847.000 de dolari pentru scenariul filmului „Mic dejun la Tiffany“, cu adnotările actriţei Audrey Hepburn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Audrey Hepburn FOTO: vogue.com
Actriţa Audrey Hepburn FOTO: vogue.com

Scenariul după care a lucrat actriţa Audrey Hepburn, în 1961, pentru filmul „Mic dejun la Tiffany“ s-a vândut ieri cu 632.750 de lire sterline, adică în jur de 847.000 de dolari, la casa de licitaţii Christie’s din Londra.

Scenariul de 140 de pagini, cu adnotări ale actriţei, a fost unul dintre cele 250 de obiecte din colecţia lui Audrey Hepburn, pe care fiii ei, Luca Dotti and Sean Hepburn Ferrer, le-au oferit acestei case de licitaţii, scrie publicaţia „The New York Times“. Pentru Holly Golightly, inspirată de personajul omonim din cartea lui Truman Capote, „Mic dejun la Tiffany“, Hepburn a fost nominalizată la Premiul Oscar, la categoria cea mai bună actriţă.

„Chiar şi astăzi vin vizitatori din întreaga lume la magazinul nostru de pe Fifth Avenue pentru a-şi crea propriul moment Audrey Hepburn în faţa faimoaselor vitrine ale Tiffany“, a declarat Caroline Naggiar, manager de brand la Tiffany & Co. 

Audrey Hepburn s-a născut pe 4 mai 1929 în Belgia, într-o comună de pe lângă Bruxelles. Din pricina celui de-al Doilea Război Mondial s-a mutat ulterior cu mama ei în Olanda, unde a studiat Conservatorul şi a luat lecţii de balet, pe care le-a continuat la Londra. În capitala Marii Britanii, a lucrat ca model pentru diverşi creatori de modă, a jucat în spectacole muzicale şi, mai târziu, a interpretat la Hollywood roluri în filme precum: „Mic dejun la Tiffany“, „Şarada“, „My fair Lady“ şi „Cum să furi un milion“. 

   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite