Master pentru artiști, în Austria

Master pentru artiști, în Austria

Departamentul Ştiinţelor Imaginii al Universităţii pentru Educaţie Continuă din oraşul Krems (Austria) deschide aplicaţia pentru o bursă la masterul în artă care începe în noiembrie anul acesta. Programul este destinat  artiştilor şi cercetătorilor din ţările Europei de Est, cât şi celor interesaţi de studiul acestui domeniu în state din estul Europei.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Consultanţi vânzări. Zepter Internaţional România angajează 50 de consultanţi vânzări în Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu-Jiu, Timişoara, Tulcea. Candidaţii trebuie să aibă studii medii sau superioare. Termen-limită – 24 septembrie. Aplicaţiile se accept pe www.ejobs.ro.

Umilită la Bucureşti, angajată la ONU

Umilită la Bucureşti, angajată la ONU

„Pe principiul: «Ce nu te omoară te întăreşte», am plecat spre ţări unde am avut ocazia să-mi realizez aspiraţiile“, spune Coduţa Guran. Tânăra a emigrat în 2006, după ce un profesor i-a refuzat o recomandare. Între timp, a făcut studii şi o carieră internaţională.

Taxe universitare umflate în Franţa

Taxe universitare umflate în Franţa

Peste 30% din universităţile franceze cer studenţilor să plătească taxe ilegale, arată o cercetare a sindicatelor. Cel mai mare sindicat francez din Educaţie a descoperit 26 de instituţii din 83 care taxează studenţii mai mult decât prevede legea.

10.000 de locuri la studiile de master

10.000 de locuri la studiile de master

Facultăţile organizează şi în septembrie o sesiune de admitere pentru studiile postuniversitare, unele aflându-se deja la a doua etapă de selecţie a candidaţilor. Universităţile care au organizat admiterea la master în luna iulie au rămas „restante“ cu sute de locuri pe toamnă.

Admitere prelungită cu o săptămână

Admitere prelungită cu o săptămână

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a hotărât să prelungescă perioada de admitere din luna septembrie cu încă o săptămână. Astfel, facultăţile celei mai mari universităţi din Iaşi vor organiza înscrierile între 6 şi 16 septembrie. Rezultatele vor fi anunţate în intervalul 17-18 septembrie.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Angajat cabinet veterinar. Firma Bernie Exim  din Bucureşti caută un student la Medicină Veterinară pentru un post de vânzător la cabinetul veterinar si punctul farmaceutic cu pet-shop.Termenul-limită este 2 septembrie, iar aplicaţiile se acceptă pe site-ul ejobs.

România lipsește din Top 500

România lipsește din Top 500

Universităţile din America domină şi clasamentul experţilor chinezi. Nicio instituţie din România nu se află în acest top 500 universităţi. The Academic Ranking of World Universities este realizat încă din 2003 de către Universitatea Jiao Tong din Shanghai.

Facultate pe gratis, caut studenţi

Facultate pe gratis,  caut studenţi

Universităţile pun la bătaie, în luna septembrie, peste 10.000 de locuri la buget şi la taxă, ceea ce înseamnă chiar       şi jumătate din locurile care erau disponibile la admiterea din iulie. Cele mai multe facultăţi vor prelungi programul de înscrieri pentru a doua sesiune de admitere, sperând că absolvenţii de liceu care iau Bac-ul în septembrie nu-i vor ocoli.

Studii umaniste în Bucureşti

Studii umaniste în Bucureşti

Universitatea din Bucureşti a deschis concursul de selecţie pentru programul de burse postdoctorale în ştiinţe social-politice şi umane. Programul este susţinut de proiectul POSDRU ID 62259 „ştiinţe socio-umane şi politice aplicative.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Casier. Lanţul de restaurante fast-food KFC angajează casieri şi bucătari. Nu este necesară experienţa anterioară. Compania oferă viitorilor angajaţi un pachet salarial complex şi posibilitatea unui program de lucru flexibil. CV-urile pot fi depuse pe site-ul kfc.ro.

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 2 luni · comentarii (3)

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

acum 2 luni · comentarii (1)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 3 luni · comentarii (8)

Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

acum 4 luni · comentarii (22)

Un rector, unul dintre aceia care şi-a depăşit grotesc competenţele, mai mult, a încălcat grav legea subordonând instituţia pe care prin cine ştie ce întâmplare şi jocuri a ajuns să o conducă subordonării politice, târând-o totodată într-o nemeritată mizerie, şi a făcut asta susţinând candidatura d-lui Valentin Popa-Pamblică la postul de ministru al Educaţiei, recidivează.

acum 6 luni · comentarii (10)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 10 luni · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 1 an · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 1 an · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 1 an · comentarii (6)

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 1 an · comentarii (10)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 1 an · comentarii (71)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 2 ani · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 2 ani · comentarii (19)