Victor Ponta şi-a plagiat teza de doctorat: verdict al Comisiei Tehnice din cadrul Consiliului de atestare a titlurilor universitare

Victor Ponta şi-a plagiat teza de doctorat: verdict al Comisiei Tehnice din cadrul Consiliului de atestare a titlurilor universitare

Victor Ponta

Fostul premier Victor Viorel Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, arată Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), potrivit Mediafax. Rezoluţia va fi supusă dezbaterii joi în cadrul Consiliului General al CNATDCU.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse din cadrul Ministerului Educaţiei au declarat pentru Mediafax că analiza sub suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat semnată de Victor Ponta a fost finalizată, iar verdictul este că fostul premier a plagiat. Totodată, potrivit sursei citate, Comisia Tehnică a recomandat retragerea titlului de doctor al fostului ministru.
 
Potrivit Mediafax, raportul Comisiei Tehnice a fost prezentat Comisiei Juridice din cadrul CNADTCU, care ulterior a fost înaintat preşedintelui instituţiei.
 
Contactat telefonic, preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia. 
 
„Mâine (joi, n.r.) ne vom întâlni într-adevăr în şedinţă pentru a discuta două dosare, dar până nu discutăm nu pot da niciun răspuns. Nu pot spune nici despre dosare este vorba, dar cu siguranţă va fi un comunicat după şedinţă”, a spus preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu, pentru Adevărul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările