5 întrebări pentru o vedetă: Bogdan Uritescu

5 întrebări pentru o vedetă: Bogdan Uritescu

5 întrebări pentru o vedetă: Bogdan Uritescu

Actorul Bogdan Uritescu a jucat în filme precum „Haute tension“ (Înaltă tensiune), „Trăgător de elită“, „Amen“ sau „7 Seconds“, ultimul cu Wesley Snipes în rolul principal.


1 Ce noutăţi anunţi?

Pregătesc o emisiune culinară pentru postul TV Fishing and Hunting. Voi face comentarii la cei care gătesc preparate din peşte şi vânat. Este o emisiune de nişă, dar eu mă adresez publicului generalist: şi tipilor pasionaţi de pescuit, care mai află una-alta despre bălţile de lângă Bucureşti, şi gagicilor care îi însoţesc pe baltă.

Eu nu sunt nici bucătar, nici vânător; sunt actor şi fac comentarii haioase la cum gătesc alţii. Am realizat mai demult o emisiune culinară la Antena 1 şi mi-am dat seama că, dacă nu eşti bucătar de meserie, e greu să improvizezi. Este chestie de gestică - nu mai vorbesc de faptul că unii nu ştiu să taie ceapa, dar se dau mari bucătari pe micul ecran.

2 Mai dublezi voci de personaje animate?

Am fost şi vocea lui Scooby Doo, am dublat şi vreo cinci fantome. Mai nou, sunt vocea personajului Sponge Bob.

3 În ce măsură te atrage scena?

În măsura în care pot să şi câştig bani. Ca angajat al unui teatru nu poţi trăi cu un salariu de 200 de euro pe lună. Este o experienţă interesantă spectacolul „Mincinosul“. Este produs de o companie privată şi se vede diferenţa: se joacă cu sala plină şi am făcut destule turnee cu el în ţară. S-a realizat în trei săptămâni, că sala costa bani.

4 În „Mincinosul“ joci alături de tatăl tău, Valentin Uritescu. Este prima experienţă pe scenă, împreună?

Da, este prima oară când jucăm în acelaşi spectacol, deşi nu ne dăm replici. El este personajul Pantalone, eu sunt un prost care o iubeşte pe una şi nu îndrăzneşte să-i spună, iar Bleonţ profită (personajul Mincinosul – n.r.) de asta... Ha, ha, ha! Este o comedie uşoară, digerabilă, bine primită de public. Iar noi jucăm foarte relaxat.

5 Cum îţi petreci vara?

Abia m-am întors de la mare. Citesc. Filosofie, istorie, religie, ezoterism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: