Ştefan Bănică: „Oamenii trebuie să voteze, altfel nu se va schimba nimic. România are cea mai proastă guvernare din ultimii 100 de ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Bănică (51 de ani) şi Marius Florea Vizante (46 de ani) au vorbit, într-un interviu pentru Pagina de Media, despre importanţa votului, dar şi despre artiştii români care îndeamnă la vot prin diverse campanii.

Într-un interviu pentru Pagina de Media, cântăreţul şi actorul Ştefan Bănică a vorbit despre responsabilitatea de a vota şi a menţionat că este datoria lui, ca artist şi ca părinte, să-i înveţe şi pe alţii despre „libertatea de a alege“. 

„Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să voteze, altfel nu se va schimba nimic. Eu am spus lucrurile astea de ani de zile, mascat sau nemascat, prin cântecele mele. Eu am gândit lucrurile astea şi le-am spus şi în concerte, mai ales la Sala Palatului. Le-am spus şi când au apărut copii în vieţile noastre, în a mea şi a instrumentiştilor. În funcţie de cum gândim aşa ne putem creşte copiii. Unde vreţi să vă creşteţi copiii? Ce vreţi să înveţe? Noi avem o responsabilitate. Copiii trebuie să aibă libertatea de a alege. Trebuie să-i înveţi că pot alege. Aceasta e responsabilitatea noastră. Trebuie să vă gândiţi la ce nu vă place, la ce detestaţi cel mai tare. Teoretic se poate schimba“.

Artistul a continuat prin a-i îndemna şi pe alţii să meargă la vot, pentru a avea „conştiinţa curată“: „E ca şi cum ţi-ai aduna hârtia ta de pe jos, măcar ai conştiinţa curată că tu te-ai comportat civilizat. Du-te şi votează! E important ca oamenii să meargă să voteze“. 

Bănică a vorbit şi despre implicarea artiştilor în activităţi civice şi este de părere că ar trebui să existe, totuşi, nişte limite, subliniind adevăratul rol al unui artist.

„E important atâta timp cât nu faci din chestia asta o vocaţie. Rolul tău, până la urmă, e pe scenă. Aia e meseria ta. Sigur că trebuie să spui, mai ales într-o societate liberă, şi atâta timp cât poţi fi un lider de opinie este cu atât mai important să spui lucrurilor pe nume. Eu cred că nu trebuie să apari de foarte multe ori ca să spui aceleaşi lucruri. Eu aş lua pe cineva în seamă care apare o dată şi bine. Pe cineva care spune clar ce are de spus, care nu se mai repetă. Este extrem de important ca lumea să voteze. Faptul că o parte din colegii mei fac acest lucru este demn de tot respectul“, a spus cântăreţul. 

Bănică a vorbit şi despre conducerea politică actuală: „Aceasta este cea mai proastă guvernare pe care a avut-o România în ultima sută de ani. Am mai spus asta şi într-un concert şi m-a citat toată lumea. Am spus-o pentru că am simţit şi e valabil şi acum.“

   

Şi actorul Marius Florea Vizante, alături de care Ştefan Bănică joacă în noul serial de comedie de la Antena 1, „Liber ca pasărea cerului“, şi-a exprimat opinia cu privire la vot, dar şi la artiştii care-şi exprimă în public opţiunile politice. 

„Viaţa civică e una şi opţiunea politică e alta. Suntem cetăţeni. Oamenii ne cunosc şi sunt mai atenţi la noi, sunt dispuşi să ne urmeze sfaturile uneori, pentru că suntem persoane publice. Aşa că noi trebuie să avem grijă ce exprimăm şi cum ne exprimăm, dar cetăţeanul unei cetăţi este cel activ. Cel care se implică şi care spune «nu-mi place asta» sau «aş vrea asta». Altfel, nu ai dreptul nici să pretinzi ceva nici să aştepţi ceva de la alţii. Deci, participă în mod activ, ieşi şi la vot. Acesta e primul pas. Spune-ţi părerea, că e ascultată sau nu, e pasul doi“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite