Concurenţa a adus note mari

Concurenţa a adus note mari

Candidaţii la facultăţile tehnice din Bucureşti şi Cluj au cele mai mari note din prima sesiune de admitere. Rezultatele la admitere arată că la specializările unde concurenţa a fost mare, ultima medie de intrare este ridicată.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Specialist vânzări. Anzi Soft din Bucureşti caută specialişti pentru completarea echipei de vânzări. Reprezintă avantaj cunoştinţele despre industria de retail şi experienţă în vânzări directe. Disponibilitatea pentru deplasări în ţară şi permisul de conducere sunt obligatorii. Termen limită pentru aplicaţii – 31 decembrie.

România, fabrica de medici a Europei

România, fabrica de medici a Europei

Concurenţă de trei pe loc la examenul de admitere în facultăţile de profil din ţară, „bătaia“ fiind pentru specializarea „Medicină generală“. Tinerii sunt motivaţi de faptul că pregătirea în domeniu le poate găsi o slujbă de medic în Occident, cu un salariu de 10 ori mai mare decât în România.

Viitorii studenţi vor să fie independenţi

Viitorii studenţi vor să fie independenţi

Numărul locurilor gratuite în universităţi rămâne acelaşi ca anul trecut: 60.000. La unele specializări sunt mai puţini candidaţi decât locuri, în timp ce la alte profiluri se organizează examen de admitere. Administrarea afacerilor este una dintre cele mai căutate specializări din prima sesiune de admitere.

Actele necesare admiterii la facultate

Actele necesare admiterii la facultate

Universităţile din ţară sunt în plin proces de admitere. Viitorii studenţi trebuie să-şi verifice foarte bine dosarul înainte de înscriere; lipsa unui singur act îi poate întoarce din drum. Absolvenţii de liceu pot găsi toate informaţiile legate de admitere pe site-urile facultăţilor.

Înscrierea la facultate, încurcată de Bacalaureat

Înscrierea la facultate, încurcată de Bacalaureat

Prima zi în care universităţile şi-au deschis porţile în aşteptarea bobocilor a mers destul de greu, pentru că a coincis cu afişarea rezultatelor finale la examenul de absolvire a liceului. Proaspăt scăpaţi de febra Bac-ului, tinerii aleargă să-şi scoată adeverinţele pentru a se putea înscrie la facultate.

Ministrul Cercetării, dl Nicolae Hurduc, a acordat recent un interviu pentru HotNews în care a abordat diverse subiecte, de la Laserul de la Măgurele, la bugetul cercetării, evaluatori de proiecte, competiţii naţionale etc. Reacţionăm la afirmaţiile făcute de dl ministru în articolul de mai jos.

luna trecuta · comentarii (0)

Asociatia Ad Astra protestează în legătură cu nivelul inacceptabil al Standardelor naţionale minimale pentru acordarea titlului de doctor la unele discipline din cadrul Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Acest Consiliu a fost înfiinţat din dorinţa de a asigura standarde uniforme de calitate tezelor de doctorat, indiferent de şcoala doctorală emitentă.

luna trecuta · comentarii (0)

Cum este posibil ca un individ precum Tudorel Toader să mai fie încă rectorul celei mai vechi universităţi din ţară? Cum de mai este încă profesor? Ce fel de cursuri poate ţine ca profesor acest individ care alături de Dragnea au făcut probabil cel mai mult rău acestei ţări în ultimii 10 ani? Cum se poate el uita în ochii studenţilor şi să le vorbească de legi, de moralitate, de etică, de dreptate?

acum 3 luni · comentarii (9)

Art. 1, alin. 1, din legea de funcţionare a Academiei Române (AR) (L752/2001) ne spune, fără drept de apel, că doar e lege: „Academia Română este cel mai înalt for naţional de consacrare ştiinţifică şi culturală, care reuneşte personalităţi din ţară şi străinătate cu realizări deosebite în ştiinţe, litere, arte şi în alte domenii ale spiritului“.

acum 3 luni · comentarii (8)

În prezent sunt peste 1.600 de infrastructuri de cercetare în România. Lista lor poate fi consultată pe ERRIS. Vă daţi seama ce luptă crâncenă trebuie să existe între acestea pentru a fi declarate „Instalaţie sau Obiectiv Special de Interes Naţional” (IOSIN) şi astfel să fie mufate direct la bugetul MCI şi eventual al fondurilor structurale de la UE. Doar 29 din cele 1.600 au în prezent statut de IOSIN. Lista lor este aici.

acum 3 luni · comentarii (1)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 3 luni · comentarii (1)

Până se hotărăsc mai marii din politică care va fi al 4-lea ministru al cercetării în mai puţin de 2 ani ne-am gândit să vă povestim un pic despre cele 2,6 miliarde de lei contractate deja prin Programul Operaţional „Competitivitate” (POC) - Axa prioritară 1 (adică Cercetare) şi miliardele ce vor urma.

acum 4 luni · comentarii (1)

Săptămâna aceasta Preşedintele României a luat o poziţie publică fermă împotriva proiectului de Ordonanţă de Urgenţă care ar abroga legea cercetării avertizând „că cercetarea din România riscă să regreseze la nivelul anilor ’90”. Salutăm poziţia Preşedintelui, cu toate că am aşteptat astfel de poziţii şi anterior!

acum 6 luni · comentarii (3)

România are 1.636 infrastructuri de cercetare, ce includ 22.625 echipamente, conform site-ului guvernamental (în 24 iulie, a.c.) Nu ştie nimeni care este gradul de utilizare al acestora, rezultatele pe care le-au produs, care sunt cercetătorii performanţi ce le operează şi care dintre ei taie frunză la câini folosind un microtom, de exemplu.

acum 6 luni · comentarii (1)

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 8 luni · comentarii (3)

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

acum 8 luni · comentarii (1)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 9 luni · comentarii (8)

Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

acum 10 luni · comentarii (22)