VIDEO Trei IT-şti români, şcoliţi în Germania, au creat vreaulafacultate.ro, o platformă care îi ajută pe tineri să se înscrie la facultate în doar câteva minute

VIDEO Trei IT-şti români, şcoliţi în Germania, au creat vreaulafacultate.ro, o platformă care îi ajută pe tineri să se înscrie la facultate în doar câteva minute

Alexandru, Andrei şi Dănuţ sunt trei tineri de puţin peste 20 de ani care au creat platforma vreaulafacultate.ro. Scopul ei este de a-i ajuta pe absolvenţii de Bacalaureat să-şi aleagă facultatea potrivită, cât şi să se înscrie la aceasta în doar câteva minute. Au pornit demersul din pasiune pentru tehnologie, dar şi pentru a-i ajuta pe cei care vor să dea admiterea în ciclul universitar.

România e pe locul 5 în UE la procentul tinerilor aflaţi în afara sistemului de învăţământ, cât şi fără job. Una din patru femei se află în această categorie

România e pe locul 5 în UE la procentul tinerilor aflaţi în afara sistemului de învăţământ, cât şi fără job. Una din patru femei se află în această categorie

Procentul tinerilor cu vârste între 18 şi 24 de ani care se află în afara sistemului educaţional, dar şi fără o slujbă continuă să scadă, însă cu procente minimale în raport cu rezultatele pe care le-ar putea obţine statul român dacă ar atrage mai multe fonduri europene (destinate special acestui scop), afirmă specialiştii. Drept dovadă, România se află în continuare printre locurile fruntaşe la procentul de tineri NEETs în UE.

UPDATE Mesajul unei studente la Jurnalism: „Poţi să fii mega prost, dar să termini facultatea“. Reacţia conducerii Facultăţii de Jurnalism

UPDATE Mesajul unei studente la Jurnalism: „Poţi să fii mega prost, dar să termini facultatea“. Reacţia conducerii Facultăţii de Jurnalism

Cătălina Vlad, unul dintre studenţii Facultăţii de Jurnalism din Bucureşti, a scris într-o postare pe Facebook (care are peste 9.500 de like-uri) despre dezamăgirile pe care le are în legătură cu instituţia unde a studiat. Una dintre nemulţumirile sale este cu privire la profesorii care mai degrabă încurajează „învăţatul“ mecanic în locul creativităţii. Decanul facultăţii i-a răspuns studentei, luni, printr-un comunicat.

UPDATE Reprezentanţii tinerilor au discutat despre programul de credite cu vicepremierul Viorel Ştefan. Documentul este pus în dezbatere publică

UPDATE Reprezentanţii tinerilor au discutat despre programul de credite cu vicepremierul Viorel Ştefan. Documentul este pus în dezbatere publică

Reprezentanţii elevilor şi studenţilor s-au întâlnit miercuri cu vicepremierul Viorel Ştefan, pentru a discuta despre programul de investiţii “Investeşte în tine”, anunţat de Guvern. În acest context, vicepremierul a declarat că nu se doreşte o modificare a sistemului de finanţare a învăţământului şi că programul va fi ajustat astfel încât să nu ducă la creşterea taxelor de studii.

Ghidul Facultăţilor. INTERVIU Mircea Dumitru: Etica academică e importantă pentru a evita discriminarea, nepotismul, sau hărţuirea sexuală, nu doar plagiatele

Ghidul Facultăţilor. INTERVIU Mircea Dumitru: Etica academică e importantă pentru a evita discriminarea, nepotismul, sau hărţuirea sexuală, nu doar plagiatele

Etica este un domeniu care ar trebui să fie internalizat de studenţi pentru a evita comportamente imorale precum nepotismul, favoritismul, fabricarea rezultatelor unei cercetări, palgiatele sau hărţuirea sexuală. Dincolo de faptul că practicarea unor astfel de atitudini alterează demnitatea umană şi academică, acestea afectează şi procesul de învăţare-cercetare propriu-zis, explică Mircea Dumitru într-un interviu pentru „Adevărul“.

Ghidul Facultăţilor. INTERVIU Ioanel Sinescu, rector UMF Bucureşti: „În medicină, eşti un student toată viaţa”

Ghidul Facultăţilor. INTERVIU 

Ioanel Sinescu,
rector UMF Bucureşti: „În medicină, eşti un student toată viaţa”

De ani buni, medicina îi atrage ca un magnet pe absolvenţii de liceu care se pregătesc din timp să dea admiterea la facultăţile de profil, unde concurenţa este tot mai mare. Însă nu toţi care sunt admişi ajung să fie absorbiţi de sistemul medical pentru că o parte din ei renunţă pe parcurs, susţine academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti.

Câte locuri scot la bătaie universităţile pentru specializările cele mai căutate

Câte locuri scot la bătaie universităţile pentru specializările cele mai
căutate

Examenul Maturităţii şi admiterea la facultate se apropie cu paşi repezi. Iar pentru că numărul locurilor la buget este criteriul de bază în vederea alegerii facultăţii, „Adevărul“ a întocmit o sinteză cu numărul de locuri bugetate la cele mai căutate specializări de licenţă în anul 2018-2019. Universităţile care pun cele mai multe locuri la bătaie sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai şi Politehnica din Bucureşti.

Până se hotărăsc mai marii din politică care va fi al 4-lea ministru al cercetării în mai puţin de 2 ani ne-am gândit să vă povestim un pic despre cele 2,6 miliarde de lei contractate deja prin Programul Operaţional „Competitivitate” (POC) - Axa prioritară 1 (adică Cercetare) şi miliardele ce vor urma.

acum 27 zile · comentarii (1)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 5 zile · comentarii (1)

Săptămâna aceasta Preşedintele României a luat o poziţie publică fermă împotriva proiectului de Ordonanţă de Urgenţă care ar abroga legea cercetării avertizând „că cercetarea din România riscă să regreseze la nivelul anilor ’90”. Salutăm poziţia Preşedintelui, cu toate că am aşteptat astfel de poziţii şi anterior!

acum 2 luni · comentarii (3)

România are 1.636 infrastructuri de cercetare, ce includ 22.625 echipamente, conform site-ului guvernamental (în 24 iulie, a.c.) Nu ştie nimeni care este gradul de utilizare al acestora, rezultatele pe care le-au produs, care sunt cercetătorii performanţi ce le operează şi care dintre ei taie frunză la câini folosind un microtom, de exemplu.

acum 3 luni · comentarii (1)

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 5 luni · comentarii (3)

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

acum 5 luni · comentarii (1)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

acum 6 luni · comentarii (8)

Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

acum 7 luni · comentarii (22)

Un rector, unul dintre aceia care şi-a depăşit grotesc competenţele, mai mult, a încălcat grav legea subordonând instituţia pe care prin cine ştie ce întâmplare şi jocuri a ajuns să o conducă subordonării politice, târând-o totodată într-o nemeritată mizerie, şi a făcut asta susţinând candidatura d-lui Valentin Popa-Pamblică la postul de ministru al Educaţiei, recidivează.

acum 9 luni · comentarii (10)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 1 an · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 1 an · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente