Bruiajul învăţăceilor contra colegilor trișori

Bruiajul învăţăceilor contra colegilor trișori

Studenţii silitori de la Facultatea de Medicină Dentară din București au cumpărat, cu acordul conducerii, aparate care bruiază semnalul telefoanelor colegilor care copiază. Tinerii care s-au săturat ca trişorii să ia note mari fără să muncească îşi aduc „instrumentele” la fiecare examen.

Concurenţa a adus note mari

Concurenţa a adus note mari

Candidaţii la facultăţile tehnice din Bucureşti şi Cluj au cele mai mari note din prima sesiune de admitere. Rezultatele la admitere arată că la specializările unde concurenţa a fost mare, ultima medie de intrare este ridicată.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Specialist vânzări. Anzi Soft din Bucureşti caută specialişti pentru completarea echipei de vânzări. Reprezintă avantaj cunoştinţele despre industria de retail şi experienţă în vânzări directe. Disponibilitatea pentru deplasări în ţară şi permisul de conducere sunt obligatorii. Termen limită pentru aplicaţii – 31 decembrie.

România, fabrica de medici a Europei

România, fabrica de medici a Europei

Concurenţă de trei pe loc la examenul de admitere în facultăţile de profil din ţară, „bătaia“ fiind pentru specializarea „Medicină generală“. Tinerii sunt motivaţi de faptul că pregătirea în domeniu le poate găsi o slujbă de medic în Occident, cu un salariu de 10 ori mai mare decât în România.

Viitorii studenţi vor să fie independenţi

Viitorii studenţi vor să fie independenţi

Numărul locurilor gratuite în universităţi rămâne acelaşi ca anul trecut: 60.000. La unele specializări sunt mai puţini candidaţi decât locuri, în timp ce la alte profiluri se organizează examen de admitere. Administrarea afacerilor este una dintre cele mai căutate specializări din prima sesiune de admitere.

Actele necesare admiterii la facultate

Actele necesare admiterii la facultate

Universităţile din ţară sunt în plin proces de admitere. Viitorii studenţi trebuie să-şi verifice foarte bine dosarul înainte de înscriere; lipsa unui singur act îi poate întoarce din drum. Absolvenţii de liceu pot găsi toate informaţiile legate de admitere pe site-urile facultăţilor.

Înscrierea la facultate, încurcată de Bacalaureat

Înscrierea la facultate, încurcată de Bacalaureat

Prima zi în care universităţile şi-au deschis porţile în aşteptarea bobocilor a mers destul de greu, pentru că a coincis cu afişarea rezultatelor finale la examenul de absolvire a liceului. Proaspăt scăpaţi de febra Bac-ului, tinerii aleargă să-şi scoată adeverinţele pentru a se putea înscrie la facultate.

Până se hotărăsc mai marii din politică care va fi al 4-lea ministru al cercetării în mai puţin de 2 ani ne-am gândit să vă povestim un pic despre cele 2,6 miliarde de lei contractate deja prin Programul Operaţional „Competitivitate” (POC) - Axa prioritară 1 (adică Cercetare) şi miliardele ce vor urma.

acum 22 zile · comentarii (1)

Săptămâna aceasta Preşedintele României a luat o poziţie publică fermă împotriva proiectului de Ordonanţă de Urgenţă care ar abroga legea cercetării avertizând „că cercetarea din România riscă să regreseze la nivelul anilor ’90”. Salutăm poziţia Preşedintelui, cu toate că am aşteptat astfel de poziţii şi anterior!

acum 2 luni · comentarii (3)

România are 1.636 infrastructuri de cercetare, ce includ 22.625 echipamente, conform site-ului guvernamental (în 24 iulie, a.c.) Nu ştie nimeni care este gradul de utilizare al acestora, rezultatele pe care le-au produs, care sunt cercetătorii performanţi ce le operează şi care dintre ei taie frunză la câini folosind un microtom, de exemplu.

acum 3 luni · comentarii (1)

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 5 luni · comentarii (3)

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

acum 5 luni · comentarii (1)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 6 luni · comentarii (8)

Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

acum 7 luni · comentarii (22)

Un rector, unul dintre aceia care şi-a depăşit grotesc competenţele, mai mult, a încălcat grav legea subordonând instituţia pe care prin cine ştie ce întâmplare şi jocuri a ajuns să o conducă subordonării politice, târând-o totodată într-o nemeritată mizerie, şi a făcut asta susţinând candidatura d-lui Valentin Popa-Pamblică la postul de ministru al Educaţiei, recidivează.

acum 9 luni · comentarii (10)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 1 an · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 1 an · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 1 an · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 1 an · comentarii (6)