Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU

Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU

Academicianul Mircea Dumitru, fost ministru al Educaţiei în guvernul tehnocrat

Academicianul Mircea Dumitru a comentat pe pagina sa de Facebook, un articol de pe stiripesurse.ro, care titrează „Uite demisia, nu e demisia: Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, NU a demisionat din CNATDCU”. Dumitru a precizat că are, cu această ocazie, un exemplu potrivit  pentru a deschide conferinţa pe care o va susţine dumincă la Teatrul Naţional despre adevăr şi minciună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Dumitru a explicat în postarea sa că a trimis demisia celor de la Minister atât pe e-mail, cât şi în format letric. De asemenea, academicianul s-a oferit să îi dăruiască autoarei articolului, un loc la conferinţa pe care o va susţine. 
 
„Poate îi va folosi, pentru viitorul său în presă”, şi-a încheiat Mircea Dumitru comentariul. 
 
În articolul cu pricina scrie că academicianul nu şi-a dat demisia, fiind citat un răspuns al Direcţiei Generale Învăţământ Universitar din cadrul Ministerului Educaţiei pentru ştiripesurse.ro:
 
 „Până astăzi, 08.02.2018, la nivelul Direcţiei Generale Învăţământ Universitar nu a fost înregistrată oficial cererea domnului prof. univ. dr. Mircea DUMITRU cu privire la demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de Filozofie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).”
 
De asemenea, în încheierea articolului, scrie că pe 30 ianuarie, Mircea Dumitru îl felicita pe actualul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, pentru iniţiativa de a introduce cursuri de etică şi integritate academică în universităţi, felicitări care ar fi fost transmise pe un grup de WhatsApp al Biroului Permanent al CNR. 
citeste totul despre: