Joburi pentru studenţi

Joburi pentru studenţi

Instructoare informatică. O minişcoală particulară din Sectorul 6 al Capitalei caută o persoană  care să predea informatică pentru începători şi avansaţi în schimbul sumei de 400 de lei. Programul este de luni până vineri, patru ore pe zi. Anunţul aparţine firmei Electrabiz.

Târg de masterate de afaceri în Bucureşti

Târg de masterate de afaceri în Bucureşti

Tinerii profesionişti interesaţi să-şi continue studiile la o universitate de prestigiu din străinătate pot participa joi, 28 octombrie, între orele 16 şi 21, la Hotelul Intercontinental din Capitală, la cel mai mare târg de masterate de afaceri (MBA-uri) din România, organizat de QS World MBA Tour.

Drept la New York

Drept la New York

Şcoala de Drept Hofstra din New York deschide aplicaţia pentru selecţia studenţilor internaţionali. Este vorba despre două programe internaţionale de studiu: masterat şi doctorat în Dreptul Familiei şi Ştiinţe în Legislaţie Americană.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Agent de publicitate. Studexpert din Iaşi caută un student pentru postul de agent, care să aibă experienţă în vânzări directe sau servicii, capacitate foarte bună de comunicare şi relaţionare cu clienţii. Viitorul angajat ar trebui să dezvolte portofoliul de clienţi şi să promoveze serviciile şi produsele în conformitate cu standardele si politicile comerciale. Termen-limită – 29 septembrie, prin portalul de recrutare ejobs.

Management cultural în Anglia

Management cultural în Anglia

Fundaţia Gabriela Tudor din Bucureşti, în parteneriat cu Fundaţia Raţiu din Marea Britanie lansează concursul pentru obţinerea unei burse în management cultural. Stagiul este în valoare de 2.500 de lire sterline şi se acordă anual.

Am vorbit cu Mihai despre birocraţia românească sufocantă, experţii evaluatori din competiţiile naţionale, plagiat, lipsa de predictibilitate în finanţarea sistemului de cercetare românesc, despre ce procent ar trebui să investească statul în competiţii de proiecte ş.a.m.d.

acum 27 zile · comentarii (0)

Acum un an, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI) publica pe site-ul oficial un comunicat cu titlul „Progres în inovare recunoscut la nivel mondial. România a urcat pe Locul 42“. Se făcea referire la Global Innovation Index 2017 (GII) care arăta, într-adevăr, un salt de patru locuri faţă de 2016.

acum 2 luni · comentarii (0)

Ministerul cercetării a publicat acum câteva zile raportul de activitate pe 2018. Era şi vremea, că au răsărit ghioceii de ceva vreme. Nimic nou în raport – poveşti cu peşti şi Ilene Cosânzene. Raportul prezent diferă de cel din anul precedent, catalogat de Asociaţia Ad Astra ca „între laudă de sine şi fake-news“, prin volumul de informaţie regurgitată fără noimă pe mai bine de 40 de slide-uri.

acum 21 zile · comentarii (0)

Acolo unde nemulţumiţii văd risipă sau impostură eu văd de fapt simpla funcţionare a unui aparat de producţie. Dacă aceste reviste de mâna a treia nu ar exista probabil că nu am avea nici conţinuturile ilustre din revistele de rang internaţional. Sau, oricum nu ne-am da seama cât de valoroase sunt acestea.

acum 2 luni · comentarii (3)

Ministrul Cercetării, dl Nicolae Hurduc, a acordat recent un interviu pentru HotNews în care a abordat diverse subiecte, de la Laserul de la Măgurele, la bugetul cercetării, evaluatori de proiecte, competiţii naţionale etc. Reacţionăm la afirmaţiile făcute de dl ministru în articolul de mai jos.

acum 3 luni · comentarii (0)

Asociatia Ad Astra protestează în legătură cu nivelul inacceptabil al Standardelor naţionale minimale pentru acordarea titlului de doctor la unele discipline din cadrul Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Acest Consiliu a fost înfiinţat din dorinţa de a asigura standarde uniforme de calitate tezelor de doctorat, indiferent de şcoala doctorală emitentă.

acum 3 luni · comentarii (0)

Cum este posibil ca un individ precum Tudorel Toader să mai fie încă rectorul celei mai vechi universităţi din ţară? Cum de mai este încă profesor? Ce fel de cursuri poate ţine ca profesor acest individ care alături de Dragnea au făcut probabil cel mai mult rău acestei ţări în ultimii 10 ani? Cum se poate el uita în ochii studenţilor şi să le vorbească de legi, de moralitate, de etică, de dreptate?

acum 5 luni · comentarii (9)

Art. 1, alin. 1, din legea de funcţionare a Academiei Române (AR) (L752/2001) ne spune, fără drept de apel, că doar e lege: „Academia Română este cel mai înalt for naţional de consacrare ştiinţifică şi culturală, care reuneşte personalităţi din ţară şi străinătate cu realizări deosebite în ştiinţe, litere, arte şi în alte domenii ale spiritului“.

acum 5 luni · comentarii (8)

În prezent sunt peste 1.600 de infrastructuri de cercetare în România. Lista lor poate fi consultată pe ERRIS. Vă daţi seama ce luptă crâncenă trebuie să existe între acestea pentru a fi declarate „Instalaţie sau Obiectiv Special de Interes Naţional” (IOSIN) şi astfel să fie mufate direct la bugetul MCI şi eventual al fondurilor structurale de la UE. Doar 29 din cele 1.600 au în prezent statut de IOSIN. Lista lor este aici.

acum 5 luni · comentarii (1)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 5 luni · comentarii (1)

Până se hotărăsc mai marii din politică care va fi al 4-lea ministru al cercetării în mai puţin de 2 ani ne-am gândit să vă povestim un pic despre cele 2,6 miliarde de lei contractate deja prin Programul Operaţional „Competitivitate” (POC) - Axa prioritară 1 (adică Cercetare) şi miliardele ce vor urma.

acum 6 luni · comentarii (1)