VIDEO Joaca de-a armata: cum e să fii militar pentru o zi

VIDEO Joaca de-a
armata: cum e să fii militar pentru o zi

Elevi participă la acţiunea „Săptămâna Cadeţilor”.

Elevii de liceu au experimentat pe propria piele ce înseamnă să fii militar pentru 24 de ore în cadrul acţiunii „Săptămâna Cadeţilor” organizată de Ministerul Apărării Naţionale. Acţiunea a avut loc în mai multe colegii militare din ţară, dar şi la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, în perioada 22 octombrie - 14 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

14 elevi de liceu selecţionaţi pe bază de voluntariat au participat la cursurile Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din Bucureşti, la rutina de zi cu zi a studenţilor unităţii, au fost echipaţi în ţinută militară şi au fost cazaţi în centrul de instruire. 

Printre activităţi s-au numărat: primirea în cadrul academiei, cazarea în cămin, echiparea uniformei de militar, participarea la raport, luarea mesei în cantina unităţii, participarea la diferite cursuri şi laboratoare ale academiei, o scurtă instruire militară, prezentarea armamentului, dar şi la înviorarea de dimineaţă şi apelul de seară însoţit de stingere.

Acţiunea „Săptămâna Cadeţilor” face parte din campania de promovare a Armate Române care şi-a propus să realizeze schimburi de experinţă între instituţiile militare şi cele civile de învăţământ. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: