Studenţii de până în 35 de ani vor beneficia în continuare de transport feroviar gratuit

Studenţii de până în 35 de ani vor beneficia în continuare de transport feroviar gratuit

Preşedinţii federaţiilor studenţeşti naţionale s-au întâlnit miercuri dimineaţa cu o delegaţie a Ministerului Educaţiei Naţionale condusă de Ecaterina Andronescu pentru a discuta propunerile studenţilor ce urmează să fie ataşate în protocolul de colaborare dintre Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile studenţeşti, precum şi concluzionarea discuţiei privind gratuitatea studenţilor la transportul feroviar.

Concurenţă la admiterea în facultăţi: câţi candidaţi s-au bătut pe un loc la Universitatea din Bucureşti şi la ASE

Concurenţă la admiterea în facultăţi: câţi candidaţi s-au bătut pe un loc la Universitatea din Bucureşti şi la ASE

Pentru cele mai multe dintre universităţile din ţară, prima sesiune de admitere s-a încheiat ieri, tot ieri afişându-se şi rezultatele. Cei mai mulţi absolvenţi de liceu au optat pentru Universitatea din Bucureşti, printre care şi 106 elevi olimpici. Concurenţa a fost mare şi la Academia de Studii Economice, la Politehnică, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, dar şi la Universitatea de Vest din Timişoara.

Rezultate admitere Medicină 2019. Facultăţile unde nu s-au ocupat locurile

Rezultate admitere Medicină 2019. Facultăţile unde nu s-au ocupat locurile

Mii de candidaţi au concurat pentru a obţine un loc în facultăţile de medicină din Capitală şi din ţara. Între timp s-au afişat rezultatele concursului de admitere. La UMF Cluj-Napoca au concurat 1.727 de candidaţi pentru 650 de locuri la buget şi 261 la taxă. La UMF Bucureşti au concurat 3,058 candidaţi pentru 1,154 locuri la buget şi 310 la taxă. La UMF Iaşi au concurat 2380 de candidaţi pentru 725 de locuri la buget şi 597 la taxă.

Teodorovici recidivează: anunţă că ar vrea să-i oblige pe studenţi să rămână în ţară după finalizarea studiilor

Teodorovici recidivează: anunţă că ar vrea să-i oblige pe studenţi să rămână în ţară după finalizarea studiilor

Studii superioare precondiţionate de rămânerea în ţară. Este o idee mai veche a politicienilor români pe care o afişează public regulat. Nu mai departe de zilele trecute, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că statul investeşte mult în educaţia studenţilor, aşa că aceştia ar trebui ca după terminarea facultăţii să rămână să lucreze mai mulţi ani în România.

Rectorul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş: Certificatul de la BAC ce atestă nivelul de competenţă lingvistică în română „nu întotdeauna este dublat de o situaţie reală”

Rectorul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş: Certificatul de la BAC ce atestă nivelul de competenţă lingvistică în română „nu întotdeauna este dublat de o situaţie reală”

Metodologia stabilită de Ministerul Educaţiei pentru admiterea la studii universitare „trebuie să rămână aşa cum este, pentru că ordinul de ministru care aprobă metodologia nu este imperativ pentru universităţi, ci doar oferă un cadru legal, iar fiecare universitate ştie foarte bine ce se întâmplă în propria sa zonă şi va lua deciziile cele mai înţelepte”, a declarat rectorul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş.

MAI anunţă modificări la proba sportivă pentru admiterea în instituţiile de învăţământ din subordine

MAI anunţă modificări la proba sportivă pentru admiterea în instituţiile de învăţământ din subordine

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă câteva modificări la proba sportivă pentru admiterea în instituţiile de învăţământ din subordine. Pentru admiterea la Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră vor fi 12 obstacole, faţă de 11 câte erau până acum, iar timpul de realizare a probei creşte de la două minute şi douăzeci şi cinci de secunde la trei minute şi douăzeci de secunde.

Cum sunt sprijiniţi studenţii internaţionali în cele mai importante universităţi

Cum sunt sprijiniţi studenţii internaţionali în cele mai importante universităţi

Conform datelor provenite din informaţiile UNESCO şi din alte surse internaţionale, anul trecut erau peste 37.000 de tineri români ce studiau în străinătate. Anual, peste 8.000 de tineri din România aleg să îşi înceapă studiile în cadrul unei universităţi din străinătate, o mare parte din ei, peste 6.000, plecând din ţară iar restul începându-şi viaţa de student în ţara în care se află, conform hotnews.ro.

