. 

 
În 2009, Marie Fredriksson şi Per Gessie s-au reunit şi au realizat un turneu. În 2013, cântăreaţa şi-a lansat ultimul album solo, „NU“, cu melodii în limba maternă. Materialul discografic a fost produs de Mikael Bolyos, cu care Marie Fredriksson a fost căsătorită din 1994 şi până la momentul morţii sale. Cei doi au împreună doi copii, Josefin Bolyos (26 de ani) şi Oscar Bolyos (23 de ani).
 
În 2016, Marie Fredriksson a anunţat că se confruntă din nou cu probleme de sănătate, motiv pentru care nu se mai poate dedica trupei. În autobiografia „Love for Life“, lansată în 2015, Marie Fredriksson mărturisea: „În cele din urmă, simt că am făcut pace cu această boală. Am pierdut mulţi ani din cauza ei. În plus, e trist să îmbătrâneşti. Însă în fiecare zi sunt recunoscătoare că trăiesc. Şi că încă mai pot cânta“.
 
În ultima sa piesă, „Sing Me A Song“, din 2018, cântăreaţa părea că vorbeşte despre propria moarte: „The love I had and gave/ Makes it hard to say goodbye (Iubirea pe care am primit-o şi pe care am dăruit-o îmi face dificilă misiunea de a-mi lua rămas bun)“.
 

 

Marie Fredriksson la Arenele Romane, în București, duminica, 17 mai 2015.  FOTO Mediafax / Mihai Dascalescu

Imagini din aceeasi galerie
  • Marie Fredriksson la Arenele Romane, în București, duminica, 17 mai 2015.  FOTO Mediafax / Mihai Dascalescu
  • Marie Fredriksson la Arenele Romane, în București, duminica, 17 mai 2015.  FOTO Mediafax / Mihai Dascalescu 
  • Marie Fredriksson la Arenele Romane, în București, duminica, 17 mai 2015.  FOTO Mediafax / Mihai Dascalescu 
  • Marie Fredriksson și Per Gessle la Arenele Romane, în
București, duminica, 17 mai 2015.  FOTO Mediafax / Mihai Dascalescu
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările