Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Tehnician. Compania Trenkwalder din Sibiu are două posturi vacante de tehnicieni: de test şi de proces. Sunt necesare studii tehnice de electronică, absolvite sau în curs de absolvire, cunoştinţe de engleză şi disponibilitatea de a lucra în patru schimburi. Termenul-limită de depunere a CV-urilor este 15 octombrie pe ejobs.ro.

Unde găsesc studenţii chirii mici

Unde găsesc studenţii chirii mici

Tinerii care caută cazare pe ultima sută de metri trebuie să se grăbească. Începutul anului universitar 2010-2011 ar putea aduce o scumpire a chiriilor. Tinerii mai pot găsi, în principalele centre universitare, preţuri rezonabile la garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere.

Master în Creştere Economică

Master în Creştere Economică

Cursurile „Erasmus Mundus“ sunt organizate de un consorţiu, inclusiv trei universităţi europene de top: „Carlos al III-lea“ din Madrid din Spania (foto) – instituţia coordonatoare, Warwick (Regatul Unit al Marii Britanii) şi Lund (Suedia).

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Instructor dans. Perform HR recrutează tineri care să lucreze în Bucureşti ca instructori de dans sportiv pentru copii. Aceştia trebuie să fie absolvenţi de studii superioare (preferabil), să aibă atestat de instructor de dans, cunoştinţe de engleză, spirit pedagogic, răbdare şi condiţie fizică bună.

5.000 de elevi au devenit bursieri ai Fundaţiei „Dinu Patriciu“

5.000 de elevi au devenit bursieri ai Fundaţiei „Dinu Patriciu“

Peste 100 de elevi s-au înscris în Tabăra Olimpicilor, organizată anual de Fundaţia „Dinu Patriciu". Olimpicii naţionali au petrecut trei zile la Sinaia, unde au învăţat care sunt tehnicile de realizare ale unei campanii sociale şi cum se construiesc mesajele, astfel încât ele să ajungă unde trebuie. Sosiţi din toată ţara, unii dintre participanţi s-au aflat pentru a treia oară la Tabăra Olimpicilor.

Tinerii au aşteptări exagerate la salarii

Tinerii au aşteptări exagerate la salarii

Absolvenţii români preferă să plece la studii în afara ţării de teamă că nu îşi găsesc un job în România, arată o cercetare europeană. Potrivit studiului Trendence Graduate Barometer 2010, la care au răspuns studenţi ai universităţilor din Europa, aşteptările salariale după absolvirea facultăţii sunt nerealiste.

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 2 luni · comentarii (3)

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

acum 2 luni · comentarii (1)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 3 luni · comentarii (8)

Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

acum 4 luni · comentarii (22)

Un rector, unul dintre aceia care şi-a depăşit grotesc competenţele, mai mult, a încălcat grav legea subordonând instituţia pe care prin cine ştie ce întâmplare şi jocuri a ajuns să o conducă subordonării politice, târând-o totodată într-o nemeritată mizerie, şi a făcut asta susţinând candidatura d-lui Valentin Popa-Pamblică la postul de ministru al Educaţiei, recidivează.

acum 6 luni · comentarii (10)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 10 luni · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 1 an · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 1 an · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 1 an · comentarii (6)

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 1 an · comentarii (10)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 1 an · comentarii (71)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 2 ani · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 2 ani · comentarii (19)