Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Tehnician. Compania Trenkwalder din Sibiu are două posturi vacante de tehnicieni: de test şi de proces. Sunt necesare studii tehnice de electronică, absolvite sau în curs de absolvire, cunoştinţe de engleză şi disponibilitatea de a lucra în patru schimburi. Termenul-limită de depunere a CV-urilor este 15 octombrie pe ejobs.ro.

Unde găsesc studenţii chirii mici

Unde găsesc studenţii chirii mici

Tinerii care caută cazare pe ultima sută de metri trebuie să se grăbească. Începutul anului universitar 2010-2011 ar putea aduce o scumpire a chiriilor. Tinerii mai pot găsi, în principalele centre universitare, preţuri rezonabile la garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere.

Master în Creştere Economică

Master în Creştere Economică

Cursurile „Erasmus Mundus“ sunt organizate de un consorţiu, inclusiv trei universităţi europene de top: „Carlos al III-lea“ din Madrid din Spania (foto) – instituţia coordonatoare, Warwick (Regatul Unit al Marii Britanii) şi Lund (Suedia).

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Instructor dans. Perform HR recrutează tineri care să lucreze în Bucureşti ca instructori de dans sportiv pentru copii. Aceştia trebuie să fie absolvenţi de studii superioare (preferabil), să aibă atestat de instructor de dans, cunoştinţe de engleză, spirit pedagogic, răbdare şi condiţie fizică bună.

5.000 de elevi au devenit bursieri ai Fundaţiei „Dinu Patriciu“

5.000 de elevi au devenit bursieri ai Fundaţiei „Dinu Patriciu“

Peste 100 de elevi s-au înscris în Tabăra Olimpicilor, organizată anual de Fundaţia „Dinu Patriciu". Olimpicii naţionali au petrecut trei zile la Sinaia, unde au învăţat care sunt tehnicile de realizare ale unei campanii sociale şi cum se construiesc mesajele, astfel încât ele să ajungă unde trebuie. Sosiţi din toată ţara, unii dintre participanţi s-au aflat pentru a treia oară la Tabăra Olimpicilor.

Tinerii au aşteptări exagerate la salarii

Tinerii au aşteptări exagerate la salarii

Absolvenţii români preferă să plece la studii în afara ţării de teamă că nu îşi găsesc un job în România, arată o cercetare europeană. Potrivit studiului Trendence Graduate Barometer 2010, la care au răspuns studenţi ai universităţilor din Europa, aşteptările salariale după absolvirea facultăţii sunt nerealiste.

Am vorbit cu Mihai despre birocraţia românească sufocantă, experţii evaluatori din competiţiile naţionale, plagiat, lipsa de predictibilitate în finanţarea sistemului de cercetare românesc, despre ce procent ar trebui să investească statul în competiţii de proiecte ş.a.m.d.

acum 27 zile · comentarii (0)

Acum un an, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI) publica pe site-ul oficial un comunicat cu titlul „Progres în inovare recunoscut la nivel mondial. România a urcat pe Locul 42“. Se făcea referire la Global Innovation Index 2017 (GII) care arăta, într-adevăr, un salt de patru locuri faţă de 2016.

acum 2 luni · comentarii (0)

Ministerul cercetării a publicat acum câteva zile raportul de activitate pe 2018. Era şi vremea, că au răsărit ghioceii de ceva vreme. Nimic nou în raport – poveşti cu peşti şi Ilene Cosânzene. Raportul prezent diferă de cel din anul precedent, catalogat de Asociaţia Ad Astra ca „între laudă de sine şi fake-news“, prin volumul de informaţie regurgitată fără noimă pe mai bine de 40 de slide-uri.

acum 21 zile · comentarii (0)

Acolo unde nemulţumiţii văd risipă sau impostură eu văd de fapt simpla funcţionare a unui aparat de producţie. Dacă aceste reviste de mâna a treia nu ar exista probabil că nu am avea nici conţinuturile ilustre din revistele de rang internaţional. Sau, oricum nu ne-am da seama cât de valoroase sunt acestea.

acum 2 luni · comentarii (3)

Ministrul Cercetării, dl Nicolae Hurduc, a acordat recent un interviu pentru HotNews în care a abordat diverse subiecte, de la Laserul de la Măgurele, la bugetul cercetării, evaluatori de proiecte, competiţii naţionale etc. Reacţionăm la afirmaţiile făcute de dl ministru în articolul de mai jos.

acum 3 luni · comentarii (0)

Asociatia Ad Astra protestează în legătură cu nivelul inacceptabil al Standardelor naţionale minimale pentru acordarea titlului de doctor la unele discipline din cadrul Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Acest Consiliu a fost înfiinţat din dorinţa de a asigura standarde uniforme de calitate tezelor de doctorat, indiferent de şcoala doctorală emitentă.

acum 3 luni · comentarii (0)

Cum este posibil ca un individ precum Tudorel Toader să mai fie încă rectorul celei mai vechi universităţi din ţară? Cum de mai este încă profesor? Ce fel de cursuri poate ţine ca profesor acest individ care alături de Dragnea au făcut probabil cel mai mult rău acestei ţări în ultimii 10 ani? Cum se poate el uita în ochii studenţilor şi să le vorbească de legi, de moralitate, de etică, de dreptate?

acum 5 luni · comentarii (9)

Art. 1, alin. 1, din legea de funcţionare a Academiei Române (AR) (L752/2001) ne spune, fără drept de apel, că doar e lege: „Academia Română este cel mai înalt for naţional de consacrare ştiinţifică şi culturală, care reuneşte personalităţi din ţară şi străinătate cu realizări deosebite în ştiinţe, litere, arte şi în alte domenii ale spiritului“.

acum 5 luni · comentarii (8)

În prezent sunt peste 1.600 de infrastructuri de cercetare în România. Lista lor poate fi consultată pe ERRIS. Vă daţi seama ce luptă crâncenă trebuie să existe între acestea pentru a fi declarate „Instalaţie sau Obiectiv Special de Interes Naţional” (IOSIN) şi astfel să fie mufate direct la bugetul MCI şi eventual al fondurilor structurale de la UE. Doar 29 din cele 1.600 au în prezent statut de IOSIN. Lista lor este aici.

acum 5 luni · comentarii (1)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 5 luni · comentarii (1)

Până se hotărăsc mai marii din politică care va fi al 4-lea ministru al cercetării în mai puţin de 2 ani ne-am gândit să vă povestim un pic despre cele 2,6 miliarde de lei contractate deja prin Programul Operaţional „Competitivitate” (POC) - Axa prioritară 1 (adică Cercetare) şi miliardele ce vor urma.

acum 6 luni · comentarii (1)