100 000 de utilizatori au accesat peste 10 000 de cursuri publicate de către cadrele didactice ale Universităţii Spiru Haret. Acest lucru este deosebit de important, având în vedere că admiterea pentru studiile de Licenţă şi Masterat se organizează online în anul universitar 2020 - 2021, până la sfârşitul lunii septembrie.

Pentru acest an universitar, platforma Blackboard a pus la dispoziţia Universităţii Spiru Haret ultima versiune de software (3800.0.3), cu toate actualizările funcţionale care includ o interfaţă modernă, mai intuitivă şi module suplimentare ce asigură o desfăşurare optimă a procesului educaţional. Studenţii au acces la cursuri şi materiale suport atât în format text cât şi sub formă de fişiere audio-video cu grafică atractivă, precum şi la informaţii privind orarul, programarea examenelor sau notele obţinute. La nivel de evaluare, platforma Blackboard oferă posibilitatea testării şi monitorizării computerizate a activităţii fiecărui student.

Eficienţa şi stabilitatea platformei au fost dovedite pe deplin în anul universitar 2019 - 2020, când procesul de învăţământ a avut asigurată continuitatea, atât în ceea ce priveşte cursurile cât şi în privinţa desfăşurării sesiunilor sau a susţinerii online a examenelor de licenţă şi disertaţie.

„Începând cu luna martie, sistemul educaţional al Universităţii Spiru Haret funcţionează online. Accesul la platforma de E-learning, Blackboard, se face pe baza unui username şi a unei parole, iar studenţii noştri au putut avea acces la sintezele de curs şi materiale suport atât în format text, cât şi sub formă de fişiere audio-video. De asemenea, examenele de licenţă şi disertaţie s-au desfăşurat pe platformă în acest an, fiind un mare plus pentru noi ca instituţie, dar şi pentru absolvenţii noştri care şi-au putut finaliza studiile în condiţii de siguranţă.“, declară conf. univ. dr. Marian Ilie, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Administrative Bucureşti.

„Studenţii au primit soluţiile necesare în cel mai scurt timp posibil. Astfel putem continua să ne pregătim, să ne formăm şi să învăţam; avem acces cu uşurinţă la cursuri şi la teme. Sunt recunoscătoare pentru susţinerea universităţii şi a profesorilor care ne sunt alături şi abia aştept să ne revedem cu bine în sălile de curs!“, ne spune Cătălina Vişan, studentă în anul II la Facultatea de Litere Bucureşti din cadrul Universităţii Spiru Haret.

Universitatea Spiru Haret menţine legătura cu studenţii, absolvenţii, dar şi cu cei interesaţi de proiectele în care instituţia este angrenată prin intermediul site-ului spiruharet.ro sau a paginii de Facebook: facebook.com/Universitatea.Spiru.Haret şi Instagram: instagram.com/spiru_haret.

Despre Universitatea Spiru Haret în cifre

• Peste 325.000 de români au absolvit Universitatea Spiru Haret

• 3 din 4 absolvenţi USH sunt angajaţi în domeniul pe care l-au urmat pe perioada studiilor

• 5 centre universitare proprii în Bucureşti, Braşov, Câmpulung Muscel, Constanţa şi Craiova

• 14 facultăţi

• 32 programe de studii universitare de Licenţă

• 28 programe de Masterat

• 45 programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă acreditate sau autorizate să funcţioneze în conformitate cu prevederile legale

• 402 de cadre didactice ce deţin titluri universitare şi doctorate în domeniu.