Studenţii Universităţii din Bucureşti au câştigat opt medalii la o competiţie internaţională de marketing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O astfel de distincţie le poate deschide uşile companiilor multinaţionale     FOTO: Adevărul
O astfel de distincţie le poate deschide uşile companiilor multinaţionale     FOTO: Adevărul

Opt studenţi de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti au câştigat o medalie de aur şi şapte medalii de bronz la a XVI-a sesiune a competiţiei de simulare de probleme de marketing în limba engleză, Markstrat.

Echipa care a reprezentat Universitatea din Bucureşti, în perioada 25 ianuarie – 1 februarie 2014, la cea de-a XVI-a sesiune Markstrat a organizat de consorţiul DUKENET la University of the West of Scotland, Paisely, în Marea Britanie, a obţinut o medalie de aur şi 7 medalii de bronz, se arată într-un comunicat al Universităţii din Bucureşti (UB).

În total, la competiţia de anul acesta au participat 79 de studenţi şi 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Ţările de Jos, Franţa, Spania şi România.

Echipa Universităţii din Bucureşti a fost formată din 8 studenţi de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Limbi Moderne Aplicate şi masteratul Cultura şi Limbajul Organizaţiilor Europene, şi de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri: Eduard Popescu (aur), Alexandra Murgu, Andreea Birsan, Izabela Tranca, Vlad Aurelian Popescu, Nicoleta Sava, Medeea Mavru, Miruna Ghimis (bronz).

Echipa a fost condusă de conf. dr. Diana Ioniţă şi prof. dr. Magdalena Platis–Iordache, care au câştigat la rândul lor medalii de aur.

Ce este competiţia Markstrat

În cadrul programului Markstrat, studenţii au luat parte timp de o săptămână la 11 runde de simulare pe probleme de marketing în limba engleză, online, fiind coordonaţi de către profesori/instructori din ţările participante.

Au fost testate cunoştinţele de limba engleză, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing şi management, competenţele IT, dar şi modul de lucru în echipă, viteza şi spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluţii, munca în regim de stres, competenţa de autoevaluare şi de reacţie în situaţii limită.

Strategia folosită de către firma virtuală concepută de studenţii Universităţii din Bucureşti a impresionat juriul.

Din experienta anilor anteriori, o astfel de distincţie deschide uşile companiilor multinaţionale la angajare.


VIDEO 100 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti au protestat la Facultatea de Drept. Rectorul UB spune că este pregătit să-şi dea demisia

Protestul studenţilor de la Universitatea din Bucureşti (UB) a început miercuri, în jurul orei 11.00. În jur de 100 de tineri s-au adunat în incinta Facultăţii de Drept şi au protestat cerând demisia Preşedintelui Senatului UB, Vlad Nistor, pentru că sunt ironizaţi şi înlăturaţi de la procesul decizional din universitate. Rectorul UB spune că este pregătit să-şi dea demisia dacă se dovedeşte că nu a administrat corect fondul de burse.

Mintea sclipitoare de la Cluj: povestea profesorului care coordonează 100 de cercetători din 32 de ţări

Andrei Mihalca, conferenţiar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj, a câştigat un proiect european în valoare de 800.000 de euro pentru realizarea unei reţele prin care 100 de cercetători de top din 32 de ţări să facă în comun studii din domeniul medical. Clujeanul susţine că la nivel academic românii sunt respectaţi, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu muncitorii plecaţi la lucru în Anglia, de exemplu.

Beyoncé, „materie“ de studiu la o universitate americană. Lista artiştilor „predaţi“ la şcoală

Muzica, stilul de viaţă, personalitatea şi înfăţişarea cântăreaţei în vârstă de 32 de ani sunt câteva dintre temele principale de analiză ale cursului „Politizarea lui Beyonce“ din cadrul Rutgers University din New Jersey.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite