A murit Lucky Marinescu: interpreta de muzică uşoară avea 83 de ani

A murit Lucky Marinescu: interpreta de muzică uşoară avea 83 de ani

Lucky Marinescu, alături de Mircea Radu

Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu, una dintre cele mai difuzate şi apreciate voci ale anilor '70, a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 83 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Lucky Marinescu, o mare voce a muzicii uşoare româneşti din anii ’70, s-a stins din viaţă în dimineaţă zilei de 10 ianuarie, în urma unei suferinţe îndelungate. O voce unică, un adevărat simbol al muzicii româneşti, Lucky Marinescu a trăit prin muzică şi pentru muzică. Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre“, a transmis fiul său, Lawrence Marinescu, din Statele Unite ale Americii, potrivit News.ro. 
 
Lucreţia „Lucky“ Marinescu s-a născut pe 12 iulie 1934 în oraşul Cahul, atunci România, azi în Republica Moldova. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca, iar artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza“, după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima“. A debutat la Teatrul de Operetă şi mai apoi şi-a continuat activitatea la Teatrul de Revistă „Contantin Tănase“ şi la Teatrul „Savoy“ din Bucureşti.
 
Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu“ din Bucureşti alături de care a făcut turnee în Europa. A cântat pe scene mari ale lumii, printre care Olympia din Paris, Teatrul de Revisă Bobino (Montparnasse, Paris), Oktiabriskaya (Moscova), Lucerna (Praga), Teatrul de Vară (Roma), Palatul Culturii (Varşovia), Friedrichstadtpalast (Berlin).
 
   
Este cunoscută pentru interpretare unor piese precum „Replici“, compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie“, „M-am născut în România“ şi „Aşa începe dragostea“. De asemenea, a realizat duete de succes cu Aurelian Andreescu, Cornel Constantiniu şi Dan Spătaru.
 
Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat“ (1999), „Cele mai frumoase melodii“ (2000), „Cântec drag“ (2003), „Nu mă uita, Lucky“ şi „Cuvinte de iubire“ (2008).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: