Studenţii protestează pentru modificarea legii antifumat. Potrivit legii, campusul are statut de curte a unei unităţi de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii care locuiesc în Complexul Regie protestează, marţi, pentru că nu mai pot fuma în campusul studenţesc, cerând amendamente la legea antifumat. Dacă protestul nu ajunge la urechile parlamentarilor, studenţii afirmă că vor continua acţiunea de protest şi zilele ce urmează.

StudenţiI Universităţii Politehnice, cazaţi în Regie, protestează, marţi, de la ora 14.00, pe Splaiul Independenţei, faţă de restricţiile legii antifumat. Protestatarii şi-au dat întâlnire la jumătatea drumului dintre staţiile de metrou Petrache Poenaru şi Grozăveşti.

Aceştia cer modificarea legislaţiei în aşa fel încât să poată fuma în faţa căminelor în care locuiesc sau pe străzile din campus.

Protestul, neautorizat, dar paşnic

Potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Studenţilor din Ingineria Sistemelor Biotehnice Bucureşti, Răzvan Florea, protestul este neautorizat şi este unul paşnic. „Ne vom aprinde câte o ţigară pe Splai. Vom fuma pur şi simplu pe stradă. Nu avem nevoie de autorizaţie pentru a fuma pe stradă”, a declarat Răzvan Florea pentru „Adevărul”.

Campusul are acelaşi statutut cu al curţilor de spitale, spune Florea, motiv pentru care tinerii vor ca parlamentarii să aducă amendamente legii, pentru a putea fuma pe aileile dintre cămine.

Potrivit legii antifumat, nu se poate fuma în curţile unităţilor de unităţile de învăţământ, medico-sanitare şi de protecţie a copilului, inclusiv în curtea unităţilor.

Proteste în mai multe centre universitare

Reprezentantul protestatarilor a mai spus că acţiunea de la Bucureşti nu esti unică şi că studenţii mai multor centre universitare au anunţat că vor să manifesteze împotriva restricţilor legii.

„Avem semnale că vor fi proteste şi la centre universitare din Craiova sau Iaşi. Totodată, dacă parlamentarii nu ne vor auzi azi, vom continua protestele şi zilele următoare”, a mai explicat reprezentantuş Asociaţiei Studenţilor din Ingineria Sistemelor Biotehnice Bucureşti

Mai persoane au fost amendate pentru că au fumat în Regie, după spusele acestuia.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite