Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time  pentru studenţi

Tehnician IT. Firmă specializată în vânzări şi servicii IT caută tehnician IT cu experienţă de minim un an. Termenul limită este 28 mai, iar CV-urile pot fi trimise la adresa http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-tehnician-it-part-time/437565/part+time/1

„Apostolii“ BNR vor afară din ţară

„Apostolii“ BNR vor afară din ţară

Generaţia viitoare de economiști de la Banca Naţională a României preferă să studieze în străinătate, unde se pune accent pe practică.Trei studente la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara, premiate la un concurs organizat de BNR, vor să se înscrie la master în alte ţări.

Centrul universitar Cluj: afaceri în familie

Centrul universitar Cluj: afaceri în familie

Conducătorii vechilor universităţi publice din România îi au ca subalterni pe copiii lor, fără ca vreo lege de până acum să-i oprească sau să le interzică acest lucru. Rudele au locuri aranjate la universităţile de stat din capitala Ardealului. Unii profesori au şi afaceri cu instituţia la care lucrează.

Refuzaţi în Franţa, admişi în România

Refuzaţi în Franţa, admişi în România

Studenţii respinşi la facultăţile de medicină franceze sunt primiţi la instituţiile de profil din ţara noastră. Presa din Franţa a scris că universităţile de medicină din România primesc orice student neadmis la ei. Profesorii noştri spun, însă, că străinii sunt studioşi şi motivaţi.

Centrul Universitar Iaşi: Fata şi băiatul lui tata

Centrul Universitar Iaşi: Fata şi băiatul lui tata

Şefii multor facultăţi din mediul academic şi-au adus rudele aproape de serviciu. Astfel de situaţii se întâlnesc în aproximativ 95% din universităţile din ţară, iar noua lege a educaţiei va interzice aceste legături. Nemurile profesorilor care ocupă funcţii de conducere în centrul universitar din Iaşi au posturi asigurate la catedrele din cadrul aceleiaşi instituţii.

Facultate gratis, dar scumpă!

Facultate gratis, dar scumpă!

Cel puţin şase salarii minime pe economie. Atât trebuie să plătească în fiecare an un student, pentru a-şi cumpăra materiale de studiu. Studenţii români sunt nevoiţi să scoată anual, din buzunar, cel puţin 2.000 de lei pentru manuale şi nu numai, chiar şi în situaţia în care sunt înscrişi pe un loc fără taxă.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time  pentru studenţi

Vânzător Firma Eurotechnik Media SRL caută absolvenţi de liceu comunicativi şi cu „o dorinţă arzătoare de satisfacere a clienţilor", pentru a lucra în magazinele TCM din Bucureşti. Salariul este de 200 - 300 de euro pe lună. CV-urile se pot trimite la www.tcmshop.ro, până la 5 mai.

Clanurile din universităţi

Clanurile din universităţi

Nepotismele din centrele universitare ar putea fi interzise prin noua lege a educaţiei. Profesorii nu vor mai avea voie să ocupe niciun post de conducere într-o universitate dacă au rude sau afini până la gradul al doilea în aceeaşi instituţie.

Având în vedere noile evoluţii de pe scena politică, Doi Mici şi un Anc are următoarele cerinţe minimale de la Guvernul Orban, pentru a repune pe un făgaş normal cercetarea românească, aflată acum pe patru butuci, la nivel macro. Despre unităţi care excelează şi în ce anume constă excelenţa acestora, în episodul viitor, dar ca şi spoiler vă zicem doar atât: Înalta Poartă (MCI) are supuşi loiali.

acum 27 zile · comentarii (13)

Ministerul Cercetării pierde la rectificarea bugetară de acum 369 din cei 1.781 milioane lei alocaţi prin legea bugetului de stat pe 2019, adică -21% din banii pe care îi primiseră la începutul anului. Alocarea iniţială reprezenta deja cel mai mic procent din PIB alocat cercetării în ultimii 10 ani (adică 0,17%), mai mic chiar decât cel alocat în perioada de criză economică, din 2009 (0,23%).

acum 3 luni · comentarii (1)

În urma publicării pe blogul nostru a articolului „Un director de Institut Naţional de Cercetare din România câştigă cât preşedintele SUA“ s-a pornit o întreagă avalanşă în presă (unii citând sursa, alţii plagiind), unde a fost luat la ochi salariul directorului general al INCDS „Marin Drăcea“.

acum 4 luni · comentarii (25)

Vă rugăm să vă aşezaţi şi să puneţi cafeluţa cât mai departe de laptop. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat prin Ordinul nr. 337/2019 din 23 mai 2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 11 iulie 2019 drepturile salariale ale directorului general (DG) de la INCD ÎN SILVICULTURĂ „MARIN DRĂCEA” pentru anul 2019 totalizează 1.943.000 lei!

acum 4 luni · comentarii (2)

Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

acum 4 luni · comentarii (4)

România are în prezent trei infrastructuri majore de cercetare: ELI-NP (Laserul de la Măgurele), DANUBIUS-RI (un viitor hub pentru studiul sistemului Dunăre-Deltă-Mare) şi ALFRED (visul unui viitor Reactor Nuclear la Mioveni), Ministerul Cercetării alocând pentru acestea sume importante de bani; cel puţin 300 milioane lei, din care peste 2/3 sunt, sau au fost deja direcţionate spre primul obiectiv.

acum 5 luni · comentarii (7)

România alocă în 2019 Ministerului Cercetării şi Inovării (Minister, de aici încolo) 0,17% din PIB, identic cu procentul de anul trecut. Este cel mai mic procent din PIB alocat cercetării în ultimii 10 ani, fiind chiar mai mic decât cel alocat în perioada de criză economică (0,23% din PIB în 2009).

acum 5 luni · comentarii (0)

Până în decembrie 1989 era o întreagă aventură să fii admis la Doctorat. Conducătorii ştiinţifici erau puţini, mulţi dintre ei demult ieşiţi la pensie, concursurile de admitere rare, organizate în funcţie de capriciile Cabinetului 2, adică ale Elenei Ceauşescu în persoană, şi doar cetăţenii de încredere, verificaţi primeau feluritele avize necesare spre a se putea apuca de redactarea unei teze.

acum 7 luni · comentarii (3)

După ce Ministerul Cercetării ne-a obişnuit cu „balcanismele“ sale când vine vorba de organizarea unei competiţii naţionale de proiecte, EEA Grants - Proiecte Colaborative de Cercetare, organizate de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein în România, pe banii lor, contrastează puternic, aducând un aer vestic la toate capitolele.

acum 8 luni · comentarii (0)

Ministerul cercetării a publicat acum câteva zile raportul de activitate pe 2018. Era şi vremea, că au răsărit ghioceii de ceva vreme. Nimic nou în raport – poveşti cu peşti şi Ilene Cosânzene. Raportul prezent diferă de cel din anul precedent, catalogat de Asociaţia Ad Astra ca „între laudă de sine şi fake-news“, prin volumul de informaţie regurgitată fără noimă pe mai bine de 40 de slide-uri.

acum 9 luni · comentarii (0)

Am vorbit cu Mihai despre birocraţia românească sufocantă, experţii evaluatori din competiţiile naţionale, plagiat, lipsa de predictibilitate în finanţarea sistemului de cercetare românesc, despre ce procent ar trebui să investească statul în competiţii de proiecte ş.a.m.d.

acum 9 luni · comentarii (0)
Postari Recente