Rezultate Licenţă UMF Carol Davila. Câţi dintre cei care au început studiile au trecut examenul

Rezultate Licenţă UMF Carol Davila. Câţi dintre cei care au început studiile au trecut examenul

Rezultate Licenţă UMF Carol Davila. FOTO: Adevărul

În perioada 10-11 septembrie, absolvenţii tuturor facultăţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au susţinut examenul de licenţă. Pentru ei urmează o altă mare provocare, concursul de formare post universitara prin rezidenţiat, care se va desfăşura în noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În conformitate cu normele ARACIS şi cu reglementările europene (învăţământul medical superior sectorial european), examenul de licentţă organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a adunat la start un număr total de 1.944 de absolvenţi ( facultatea de Medicina - 1.223, Medicină Dentară – 334, Farmacie – 199 , FMAM- 188), scrie portalinvatamant.

Este de menţionat faptul că la început de promotţie au fost înscrişi 2.075 de studenţi, mai mare cu 131 faţă de numărul de studenţi înscrişi la examenul de licenţă, diferenţa cea mai mare înregistrându-se la facultatea de Medicină când, la începerea studiilor de licenţă, în urmă cu 6 ani, erau înscrişi 1.324 de studenţi.
 

"Ne bucură promoţia acestui an, mai numeroasă în comparaţie cu precedentele, pentru că a dovedit consecvenţă în pregăire şi o dorinţă crescândă de a acumula noţiuni noi care să-i ajute să devină competitivi pentru concursurile viitoare. Am convingerea că vom consemna peste ani medici de înaltă competenţă, cadre didactice dedicate, cercetători ştiinţifici cu calităţi superpozabile standardelor europene" a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti, Acad. I. Sinescu.

citeste totul despre: