Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time  pentru studenţi

Vânzător Firma Eurotechnik Media SRL caută absolvenţi de liceu comunicativi şi cu „o dorinţă arzătoare de satisfacere a clienţilor", pentru a lucra în magazinele TCM din Bucureşti. Salariul este de 200 - 300 de euro pe lună. CV-urile se pot trimite la www.tcmshop.ro, până la 5 mai.

Clanurile din universităţi

Clanurile din universităţi

Nepotismele din centrele universitare ar putea fi interzise prin noua lege a educaţiei. Profesorii nu vor mai avea voie să ocupe niciun post de conducere într-o universitate dacă au rude sau afini până la gradul al doilea în aceeaşi instituţie.

Universitatea de „sex şi şpagă“

Universitatea de „sex şi şpagă“

Crima de la Facultatea de Medicină din Timişoara din vara lui 2009 a adus în prim-plan halul în care poate ajunge o universitate de stat. Profesorii au ajuns să ceară bani sau sex ca să-şi promoveze studenţii. Carmen Bejan, acuzată de omor, a declarat în faţa instanţei că s-a prostituat ca să aibă bani de şpagă pentru restanţe.

Profesorul universitar Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, cea mai mare instituţie de învăţământ superior din această parte a ţării şi unul dintre partenerii strategici ai Asociaţiei Timişoara 2021, ne-a acordat un interviu în exclusivitate, în cadrul căruia lansează o ipoteză surpriză: Timişoara ar putea deveni prima Capitală Europeană a Culturii Digitală, în contextul pandemiei de coronavirus.

acum 29 zile · comentarii (1)

Rectificarea bugetară bate la uşă, iar cum nouă ne place să vorbim cu cifre pe masă ne-am uitat la cele din dreptul cercetării. Ştiţi voi, cele 0,xx% din PIB. Aşa că vă prezentăm mai jos evoluţia alocărilor bugetare ( în albastru) comparativ cu cât s-a executat efectiv la final de an (în roşu), ca procent din PIB. Comparaţia cu bugetul SRI puteţi să o înlocuiţi cu „pensii speciale”, „bani pentru biserici”, „buget PNDL”, şi altele asemenea.

luna trecuta · comentarii (3)

România e virusată nu doar cu SARS-CoV-2 ci şi cu SCRS-CiR-2020 (Severe Chronic Research Subsistence – Cercetare-ioc-România – 2020). Nu vă plictisim cu cifre, dar suntem lanterna roşie a UE de ani de zile la (i) alocări bugetare ca procent din PIB; (ii) număr de cercetători la mia de locuitori; (iii) indicele global de inovare; (iv) brevete internaţionale şi tot aşa.

acum 2 luni · comentarii (4)

România este membră a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) din decembrie 2011 şi conform Legii 262/2011contribuţia financiară a României se suportă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului-Autoritatea Natională pentru Cercetare Stiintifică, în limita prevederilor bugetare aprobate.

acum 2 luni · comentarii (3)

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) are în componenţa sa 35 de comisii de specialitate (aici), una din acestea dând recent verdictul de neplagiat în cazul lui Florin Iordache. Asupra acestor comisii, precum şi a Consiliului General al CNATDCU, apasă presiunea politică, permisă din păcate de lege.

acum 3 luni · comentarii (2)

Am citit în cursul săptămânii ce se încheie două texte care nu doar că m-au pus serios pe gânduri, ci m-au şi întristat profund. Ambele publicate de „Ziarul de Iaşi”, amândouă semnate de universitari prestigioşi, evident şi sincer preocupaţi de soarta instituţiei academice în care îşi desfăşoară de un număr considerabil de ani activitatea. Instituţie pe care o socotesc, pe bună dreptate, aflată acum la o răscruce.

acum 3 luni · comentarii (4)

Universitatea „Valahia” din Târgovişte îşi alege astăzi Rectorul care o va duce în cel de-al patrulea deceniu al existenţei sale. Laura Gorghiu, actualul prorector al instituţiei de învăţământ superior, a fost singurul candidat care a oferit o campanie vizibilă, orientată spre dialog şi soluţii, ceea ce a atras numeroşi susţinători din ţară şi din străinătate.

acum 3 luni · comentarii (0)

În continuarea foiletonului şi a articolului nostru în care dezvăluiam un caz grav de copy-paste managerial al unui candidat la funcţia de rector al Universităţii „Valahia” din Târgovişte, materialul de presă pe care-l supunem atenţiei cititorilor noştri arată dimensiunea reală a plagiatului universitar de care se face culpabil conf. univ. dr. ing. Iulian Nicolae Udroiu.

acum 3 luni · comentarii (0)

Articolul de astăzi, care încheie foiletonul nostru, îşi propune să ofere câteva repere cu privire la alegerile de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, pornind de la câteva consideraţii legate de istoria, evoluţia şi actualitatea instituţiei de învăţământ superior, şi încheind cu analiza programelor celor doi competitori înscrişi în cursa pentru fotoliul de rector al acesteia.

acum 4 luni · comentarii (1)

În vreme ce semnalarea unor cazuri de plagiat ştiinţific a devenit deja o rutină în paginile publicaţiilor periodice româneşti, preluarea unor idei, sintagme şi construcţii frazale într-un program managerial propus unei întregi comunităţi academice pentru a-i solicita votul în vederea ocupării fotoliului universitar cel mai înalt, cel de rector, este, trebuie să o recunoaştem, insolită.

acum 4 luni · comentarii (21)

Foiletonul continuă săptămâna aceasta cu o analiză menită să pună în evidenţă, într-o primă parte, calităţile şi competenţele absolut indispensabile unei conduceri universitare performante, capabilă să pună în practică politici de calitate sustenabile, în vreme ce partea a doua va examina din punct de vedere al practicilor legislative şi instituţionale cadrul în care se desfăşoară alegerile din centrele universitare româneşti.

acum 4 luni · comentarii (0)

Salutăm iniţiativa dnei ministru Monica Anisie de a trimite Curtea de Conturi în control la Institutele Naţionale de Cercetare-Dezvoltare (INCD). Azi, în cadrul emisiunii Banii în Mişcare de la Digi24, d-ei a declarat că demarează această acţiune pentru a clarifica în ce mod s-a ajuns la acele salarii extrem de mari  ale Directorilor Generali (DG) de INCD şi la discrepanţele dintre salariile acestora şi cele ale cercetătorilor.

acum 4 luni · comentarii (1)

Alegerile universitare care se desfăşoară în această perioadă în cele mai multe instituţii de învăţământ superior din ţară au o miză care a fost insuficient explorată şi reliefată în dezbaterea publică. Foiletonul îşi propune totuşi să aţintească o privire cât mai profundă asupra unui proces electoral de o însemnătate aparte pentru mediul universitar românesc.

acum 4 luni · comentarii (0)