10.000 de locuri la studiile de master

10.000 de locuri la studiile de master

Facultăţile organizează şi în septembrie o sesiune de admitere pentru studiile postuniversitare, unele aflându-se deja la a doua etapă de selecţie a candidaţilor. Universităţile care au organizat admiterea la master în luna iulie au rămas „restante“ cu sute de locuri pe toamnă.

Admitere prelungită cu o săptămână

Admitere prelungită cu o săptămână

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a hotărât să prelungescă perioada de admitere din luna septembrie cu încă o săptămână. Astfel, facultăţile celei mai mari universităţi din Iaşi vor organiza înscrierile între 6 şi 16 septembrie. Rezultatele vor fi anunţate în intervalul 17-18 septembrie.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Angajat cabinet veterinar. Firma Bernie Exim  din Bucureşti caută un student la Medicină Veterinară pentru un post de vânzător la cabinetul veterinar si punctul farmaceutic cu pet-shop.Termenul-limită este 2 septembrie, iar aplicaţiile se acceptă pe site-ul ejobs.

România lipsește din Top 500

România lipsește din Top 500

Universităţile din America domină şi clasamentul experţilor chinezi. Nicio instituţie din România nu se află în acest top 500 universităţi. The Academic Ranking of World Universities este realizat încă din 2003 de către Universitatea Jiao Tong din Shanghai.

Facultate pe gratis, caut studenţi

Facultate pe gratis,  caut studenţi

Universităţile pun la bătaie, în luna septembrie, peste 10.000 de locuri la buget şi la taxă, ceea ce înseamnă chiar       şi jumătate din locurile care erau disponibile la admiterea din iulie. Cele mai multe facultăţi vor prelungi programul de înscrieri pentru a doua sesiune de admitere, sperând că absolvenţii de liceu care iau Bac-ul în septembrie nu-i vor ocoli.

Studii umaniste în Bucureşti

Studii umaniste în Bucureşti

Universitatea din Bucureşti a deschis concursul de selecţie pentru programul de burse postdoctorale în ştiinţe social-politice şi umane. Programul este susţinut de proiectul POSDRU ID 62259 „ştiinţe socio-umane şi politice aplicative.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Casier. Lanţul de restaurante fast-food KFC angajează casieri şi bucătari. Nu este necesară experienţa anterioară. Compania oferă viitorilor angajaţi un pachet salarial complex şi posibilitatea unui program de lucru flexibil. CV-urile pot fi depuse pe site-ul kfc.ro.

Bruiajul învăţăceilor contra colegilor trișori

Bruiajul învăţăceilor contra colegilor trișori

Studenţii silitori de la Facultatea de Medicină Dentară din București au cumpărat, cu acordul conducerii, aparate care bruiază semnalul telefoanelor colegilor care copiază. Tinerii care s-au săturat ca trişorii să ia note mari fără să muncească îşi aduc „instrumentele” la fiecare examen.

Cum este posibil ca un individ precum Tudorel Toader să mai fie încă rectorul celei mai vechi universităţi din ţară? Cum de mai este încă profesor? Ce fel de cursuri poate ţine ca profesor acest individ care alături de Dragnea au făcut probabil cel mai mult rău acestei ţări în ultimii 10 ani? Cum se poate el uita în ochii studenţilor şi să le vorbească de legi, de moralitate, de etică, de dreptate?

luna trecuta · comentarii (9)

Asociatia Ad Astra protestează în legătură cu nivelul inacceptabil al Standardelor naţionale minimale pentru acordarea titlului de doctor la unele discipline din cadrul Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Acest Consiliu a fost înfiinţat din dorinţa de a asigura standarde uniforme de calitate tezelor de doctorat, indiferent de şcoala doctorală emitentă.

acum 2 zile · comentarii (0)

Art. 1, alin. 1, din legea de funcţionare a Academiei Române (AR) (L752/2001) ne spune, fără drept de apel, că doar e lege: „Academia Română este cel mai înalt for naţional de consacrare ştiinţifică şi culturală, care reuneşte personalităţi din ţară şi străinătate cu realizări deosebite în ştiinţe, litere, arte şi în alte domenii ale spiritului“.

luna trecuta · comentarii (8)

În prezent sunt peste 1.600 de infrastructuri de cercetare în România. Lista lor poate fi consultată pe ERRIS. Vă daţi seama ce luptă crâncenă trebuie să existe între acestea pentru a fi declarate „Instalaţie sau Obiectiv Special de Interes Naţional” (IOSIN) şi astfel să fie mufate direct la bugetul MCI şi eventual al fondurilor structurale de la UE. Doar 29 din cele 1.600 au în prezent statut de IOSIN. Lista lor este aici.

acum 2 luni · comentarii (1)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 2 luni · comentarii (1)

Până se hotărăsc mai marii din politică care va fi al 4-lea ministru al cercetării în mai puţin de 2 ani ne-am gândit să vă povestim un pic despre cele 2,6 miliarde de lei contractate deja prin Programul Operaţional „Competitivitate” (POC) - Axa prioritară 1 (adică Cercetare) şi miliardele ce vor urma.

acum 3 luni · comentarii (1)

Săptămâna aceasta Preşedintele României a luat o poziţie publică fermă împotriva proiectului de Ordonanţă de Urgenţă care ar abroga legea cercetării avertizând „că cercetarea din România riscă să regreseze la nivelul anilor ’90”. Salutăm poziţia Preşedintelui, cu toate că am aşteptat astfel de poziţii şi anterior!

acum 4 luni · comentarii (3)

România are 1.636 infrastructuri de cercetare, ce includ 22.625 echipamente, conform site-ului guvernamental (în 24 iulie, a.c.) Nu ştie nimeni care este gradul de utilizare al acestora, rezultatele pe care le-au produs, care sunt cercetătorii performanţi ce le operează şi care dintre ei taie frunză la câini folosind un microtom, de exemplu.

acum 5 luni · comentarii (1)

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 7 luni · comentarii (3)

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

acum 7 luni · comentarii (1)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 8 luni · comentarii (8)

Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

acum 9 luni · comentarii (22)

Un rector, unul dintre aceia care şi-a depăşit grotesc competenţele, mai mult, a încălcat grav legea subordonând instituţia pe care prin cine ştie ce întâmplare şi jocuri a ajuns să o conducă subordonării politice, târând-o totodată într-o nemeritată mizerie, şi a făcut asta susţinând candidatura d-lui Valentin Popa-Pamblică la postul de ministru al Educaţiei, recidivează.

acum 10 luni · comentarii (10)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 1 an · comentarii (6)
Postari Recente