Având în vedere noile evoluţii de pe scena politică, Doi Mici şi un Anc are următoarele cerinţe minimale de la Guvernul Orban, pentru a repune pe un făgaş normal cercetarea românească, aflată acum pe patru butuci, la nivel macro. Despre unităţi care excelează şi în ce anume constă excelenţa acestora, în episodul viitor, dar ca şi spoiler vă zicem doar atât: Înalta Poartă (MCI) are supuşi loiali.

acum 27 zile · comentarii (13)

Ministerul Cercetării pierde la rectificarea bugetară de acum 369 din cei 1.781 milioane lei alocaţi prin legea bugetului de stat pe 2019, adică -21% din banii pe care îi primiseră la începutul anului. Alocarea iniţială reprezenta deja cel mai mic procent din PIB alocat cercetării în ultimii 10 ani (adică 0,17%), mai mic chiar decât cel alocat în perioada de criză economică, din 2009 (0,23%).

acum 3 luni · comentarii (1)

În urma publicării pe blogul nostru a articolului „Un director de Institut Naţional de Cercetare din România câştigă cât preşedintele SUA“ s-a pornit o întreagă avalanşă în presă (unii citând sursa, alţii plagiind), unde a fost luat la ochi salariul directorului general al INCDS „Marin Drăcea“.

acum 4 luni · comentarii (25)

Vă rugăm să vă aşezaţi şi să puneţi cafeluţa cât mai departe de laptop. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat prin Ordinul nr. 337/2019 din 23 mai 2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 11 iulie 2019 drepturile salariale ale directorului general (DG) de la INCD ÎN SILVICULTURĂ „MARIN DRĂCEA” pentru anul 2019 totalizează 1.943.000 lei!

acum 4 luni · comentarii (2)

Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

acum 4 luni · comentarii (4)

România are în prezent trei infrastructuri majore de cercetare: ELI-NP (Laserul de la Măgurele), DANUBIUS-RI (un viitor hub pentru studiul sistemului Dunăre-Deltă-Mare) şi ALFRED (visul unui viitor Reactor Nuclear la Mioveni), Ministerul Cercetării alocând pentru acestea sume importante de bani; cel puţin 300 milioane lei, din care peste 2/3 sunt, sau au fost deja direcţionate spre primul obiectiv.

acum 5 luni · comentarii (7)

România alocă în 2019 Ministerului Cercetării şi Inovării (Minister, de aici încolo) 0,17% din PIB, identic cu procentul de anul trecut. Este cel mai mic procent din PIB alocat cercetării în ultimii 10 ani, fiind chiar mai mic decât cel alocat în perioada de criză economică (0,23% din PIB în 2009).

acum 5 luni · comentarii (0)

Până în decembrie 1989 era o întreagă aventură să fii admis la Doctorat. Conducătorii ştiinţifici erau puţini, mulţi dintre ei demult ieşiţi la pensie, concursurile de admitere rare, organizate în funcţie de capriciile Cabinetului 2, adică ale Elenei Ceauşescu în persoană, şi doar cetăţenii de încredere, verificaţi primeau feluritele avize necesare spre a se putea apuca de redactarea unei teze.

acum 7 luni · comentarii (3)

După ce Ministerul Cercetării ne-a obişnuit cu „balcanismele“ sale când vine vorba de organizarea unei competiţii naţionale de proiecte, EEA Grants - Proiecte Colaborative de Cercetare, organizate de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein în România, pe banii lor, contrastează puternic, aducând un aer vestic la toate capitolele.

acum 8 luni · comentarii (0)

Ministerul cercetării a publicat acum câteva zile raportul de activitate pe 2018. Era şi vremea, că au răsărit ghioceii de ceva vreme. Nimic nou în raport – poveşti cu peşti şi Ilene Cosânzene. Raportul prezent diferă de cel din anul precedent, catalogat de Asociaţia Ad Astra ca „între laudă de sine şi fake-news“, prin volumul de informaţie regurgitată fără noimă pe mai bine de 40 de slide-uri.

acum 9 luni · comentarii (0)

Am vorbit cu Mihai despre birocraţia românească sufocantă, experţii evaluatori din competiţiile naţionale, plagiat, lipsa de predictibilitate în finanţarea sistemului de cercetare românesc, despre ce procent ar trebui să investească statul în competiţii de proiecte ş.a.m.d.

acum 9 luni · comentarii (0)
Postari Recente