World Education Fair se întoarce la Bucureşti, în weekend, cu ofertele unor universităţi de renume internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

World Education Fair, cel mai mare târg de consultanţă educaţională la care universităţile de elită din străinătate vin să îşi prezinte programele de studiu tinerilor români, se desfăşoară în perioada 26-27 septembrie, la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucureşti, între orele 10.00 şi 17.00.

La World Education Fair atât tinerii români cât şi familiile acestora au posibilitatea să stea de vorbă direct cu reprezentanţii unora dintre cele mai bune universităţi din Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Danemarca, Elveţia şi Statele Unite. Reprezentanţii universităţilor le vor oferi studenţilor şi elevilor de liceu toate informaţiile necesare despre studiile universitare de licenţă, master şi MBA, precum şi informaţii despre cum pot obţine burse sau finanţări la aceste instituţii.

Pe lângă reprezentanţii universităţilor de top din străinătate, la World Education Fair vor fi prezenţi şi studenţi de la facultăţile respective. Astfel, tinerii liceeni interesaţi să studieze la o facultate de elită din străinătate şi părinţii lor vor avea ocazia să discute direct cu aceştia, pentru a afla detalii şi informaţii concrete despre viaţa în campusurile universitare şi ţările respective, în loc să studieze zeci de broşuri sau pagini de Internet.

„Am auzit prima dată de World Education Fair de la prieteni şi după aceea am căutat mai multe informaţii pe Internet, iar participarea la târg m-a ajutat să aleg una dintre cele trei universităţi selectate iniţial. Informaţiile obţinute despre facultatea la care mi-am dorit să studiez m-au ajutat să fac alegerea cea mai bună pentru viitorul meu profesional”, a declarat Mihai Barbu, student la Imperial College London.

„I-am cunoscut pentru prima dată pe reprezentanţii universităţii la care sunt acum studentă la una dintre ediţiile anterioare ale World Education Fair”, a adăugat Sabina Neguţ, anul patru la Universitatea din Huddersfield, specializarea Law and Business. „Dacă aş fi din nou în situaţia de a-mi alege facultatea aş face aceleaşi lucruri: aş veni la World Education Fair pentru a afla care sunt cele mai bune specializări şi universităţile care le includ în programa lor şi apoi aş căuta sfatul unui consultant educaţional, pentru că el te poate informa, datorită experienţei sale, despre avantajele studiului într-o ţară sau alta, precum şi despre specializările care ţi se potrivesc şi criteriile de admitere.

La târg participă universităţi de renume

Printre universităţile participante se numără City University London, care se află  în top 5% din lume, conform Times Higher Education World University Rankings 2013/14 şi în Top 10 universităţi din UK  în ceea ce priveşte salariile absolvenţilor, fiind catalogată de The Guardian University Guide 2014 universitatea nr. 1 din Londra pentru business şi management şi  nr. 4 în Marea Britanie.

De asemenea, mai participă Coventry University, care ocupă poziţia a doua în clasamentul Sunday Times University Guide 2012, King`s College London, una dintre universităţile aflate în Top 20 universităţi ale lumii, cunoscută şi pentru cei doisprezece absolvenţi laureaţi ai premiului Nobel, printre care Mario Vargas Llosa - premiul Nobel pentru literatură în 2010 sau Peter Higgs - premiul Nobel pentru fizică în anul 2013.

Un alt participant de renume este The Hague University of Applied Sciences, reprezentant de elită al instituţiilor de învăţământ cu orientare profesională, care are cadre didactice şi studenţi din peste 100 de ţări.

Top 3 destinaţii de studiu căutate de tinerii români

În topul primelor trei destinaţii de studiu se menţin în continuare, pe lângă Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Destinaţia preferată şi în acelaşi timp şi cea mai scumpă rămâne, ca şi anul trecut, Marea Britanie. Tinerii români care doresc să studieze în străinătate pot beneficia de programe de informare şi consultanţă oferite de către organizatorii World Education Fair, Integraledu, care îi pot consilia pe tot parcursul procesului de admitere pentru a alege universităţile potrivite şi pentru a pregăti toate detaliile necesare admiterii la aceste universităţi.

Metode de finanţare a studiilor

Pe lângă informaţiile despre cum poţi obţine o bursă totală sau parţială oferită de unele universităţi participante la World Education Fair, poţi afla de la consultanţii Integraledu informaţii despre metode alternative de finanţare, despre împrumuturi pentru studii şi despre metodele de rambursare ale acestora.

Chiar dacă familia unui tânăr aflat la început de drum nu are posibilităţi financiare mari, acesta poate studia în străinătate obţinând împrumuturi de studii care se returnează doar în momentul în care se va angaja şi salariul său anual va depăşi o anumită sumă. Un exemplu este împrumutul acordat de statul britanic, care oferă un grant de până la 12.000 de euro pe an. Plata acestuia se poate face în  termen de 30 de ani din momentul în care absolventul şi-a găsit un loc de muncă, iar rambursarea începe doar dacă venitul său va depăşi 21.000 de lire pe an şi reprezintă aproximativ 9% din suma care depăşeşte acest venit.

„World Education Fair este atât o modalitate de prezentare a programelor de studii pe care universităţile din străinătate le propun viitorilor lor studenţi, cât şi un prilej de cunoaştere şi creştere a şanselor lor de reuşită la aceste universităţi. Prezenţa tinerilor români în număr din ce în ce mai mare arată interesul crescut al acestora şi dorinţa de a face din timp alegerea cea mai potrivită pentru viitorul lor”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi în cadrul Integraledu, cea mai mare companie de consultanţă educaţională din România, care reprezintă peste 300 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA. „Un târg educaţional îţi oferă posibilitatea să discuţi faţă în faţă cu reprezentanţi ai universităţilor şi astfel îţi poţi da seama care ţi se potrivesc şi ce criterii de admitere au”, a adăugat Papp.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite