Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Ultimele decizii ale Ministerului Educaţiei au adus sistemul de învăţământ la o tensiune nemaiîntâlnită

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Ultimele decizii ale Ministerului Educaţiei au adus sistemul de învăţământ la o tensiune nemaiîntâlnită

Remus Pricopie/ FOTO: Eduard Enea

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, reacţionează în scandalul alocării locurilor bugetate în universităţi. Fostul şef de la Educaţie în Guvernul Ponta spune că deciziile actualului ministru, Valentin Popa, au adus o stare de tensiune în învăţământul universitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educaţiei dar şi unele afirmaţii total deplasate ale Ministrului Valentin Popa au adus sistemul de învăţământ din ţara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaşte, săptămâna viitoare au fost anunţate mai multe proteste ale studenţilor şi cadrelor didactice universitare, inclusiv în faţa Ministerului Educaţiei. Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani şi cred că încă mai este timp să se evite amplificarea şi extinderea protestelor, legitime de altfel“, a transmis Remus Pricopie printr-un comunicat de presă.

Rectorul SNSPA mai afirmă că nu crede că ultimele măsuri adoptate de Valentin Popa vor avea susţinerea Executivului.

„Îmi este greu să cred că acţiunile domnului ministru Popa vor fi susţinute doamna prim-ministru Viorica Dăncilă sau de coaliţia politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri nu sunt prevăzute în Programul de Guvernare şi nici în strategia pe care o invocă (Strategia Naţională pentru Învăţământul Terţiar 2015-2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială şi după consultarea tuturor instituţiilor de învăţământ superior din ţară. Cu mai multă înţelepciune, această situaţie tensionată putea fi evitată!“, opinează Pricopie.

SNSPA-ului i-au fost tăiate 8 locuri la doctorat, 150 de locuri la master şi 15 locuri la licenţă, potrivit Hotnews.

citeste totul despre: